MetaGündem: 9 Ocak

Metaverse dünyasındaki gelişmeleri sizin için derledik.

Togg’dan Cumhuriyetin 100. yılına özel NFT serisi

Son zamanlarda, Blockchain tabanlı çözümler geliştiren birçok otomotiv şirketi gördük. Bu alandaki en aktif markalardan biri de yerli Türk otomobil projesi Togg. CES’te konuşan Karakaş, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılına özel 2023 NFT serisini müzayedeye çıkaracaklarını duyurdu.

Togg’un CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş, CES2023’te Cumhuriyetin 100. yılına özel NFT serisi çıkaracaklarını duyurdu.

Karakaş, CES’te yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

‘Geçen yıl burada, CES2022’de, konsept akıllı cihazımızı sunduk. Otomobillerin nasıl üçüncü bir yaşam alanına dönüştüğüne dair vizyonumuzu gösterdik. Bu yıl ise mobilite vizyonumuzu sunuyoruz. […] Gerçekliğinizi duyularınız aracılığıyla dönüştüren, sürükleyici bir hibrit deneyim sunuyoruz. Nasıl hissettiğinize bağlı olarak, Beyond X sizi o anda, size en uygun olan ortama götürüyor.

Bu yıl 20 bin adet C-SUV akıllı cihaz teslim edeceğiz. Şubat ayında da siparişleri açarak, ilk çeyrek sonunda ilk akıllı cihazlarımızı kullanıcılarımızla buluşturmaya başlayacağız.

Cumhuriyetimizin 100. yılına özel olarak üretilecek 2023 adet özel NFT serisini açık artırma yöntemiyle kullanıcılarımızla buluşturacağız. NFT sahipleri akıllı cihazın ön siparişine katılma hakkı ve sıralama önceliğine sahip olacak.’

meta

Prada Timecapsule NFT’lerini Piyasaya Sürdü

İkonik lüks İtalyan moda evi Prada, Timecapsule NFT koleksiyonunun sekizinci sürümünü 5 Ocak 15:00’de tanıttı. Prada, Aralık 2019’dan bu yana seçili ülkelerde Timecapsule Limited Edition kıyafetleri, alıcının evine özel ambalajında ​​teslim edilerek satışa sunuyor.

2023’ün ilk üç ayında, Enzo Ragazzini’nin 1960’ların sonları ve 1970’lerin başlarındaki arşivinden nadir baskıların yer aldığı bir tişört koleksiyonu Timecapsule sürümü için satışa sunulacak. Her gömleğin, Prada Crypted Discord NFT topluluğuna katılmaya davet eden benzersiz bir NFT’si var ve önceki çekilişlerde olduğu gibi, sadece 50 set mevcut.

Bir Prada Timecapsule NFT sahibi ve misafiri, 15 Ocak’ta Prada Erkek Giyim Sonbahar/Kış 2023 defilesi davetini içeren özel bir Milano etkinliğine katılma şansına sahip olacak.

meta

Mutant Ape Planet Geliştiricisi NFT Dolandırıcılığıyla Suçlandı

NFT geliştiricisi Aurelien Michel, “Mutant Ape Planet” NFT alıcılarını 2,9 milyon doların üzerinde kripto parayla dolandırdığı iddiasıyla John F. Kennedy Uluslararası Havaalanında tutuklandı.

Thomas Fattorusso’ya göre, IRS-CI, Michelin Bağışları, Katkı Jetonları, Ürün Koleksiyonları vb.’den sorumlu özel temsilci vekili yanlış beyanda bulunarak yatırımcıları yanılttığı iddia edildi. Kripto dedektifi ZachXBT, Aurelien Michel’in aynı zamanda 1,6 milyon dolarlık ikinci Crazy Camel Club NFT halı lokasyonunun kurucularından biri olduğunu ve diğer birçok projede doğrudan yer aldığını ortaya çıkardı.

meta

LG Metaverse’i Akıllı TV’lere Getirecek

Teknoloji devi LG Electronics, 2023 Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (CES), LG akıllı TV’lere birlikte çalışabilir bir metaverse getirmek için bulut tabanlı teknoloji platformu Oorbit ile ortaklık kurduğunu duyurdu. Oorbit, farklı metaverse deneyimlerini tek bir yerde bir araya getiren bir teknoloji platformu oluşturuyor. Oorbit ve LG arasındaki iş birliği, LG akıllı TV’lerde birlikte çalışabilir oyun ve sosyal deneyimleri bir araya getirerek metaverse’de kullanıcı etkileşimini kolaylaştırıyor.

Bulut akış teknolojisi, kullanıcıların Auxuman’dan Auxworld’de yapay zeka tarafından oluşturulan çok oyunculu oyunlar ve Pixelynx’ten Elynxir’de sanal konserler gibi LG TV’lerinde ultra yüksek doğrulukta birbirine bağlı sanal dünyalara ve deneyimlere erişmesine olanak tanıyacak.

meta

Hyundai Mobility Adventure’da Auto Expo 2023 Metaverse Deneyimi

En büyük ikinci otomobil üreticisi olan Hyundai Motor India, Metaverse’deki 2023 Auto Expo’da benzersiz bir Hyundai Pavilion’u tanıtacak. Hyundai Motor Hindistan COO’su Tarun Garg, “Fiziksel deneyimin ötesine geçerek ve çığır açan yeniliklerimizle sanal gerçekliğin geleceğini araştırarak Auto Expo 2023’ün Meta versiyonundaki varlığımızı genişletmekten heyecan duyuyoruz.” dedi.

Hyundai, Roblox’taki Hyundai Mobility Adventure’da Auto Expo 2023’ün ilgi çekici ve sürükleyici metaverse deneyimini vurgulamaya hazırlanıyor. Kullanıcılar, araçtan yüklemeye teknolojisi ve pompadan fişe devrim gibi teknolojilerden yararlanabilecekler.

meta

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.