MetaGündem: 18 Aralık

Metaverse dünyasındaki gelişmeleri sizin için derledik.

Manchester United-Altcoin İşbirliği

İngiliz futbol kulübü Manchester United, şüphesiz dünyanın en büyük futbol kulüplerinden biri ve şimdi blockchain dünyasında bir yer ediniyor. Futbol kulübü bu konuda PoS Blockchain Tezos (XTZ) ile ortaklık kurdu. Ortaklığın bir parçası olarak, Tezos’ta ilk NFT koleksiyonunu tanıttı.

Futbol taraftarının artık NFT almak için bir Tezos cüzdanıyla giriş yapması gerekiyor. Dijital koleksiyonlar cüzdanda saklanabilir. Ek olarak, Blockchain’de izlenebilir.

Manchester United ayrıca Tezos’u dünyanın en gelişmiş ve sürdürülebilir blok zincirlerinden biri olarak tanıttı. Altcoin projesini seçmesinin sebeplerinden birinin de bu olduğunu kaydetti.

Kulübün NFT’leri taraftarlarına rastgele dağıtılacak.

meta

Nansen Raporuna Göre Polygon Ortaklıklarla Çok Büyüyebilir

Blockchain analiz firması Nansen, yakın zamanda ortaklıklar aracılığıyla dikkat çeken bir altcoin projesine işaret etti.
Polygon’un NFT pazarı, Reddit gibi popüler marka şirketleriyle yapılan ortaklıklar sayesinde şu anda önemli ölçüde büyüyor. Nansen’in verilerine göre, kriptonun yaşadığı zorluklara rağmen, yılın son ayında Polygon’un NFT pazarındaki alıcı sayısı tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.
Ayrıca, Ağustos ayının başından bu yana Polygon’un NFT ekosistemindeki haftalık kullanıcı sayısı yüzde 500’den fazla arttı.

meta

Trendyol Sanat 1. Yaşını Metaverse’de Kutluyor

Bağımsız sanatçıları desteklemek ve sanatı erişilebilir kılmak için doğan Trendyol Art, metaverse’de yerini alıyor.
13 Aralık’tan itibaren metaverse’de sanatseverlerin buluştuğu Trendyol Art sanatçılarının 600’e yakın eseri sergilenecek. Sanatseverler, üç günde bir değişen sergilerle bu alanı gezme imkanı buluyor. Trendyol Sanat Metaverse ile kullanıcılar, avatarlarıyla sanatçıları ve eserlerini öğrenebiliyor ve eserlerin her detayını 3D olarak yakından inceleyebiliyor. Aynı zamanda Trendyol Sanat, metaverse deneyimiyle ilk kez sanat eseri satın alınmasına olanak sağlıyor.

meta

Geleceğin Spor Mesleklerinden Biri: Web 3 Uzmanlığı

Okan Üniversitesi Spor Yöneticiliği Öğretim Görevlisi Sema Tuğçe Dikici, yapay zekanın sporun geleceğindeki yeri ve blockchain dünyasını anlattı. Yapay zeka uzmanlığı, dijital içerik üreticiliği, dijital pazarlama uzmanlığı, E-spor eğitimcisi, drone pilotu, dijital varlık uzmanlığı gibi mesleklerin spor kulüpleri ve spora yatırım yapan markalar açısından gelecek vaad ettiğini söyledi.

Dikici, şu ifadeleri kullandı:

“Sporda geleceğin mesleklerinden biri de Web 3 Uzmanlığı olacak. Diğer bir deyişle teknoloji ve dijital dünyayı iyi okuyanlar, proje geliştirenler spor endüstrisindeki rekabette yer alacak. Blockchain dünyası ve özellikle Fan Tokenlar gibi dijital varlıklar da spor endüstrisinin geleceği açısından çok önemli Fan Tokenlar, gelecek dönemlerde spor kulüplerinin en önemli sürdürülebilir gelir kalemlerinden biri olacak çünkü.”

meta

Metaverse, 2023’ün En Popüler Tatil Destinasyonu Oldu

Booking.com tarafından yapılan bir araştırma, metaverse’nin 2023’te gezginler için en popüler destinasyonlardan biri olacağını ortaya koydu. Konaklama ve çevrimiçi seyahat acentesi Booking.com, metaverse hakkında bir anket gerçekleştirdi.
Booking.com, seyahat rotalarını seçerken gezginlerin destinasyonları sanal olarak keşfetmeye büyük ilgi gösterdiğini öğrendi. Ankete 32 ülkeden 2.179 kişi katıldı. Anket, yanıt verenlerin çoğunluğunun meta evrende seyahat etmek istediğini ortaya koydu.
Ek olarak, katılımcıların yüzde 35’i popüler destinasyonların çevresini daha iyi anlamak için metaverse’de günler geçirebileceklerini söyledi. Booking.com’a göre dokunsal geri bildirim gibi yardımcı teknolojiler, bu deneyimi geliştirmeye yardımcı olarak kullanıcıların kumsalları ve tropikal güneşi dışarı çıkmadan deneyimlemelerine olanak tanıyor.

meta

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.