/

MICROSOFT’TAN BÜYÜK İŞTEN ÇIKARMA: 1900 KİŞİ ÇIKARILIYOR

Activision Blizzard
Activision Blizzard

Microsoft bu hafta Activision Blizzard ve Xbox’tan 1900 kişiyi işten çıkardı. Öngörülere göre bu işten çıkarmadan ZeniMax da etkilenecek.

Oyunİşten çıkarılma tablosu total 22.000 çalışanı olan genel Microsoft Gaming’de yüzde sekizlere dek yükselmiş durumda. Microsoft Gaming CEO’su Phil Spencer şöyle bir açıklama yaptı.

Bu sürecin bir parçası olarak, oyun iş gücümüzün boyutunu ekibimizdeki 22.000 kişiden yaklaşık 1900 rolü azaltmak için acı verici bir karar aldık. Oyun Liderlik Ekibi ve ben bu süreçte mümkün olduğunca düşünceli bir şekilde gezinmeye kararlıyız. Bu indirimlerden doğrudan etkilenen insanların hepsi Activision Blizzard, ZeniMax ve Xbox ekiplerinin başarısında önemli bir rol oynadılar ve burada başardıkları her şeyle gurur duymalılar. Oyunlarımıza, oyuncularımıza ve meslektaşlarımıza getirdikleri tüm yaratıcılık, tutku ve özveri için minnettarız. Yerel istihdam yasaları tarafından bilgilendirilen kıdem tazminatı da dahil olmak üzere, geçiş sırasında etkilenenlere tam desteğimizi sağlayacağız. Rolleri etkilenecek olanlara bildirilecektir ve lütfen ayrılan meslektaşlarınıza değerlerimizle tutarlı saygı ve şefkatle davranmanızı rica ediyoruz.

İleriye baktığımızda, işimizi büyütecek ve dünya çapında daha fazla oyuncuya daha fazla oyun getirme stratejimizi destekleyecek alanlara yatırım yapmaya devam edeceğiz. Bu ekibimiz için zor bir an olsa da, oyuncuları bir araya getiren oyunları, hikayeleri ve dünyaları yaratma ve besleme yeteneğinize her zamanki gibi güveniyorum.

Aynı zamanda Blizzard kısmının başkanı olan Mike Ybarra şirketten ayrıldı. Bu durumda gelecek hafta yeni bir başkan seçiminin söz konusu olacağı görülüyor. Blizzard’ın baş tasarım sorumlusu Allen Adham da şirketten ayrılıyor. 

Microsoft Avtivision Blızzard’ın Haklarını Ubisoft’a Bırakıyor

Microsoft’un oyun içeriği ve stüdyo başkanı Matt Booty, dahili bir notta,

“Allen’ın sektördeki genç tasarımcılara mentorluk yapmaya devam etmeyi planladığı için etkisi hem doğrudan hem de dolaylı olarak önümüzdeki yıllarda hissedilecek” diyor.

Tüm bu olayların peşi sıra Blizzard’ın üzerinde çalışılan hayatta kalma oyunu iptal edildi.

Matt Booty’ nin açıklaması: (Microsoft Xbox yöneticisi)

Phil’in notunda okumuş olabileceğiniz gibi, bazı meslektaşlarımıza veda ettiğimiz için bugün zorlu bir gün. Bu zor bir süreçtir, ancak Blizzard ve Xbox’ın oyuncularımıza her zamankinden daha fazla platformda ve daha fazla yerde iddialı oyunlar sunmasını en iyi şekilde sağlayacak bir süreçtir. Microsoft Gaming’de bizi sürdürülebilir büyümeye hazırlayan ve yeteneklerimizi ve kaynaklarımızı en önemli önceliklerimizle uyumlu hale getiren daha odaklanmış bir stratejiyle ilerliyoruz.

Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın alması ve Activision Blizzard’ın marka geçmişiyle alakalı yazımızı okumak için tıklayın: 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Oyun Girişimciliği Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Sena Yıldırım

22, öğrenci hemşire’3, girişimcilik dünyasıyla büyülenmekle meşgul. Dijital pazarlama, girişimcilik ve yaratıcı marka kurma hikayeleriyle ilgileniyor. Özgün, tutkulu, meraklı bir dünya anlayışına sahip.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.