MetaGündem: 27 Şubat 2023

Metaverse dünyasındaki gelişmeleri sizin için derledik.

Oncyber In-World Portalları Metaverse’de Çığır Açıyor

Metaverse geliştiricisi Oncyber, en yeni özelliği olan dünya içi portallarla öne çıkıyor. Bu yenilikçi ekleme, kullanıcıların Metaverse’teki farklı sanal deneyimler arasında sorunsuz bir şekilde geçiş yapmasına olanak tanıyarak daha birleşik ve kusursuz bir deneyim yaratır.

Portallar, Metaverse’nin diğer bölümlerine bir geçit görevi görür ve Decentraland, Voxels, Spatial.io, Hyperfy.io ve Monaverse dahil olmak üzere birden çok platformda çalışır. Bu, potansiyel olarak birlikte çalışabilir deneyimler oluşturarak Metaverse’yi daha erişilebilir ve kullanılabilir hale getirebilir. Dünyalar arası portallar, kullanıcıların sanal dünyada etkileşim kurma biçiminde devrim yaratabilir.

Örneğin, sanal konferans katılımcıları, oturumlar arasında geçiş yapmak için dünya portallarını sorunsuz bir şekilde kullanabilir. Öte yandan, sanatseverler, bir sanatçının çalışmalarını tam olarak sergileyen birden fazla galeriyi keşfetmek için teknolojiyi kullanabilirler.

meta

Floki, Türkiye’yi desteklemek için NFT’lerini Satışa Çıkardı

Floki, ülkemizde etkileri devam eden depremin ardından bir yardım kampanyası başlatarak 0,5 ETH değerinde NFT’leri satışa sundu.

Türkiye’deki yıkıcı depremin ardından Floki, bağışçılardan biri oldu. Floki’nin tweet’ine göre, NFT’lerin satışından elde edilen tüm gelir Türkiye’deki deprem yardımına gidecek.

meta

Spotify NFT’de Devrim Yaratabilir

Spotify, NFT sahiplerinin cüzdanlarını bağlamasına ve seçilmiş müzikleri dinlemesine olanak tanıyan “token özellikli çalma listeleri” adlı yeni bir hizmeti test ediyor.

Seçilen oynatma listeleri, üç aylık deneme süresi boyunca güncellenecek ve yalnızca bir bağlantı aracılığıyla topluluk üyeleri tarafından kullanılabilecek.

Overlord, pilot programın şu anda yalnızca ABD, İngiltere, Almanya, Avustralya ve Yeni Zelanda’daki Android kullanıcıları tarafından kullanılabileceğini tweetledi.

meta

Yeni NFT Moonbird

Moonbird NFT satışları geçtiğimiz Nisan ayında 500 milyon dolar civarındaydı. Kullanıcılar artık Bitcoin’de yakın zamanda tanıtılan Ordinals protokolü aracılığıyla gelecek vaat eden “Birds NFT” koleksiyonuna erişme fırsatına sahipler.

BAYC Monkeys, 1,3 milyon dolarlık muazzam bir değerle en çok satan NFT koleksiyonlarından biri haline geldi. Nihai NFT koleksiyonunun halefi şimdi Bitcoin blok zincirinde yayınlandı ve dünya çapındaki NFT meraklıları arasında büyük ilgi gördü.

meta

Efsane NFT Balinası Rekor Kırdı

Nansen verilerine göre, NFT balinası Jeffrey Hwang, 48 saat içinde 18.6 milyon dolar karşılığında 1.010 token sattı.

Nansen’in teknisyeni Andrew Thurman bunun “muhtemelen şimdiye kadarki en büyük NFT dökümü” olduğunu belirtti.

Ancak özellikle Machi Big Brother (Machi) düşüşten hemen sonra 991 NFT’yi geri satın aldı. Thurman, bunun karlı bir oyun olabileceğini ve Blur airdrop kârları elde etmek için büyük bir yıkama ticaret olabileceğini de belirtti.

meta

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.