/

Elon Musk’ın Çığır Açan “Beyin Çipi” Girişimi Neuralink Yatırım Aldı !

Neuralink

Elon Musk’ın “beyin çipi” girişimi Neuralink, geride bıraktığımız ağustos ayında Founders Fund’dan aldığı 280 milyon $’lık yatırımın ardından, ABD Menkul Kıymetler ve Kripto Para Piyasası Kuruluna yapmış olduğu başvurudan 43 milyon $ daha yatırımı yakaladığı açıklandı.

Elon Musk’ın Nöroteknoloji alanındaki girişimi Neuralink; TechCrunch‘ta yer alan yatırım bülteninde açıklanan bilgilere göre, Founders Fund’dan Peter Thiel’in liderliğinde 43 milyon $ yatırım almayı başardı.

Neuralink İnsan Deneylerine Başlıyor

Değerlemesi açıklanmayan girişimin değerlemesi, özel olarak gerçekleştirilen hisse işlemlerinin ardından 5 milyar $ olarak gerçekleştiği tahmin ediliyor.

Toplam yakaladığı yatırım miktarı 323 milyon $ olarak açıklanan Neuralink’in 2016 yılında başlayan yolculuğu, insan beynine yerleştirilecek çiple beyin aktivitelerinin gözlemlenebilmesine yönelik çalışmalara dayanıyor. İnsan beyniyle bilgisayar sistemleri arasındaki bağlantı aracılığını üstlenen ince bir implant geliştirerek nöron gruplarıyla etkileşim sağlanmasını amaçlıyor. Sağlanan bu etkileşimle birlikte nöro sinyaller vasıtasıyla felç hastalarının iletişim fonksiyonlarının daha rahat gerçekleştirilmesini sağlamayı amaçlıyor. Neuralink’in benzer girişimlerden kendisini ayıran inovasyonunun da, implantların kablosuz durumua getirilmesiyle daha fazla elektrot kullanabilme imkanı yaratılması olduğunu da ekleyelim.

Mayıs ayında insan deneyleri için, FDA’ya yaptıkları klinik test başvurusu reddedildikten sonra onay almayı başaran Neuralink, onayın alınmasının ardından klinik test süreçlerini başlattı. İnsanlı deneylerin süreçlerinin yürütülebilmesi için gönüllü arama süreci yürüten girişimin, deney gönüllüğü için aradığı 10 kişi için belirlediği şart ise, en az 22 yaşında ve dikey omurilik yaralanması veya amiyotrofik lateral skleroz (ALS) hastalığına sahip olmak.

Deneyin ilk 18 aylık sürecinde gönüllülerle,  9 farklı buluşma gerçekleştirilerek, haftada en az 2 saat süresinde beyin-bilgisayar arayüzü oturumlarına katılarak çalışmalara katkı sunmaları istenecek. “PRIME Study” adı verilen deney sürecinin yaklaşık 5 sene sürmesi bekleniyor.

İnsanlarla birlikte, maymunlarla da test süreci yürüten “Neuralink, çalışmalarında kullandığı 12 maymunun, beyinlerinde kullanılan çipin takılması sürecidne yaşanılacak olası komplikasyonların önüne geçme amacıyla uyutulmak mecburiyetinde kalındığı iddia edilmişti. Bu tartışmaların gölgesinde kalan Neuralink ise büyük yatırımların odağı olmayı başardı. Musk, geçmiş dönemlerde yaptığı açıklamada, ölmeye yakın maymunların çalışmalarda kullanılarak, herhangi bir sağlıklı maymunu riske atmadıklarını belirtmişti.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.