/

Teknoloji Devi Microsoft, Nuance Communications’ı Yaklaşık 19 Milyar Dolara Satın Alıyor!

Teknoloji devlerinden Microsoft, Nuance Communications’ı yaklaşık 19 milyar dolara satın alacak. Şirketi borçlarıyla birlikte satın alacak olan Microsoft, hisse başına 56 dolar ödeme yapacak.

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, Siri’nin ses tanıma özelliğinin mucidi olarak görülen Nuance Communications’ı 19.7 milyar dolara satın alacak. Neredeyse kesin görülen bu anlaşma ile Microsoft, hisse başına 56 dolar ödeme yapacak. Böylece, anlaşmanın toplam değeri 19 milyar doları geçmiş olacak.

ABD merkezli kurulan Nuance Communications, özellikle yapay zeka alanında çalışan bir yazılım şirketidir. Şirket,  Apple’ın kişisel asistanı Siri’nin ses tanıma özelliklerini geliştiren yazılım şirketi olarak biliniyor. Mark Benjamin, şirketin CEO koltuğunda bulunuyor ve yapılacak anlaşmadan sonra da c-level yönetici olarak kalmaya devam edecek.

Son yıllarda sağlık sektöründeki çalışmaları ile tanıdığımız Nuance, 1992 yılında kurulan bir yazılım şirketidir. Şirketin 10 bini aşkın müşterisi ve 6500’den fazla çalışanı ile büyük bir şirket olduğunu belirtebiliriz.

Microsoft, daha önce yaklaşık 26 milyar dolara kariyer platformu LinkedIn’i satın almıştı ve bu ücret, şirketin satın alma amaçlı ödediği en yüksek fiyat olarak görülüyor. Bu anlaşma ise 19.7 milyar dolarlık değeri ile şirketin, satın alma amaçlı ödediği en yüksek ikinci tutar olacak.

Nuance’in özellikle son yıllarda sağlık sektöründe ilgi çekmesi ve Microsoft’un yakın zamanda “Microsoft Cloud for Healthcare” hizmeti ile gündeme gelmesi dikkatleri çekmişti. Yapılacak anlaşma ile Microsoft’un çeşitli bulut teknolojilerini ve “Microsoft Cloud for Healthcare” hizmetini geliştirecek ve hızlandıracak.

Nuance Communications Hakkında

ABD merkezli kurulan şirket, yapay zeka ile ses tanıma gibi alanlarda hizmet veren bir yazılım şirketidir. Mark Benjamin, 2018 yılından itibaren şirketin CEO’luk görevini üstlenmekte olup anlaşmadan sonra da üst düzey yönetici olarak şirkette kalacak.

Küresel olarak hizmet veren şirket 45’den fazla ülkeye ürünlerini ulaştırmış olarak bulunuyor. 10.000’i aşkın müşteri sayısı ve 6500’den fazla çalışanı ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarmış durumda.

Şirket hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

İlginizi çekebilecek diğer yazılarımız:

Elon Musk’tan Cyberpunk Göndermesi

Bakım Kapımda

Clubhouse Kullanıcı Bilgileri Çalındı! Hacker Platformunda Bilgiler Yayınlandı!

e-Gönüllü Dijital Kampüs Kahramanlarını Arıyor

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.