/

GIDA TEKNOLOJİSİ ALANINDA HİZMET VEREN NEXT GEN, 10 MİLYON DOLAR TOHUM YATIRIM ALDI

Merkezi Singapur olan food-tech girişimi Next Gen, 10 milyon dolar tohum yatırım aldı. K3 Ventures, Temasek, Metro’s NX-Food  ve New Ventures yatırım turuna katılan isimler arasında yer aldı.

Gıda teknolojileri alanında hizmet veren Next Gen, kısa zaman önce gerçekleşen yatırım turunda 10 milyon dolar değerinde tohum yatırım aldı. Next Gen, aldığı bu yatırım ile yerel restoranlarında satılmak üzere “Tindle” olarak adlandırılan,  bitki bazlı tavuk markasını piyasaya sürecek. Bitki bazlı tavuk markası Tindle, Next Gen’in distribütörü olan Classic Fine Foods üzerinden satışa sunulacak. Ayrıca, bu yeni ürünün her restoranda değil, belirlenmiş yerel restoranlarda satılması planlanıyor. Ürünün çıkış tarihi olarak ise 21 Mart 2021 olarak gösteriliyor.

Next Gen, A serisinde aldığı bu tohum yatırım ile Asya ülkeleri ile ürünlerini buluşturmayı da hedefliyor. Bir diğer hedefi ise ürün yelpazesini genişleterek yeni bitki bazlı ürünler oluşturmak ve ürünlerini geliştirmek. Ek olarak şirket, iki yıl içerisinde yeni pazarlara açılarak Avrupa ve Amerika’da hizmet vermeye başlayabilir.

Alınan 10 milyon dolarlık tohum yatırım, Next Gen’in iddialarına göre şu ana kadar bitki tabanlı gıda teknolojisi şirketleri arasında alınan en büyük yatırım. Bu yatırım turunun bir diğer önemi ise Next Gen kuruluşundan itibaren, ilk kez bir dış yatırım alıyor.

Next Gen ve Tindle Thy

Next Gen’in ürünlerinden bahsedecek olursak, “Tindle Thy” ilk ürünü olup doymuş yağ oranı oldukça düşüktür. Ek olarak Tindle Thy, “Daha Sağlıklı Seçim Sembolünü” almıştır. Tindle Thy’ın içerisinde su, soya, hindistancevizi yağı, yulaf lifi ve metilselüloz bulunmaktadır.

Next Gen’in önümüzdeki dönemlerde A serisi yatırım  turunu ne kadar arttıracağı, ürün yelpazesini nasıl geliştireceği ve yeni pazarlara açılıp açılmayacağı merak edilen sorulardan bazıları. Siz değerli okurlarımız için bu soruların takipçisi olacağız.

Next Gen Hakkında

Next Gen, Singapur merkezli kurulmuş olup gıda teknolojileri alanında hizmet vermektedir. Son zamanlarda özellikle Asya’da yaygınlaşmaya başlayan bitki bazlı ürünlerin, üretimini sağlayan bir şirkettir. Timo Recker ve Andre Menezes şirketin kurucuları olup ikisi de gıda sektöründe tanınmış, deneyimli isimler arasında bulunmaktadır.

Next Gen hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Diğer yatırım haberlerimiz için:

REDDIT 367 MİLYON DOLAR YATIRIM ALDI

RİSK SERMAYESİ YATIRIMCILARINDAN EARLYBIRD, 242 MİLYON DEĞERİNDE YENİ YATIRIMINI DUYURDU

VERİ YÖNETİMİ HİZMETİ SUNAN SOLIDATUS 14 MİLYON STERLİN YATIRIM ALDI

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.