Moov Buddy Nedir? Nasıl Kurulmuştur? Hangi Hizmetleri Verir?

Moov Buddy, biraz olsun İngilizce bilenler için okunduğunda anlam teşkil eden iki kelimeyi bir araya getiriyor. Evet, doğrusunu söylemek gerekirse Move Body daha doğru bir kombinasyon olabilir ama maksat yaratıcılıksa ve söylem aynı ise Moov Buddy için de itirazımız yok. Türkiye’nin geleneksel kalıplardan çıkıp, farklı bir yöne doğru gittiğini işaret eden en yaratıcı uygulamalardan biri olan MoovBuddy, Türkçe’de ‘’Vücudunu hareket ettir’’ anlamı ile eşdeğer bir anlam ifade ediyor. Peki, neden vücudunu hareket ettirmeyi konu alan bir uygulama geliştirilir ki?

Daha önce Vexrob adı altında bir uygulama üreten Güner Bayram, MoovBuddy ile geri döndüklerinde, bu defa çok başarılı olacağına inanıyordu. Geçmiş tecrübelerinden ders çıkaran bir girişimci hikâyesi olan MoovBuddy uygulaması, online olarak fizyoterapist, doktor ve spor eğitmenlerini bir araya getiren ve bu kişiler tarafından ağrılarınızın dindirilmesi için oluşturulan bir dizi eğitim pazarlıyor. Özellikle boyun ve bel ağrılarını konu alan bu eğitimler, gerçek eğitmenler, fizyoterapistler ve doktorlar tarafından MoovBuddy için geliştiriliyor ve eğitimleri satın alan kişiler, bu eğitimler sayesinde ağrılarından kurtuluyor.

Moov Buddy Nasıl Kurulmuştur?

MoovBuddy’nin atası olan Vexrob, 2017 yılı başlarında piyasaya sürüldü. Program, yine MoovBuddy’nin kurucusu olan Güner Bayram tarafından Play Store ve AppStore’a yüklendiğinde, henüz ilk tasarım olarak fizyoterapi düzeyinde içeriklere yer veriyordu.

Mobil sağlık uygulamalarının öncüsü sayılabilecek olan Vexrob, 2017 Haziran ayı içerisinde, bu defa MoovBuddy olarak geliştirildi ve tekrar piyasaya sürüldü. Dünya genelinde her 3 kişiden 1’inde bel ya da boyun ağrıları olduğunu belirten Güner Bayram’ın keşfettiği bu niş alan, artık bir girişim hikâyesi olmak yerine, gerçek bir girişim halini aldı.

Moov Buddy Hangi Hizmetleri Verir?

MoovBuddy, uygulama içi satın alma özelliğine sahip bir çeşit fizik tedavi ve fizyoterapi uygulaması. Gerçek doktorlar, fizyoterapistler ve spor eğitmenlerinin oluşturduğu programların yanı sıra, uygulama sizler için yapay zekâ ile birlikte, yaşadığınız probleme dair kişisel egzersizler de yaratıyor. MoovBuddy uygulaması içeriklerinden faydalanmak için ise videolardan faydalanmak adına cüzi miktarlarda ödeme yapmanız gerekiyor. Erkek, Kadın ve çocuklar için oluşturulan egzersizler, ağrı azaltma, iyi hissetme ve güçlendirme amaçlı olarak değişkenlik gösteriyor.

 

Moov Buddy uygulamasına gitmek için tıklayın.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.