METYCLE, Almanya merkezli çevrimiçi global hurda metal ticareti platformu, 1,5 milyon euro yatırım aldı

 

Metaller, yeşil bir ekonomiye doğru geçişte önemli bir rol oynadığı için, uygulamalarında CO2 emisyonlarını azaltmaya yardımcı olur. Ancak, birincil metallerin üretimi CO2 açısından yoğun bir süreçtir ve dünya çapındaki doğrudan CO2 emisyonlarının %10’unu oluşturur, bu da 3,6 milyar tondan fazladır.

Öte yandan, metaller geri dönüşüm konusunda önemli bir avantaja sahiptirler; kalite kaybı olmadan sonsuza kadar geri dönüştürülebilirler ve bunun CO2 ayak izi %60-95 daha azdır. METYCLE, piyasayı daha verimli hale getirmeyi ve karbonsuz bir dünya için geçişi desteklemeyi amaçlamaktadır.

Köln’de bulunan B2B çevrimiçi ticaret platformu, ikincil metallerin dijital, hızlı ve verimli bir şekilde ticaretini mümkün kılan Rafael Suchan ve Sebastian Brenne tarafından 2022 yılında kuruldu. Şirket, Market One Capital ve DFF gibi VCs’lerin öncülük ettiği 1,5 milyon euro ön-öğütme fonu sağladı. Yatırım turuna, küresel geri dönüşüm endüstrisinin veterani ve büyükelçisi Tom Bird ve Caya’yı ortaklaşa kuran girişimci ve pazar yatırımcısı Louis Pfitzner gibi melek yatırımcılar da katıldı.

METYCLE kurucularıyla yapılan bir görüşmede, şirketin fonları, ürün kalitesini sağlamak ve alıcılar için finansman ve korunma hizmetleri sunmak için teklifini artırmak için kullanılacağı söylendi. Şirket, mükemmel müşteri deneyimi sağlamak için en iyi uluslararası metal ticareti ekibi ve yazılım ürünü ve mühendislik ekiplerini işe alacak. Önümüzdeki 12 ay içinde yaklaşık 20 yeni uzman işe alınması planlanıyor.

“Yeni girişimimiz, ürün kalitesini hızlı ve sorunsuz bir şekilde sipariş ve sevkiyatla birleştirerek uluslararası ikincil metal ticaretini daha da hızlandırıyor. Dijital bir satış kanalı aracılığıyla, oldukça parçalanmış küresel bir endüstriye güven getiriyoruz,” dedi METYCLE’nin Kurucu ve Yönetici Direktörü Rafael Suchan.

Melek yatırımcı ve küresel geri dönüşüm endüstrisinin veterani Tom Bird, “METYCLE, hayati ikincil hammadde ticaretinin uluslararası ticaretini daha da basitleştirerek gerçek anlamda küresel bir döngüsel ekonomi sağlıyor. Hurda metaller, metal endüstrisinin CO2 ayak izini azaltmaya yardımcı olarak en çok geri dönüştürülen malzemelerdir ve daha fazla birincil hammadde ihtiyacını azaltmaya yardımcı olur. Bu, geri dönüştürülen metallerin küresel olarak ticareti yapılabilirse çalışır,” dedi.

“Sebastian ve Rafael, ikincil metaller pazarını hiç kimse gibi iyi tanıyorlar. Derin uzmanlık bilgileriyle güçlendirilen bir pazar yeri inşa ettiler ve hem alıcıların hem de satıcıların ihtiyaçlarına uygun bir şekilde hareket ederek tüm değer zinciri boyunca şeffaflık ve verimlilik yaratıyorlar. Küresel pazar ve uluslararası eşleştirme sayesinde hurda metalin ömrü büyük ölçüde uzatıldı – harika bir kazan-kazan-kazan durumu,” dedi DFF’nin Ortağı Mart de Haar.

Küresel hurda metal ticareti platformu

METYCLE kurucuları, metal geri dönüşüm endüstrisinde geniş deneyime sahip ve B2B pazar yerlerini oluşturma ve ölçeklendirme konusunda kanıtlanmış bir başarı kaydına sahiptir. Rafael, deneyimli bir üst düzey yönetici ve Chiho Environmental Group ve Scholz Recycling’in eski CEO’su olup, küresel olarak önde gelen metal geri dönüşüm şirketlerinden biridir. Sebastian, 15 yılı aşkın B2B pazarlama uzmanı deneyimi ve endüstriyel kimyasallar için önde gelen çevrimiçi B2B platformu CheMondis’in eski CEO’sudur.

Şirket, üretim tedarik zinciri için metal hurdasına ve geri dönüştürülmüş metale kolay erişim sağlar, kendi hesabına bir distribütör olarak özel ajanlar aracılığıyla güven ve kalite sağlar ve değer zinciri boyunca CO2 tasarrufunu eşleştirir ve paraya dönüştürür. Karbonsuz bir dünya için geçişi desteklemek amacıyla uluslararası metal hurda ve geri dönüştürülmüş metal ticareti için bir platform oluşturmuştur.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Sena Yıldırım

22, öğrenci hemşire’3, girişimcilik dünyasıyla büyülenmekle meşgul. Dijital pazarlama, girişimcilik ve yaratıcı marka kurma hikayeleriyle ilgileniyor. Özgün, tutkulu, meraklı bir dünya anlayışına sahip.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.