/

MetaGündem: 7 Ağustos 2023

Metaverse, Blockchain ve NFT dünyasındaki gelişmeleri sizin için derledik.

Yuga Labs, Roar Studios’u Satın Alıyor

Web3 lideri Yuga Labs, büyüyen Otherside projesine hız kazandırmak ve dijital sanat dünyasını dönüştürmek amacıyla yakın gelecekte Metaverse start-up Roar Studios’u satın alacağını duyurdu.

Roar Studios, sanatçıları ve hayranları herhangi bir yerden gerçek zamanlı olarak etkileşime geçirip işbirliği yapma fırsatı sunan devrim niteliğinde bir medya platformu olarak tanınıyor. Bu yenilikçi düşünce yapısına sahip ekip, ROAR platformunu geliştirerek Otherside ekosistemine katkı sağlayacak. Bu birleşme, kendini ifade etme ve topluluk katılımı için yeni kapılar açacak ve dijital dünya gezginlerinin daha önce görülmemiş şekillerde etkileşimde bulunmasına, bağlantı kurmasına ve yarışmasına olanak tanıyacak.

Bu işbirliğinin temelinde, içerik küratörlerinin yanı sıra topluluk mutabakatının da deneylerin şekillenmesinde söz sahibi olduğu, kendi kendini yöneten bir eğlence merkezi oluşturma vizyonu yatıyor.

meta

VeeFriends ve Reebok İşbirliği Yapıyor

NFT koleksiyonerlerinin heyecanını artırmak ve modaseverlerin dikkatini çekmek amacıyla, VeeFriends beklenmedik bir adım atarak spor giyim efsanesi Reebok ile ‘Aspiring Alpaca’ temalı spor ayakkabı setini piyasaya sürme kararı aldı.

Bu tatlı yeni spor ayakkabılar, Reebok’un benzersiz naylon dış yüzeyine sahip en iyi kalitede süet kaplamalarla donatıldı. VeeFriends logosu yan tarafta gururla yer alırken, dil kısmından dışarı doğru sarkan Seri 1 “Hevesli Alpaka” görüntüsüyle gerçekten dikkat çekici bir tarza sahip.

VeeFriends işbirliklerinde olduğu gibi, NFT sahipleri bu yeni koleksiyonla ek avantajlar elde edebilecek. Seri 1 Aspiring Alpaca NFT sahiplerinin, 17 Ağustos saat 10:00 ‘a kadar ücretsiz bir çift spor ayakkabı talep etme hakkı bulunuyor. Ayrıca Seri 1 ve Seri 2’deki tüm VeeFriends NFT sahipleri, 17-24 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan ön satışta erken bir çift ayakkabı satın alma fırsatına sahip olacaklar. Bu sürecin ardından, koleksiyon dünya genelinde herkesin beğenisine sunulacak!

meta

Asus Metaverse NFT Yarışması Düzenliyor

Asus’un Web3 teknolojilerine odaklanan bir bölümü olan Asus Metaverse, heyecan verici bir duyuru yaparak NFT yarışması düzenliyor. Dünya çapındaki içerik oluşturucuları, yaratıcılıklarını seçtikleri temaya göre sergilemek için davet ediliyor. Yarışma 7 Ağustos’ta başlayacak ve 2 Ekim’e kadar devam edecek.

Gönderim aşaması sona erdikten sonra, 2 Ekim ile 31 Ekim arasında kullanıcılar en sevdikleri sanat eserlerine oy vererek halk oylamasına katılabilecekler. Yarışmanın galibi 7 Aralık’ta resmi olarak açıklanacak.

Bu NFT yarışmasının galibi, büyük ödüller arasında 30.000$ nakit ödülün sahibi olacak. Ayrıca, kazanan sanat eseri, Tokyo Shibuya gibi ticari ve finansal bir merkezde bulunan bir reklam panosunda sergilenecek.

meta

Elvis Presley’nin NFT Avatar Koleksiyonu

Müzik tarihine “Rock and Roll Kralı” olarak geçen Elvis Presley, blok zincirinde unutulmaz bir övgü almak üzere, değiştirilemez bir token (NFT) avatar koleksiyonunun kapılarını aralıyor.

Bu koleksiyon, 3.000 NFT avatarından oluşuyor ve dört farklı nadirlik seviyesine ayrılmış durumda. Her bir avatar, Elvis’in kariyeri boyunca giydiği efsanevi kıyafetlerden ve saç stillerinden ilham alıyor, hayranlara müzik efsanesinin moda evriminde unutulmaz bir yolculuk sunuyor.

Polygon blok zinciri üzerinde basılacak olan bu NFT avatarları, The Sandbox metaverse platformu aracılığıyla kullanıcıların erişimine sunulacak. Sahipleri, The Sandbox’ın sanal dünyasında bu benzersiz NFT’leri deneyimleme fırsatını yakalayacaklar.

meta

Hyundai ve Kia Sürdürülebilirliği Blockchain Teknolojisiyle Güçlendiriyor

Hyundai Motor Company ve Kia Corporation, son teknoloji Tedarikçi CO2 Emisyon İzleme Sistemi’ni (SCEMS) tanıtarak, iş ortaklarının ürettikleri karbon emisyonlarını etkin bir şekilde yönetmeyi hedefliyor.

Bu inovatif sistem, Hedera ağı tarafından desteklenen oldukça güvenli Proof of Stake (PoS) akıllı sözleşme platformunu kullanarak, kripto para birimi işlemlerini ve merkezi olmayan uygulamaları kolaylaştırmakla tanınan temel bir teknolojiye dayanıyor.

SCEMS’in büyük önemi, tedarik zincirinin her aşamasında karbon emisyonlarını kapsamlı bir şekilde izleme ve değerlendirme yeteneğinde yatmaktadır. Bu, Hyundai Motor ve Kia şirketleri ile işbirlikçi ortak ağları arasında, hammadde tedarikinden üretim sürecine ve ürün nakliyesine kadar olan süreçlerde emisyonların izlenmesini içermektedir.

meta

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Metaverse-NFT Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.