Meta’nın Üst Seviye Karma Gerçeklik Gözlüğü!

Meta'nın Üst Seviye Karma Gerçeklik Gözlüğü!

Meta CEO’su Mark Zuckerberg “Project Cambria”nın ilk görüntülerini paylaştı.

Meta'nın Üst Seviye Karma Gerçeklik Gözlüğü!

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, sanal ve gerçek dünyanın bir araya geldiği karma gerçeklik gözlüklerine yepyeni bir seviye katan “Project Cambria” nın ilk görüntülerini paylaştı.

Daha önceki Quest 2 modeli ile bu alanda oldukça önem kazanan Meta’nın yeni gözlüğü hakkında ilk bilgileri Mark Zuckerberg, kişisel Facebook hesabında “Project Cambria kod adlı cihazımızdaki karma gerçekliğe (MR) ilk bakış” ifadelerinin yer aldığı yaklaşık 1 dakikalık video ile paylaştı. Ayrıca Zuckerberg, yeni modelin yakın zamanda tanıtılan karma gerçeklik platformu Presence Platform‘ unu kullandığına vurgu yaptı.

Paylaşılan videoda kod ismi “Project Cambria” olan karma gerçeklik gözlüğünün nasıl göründüğü gösterilmedi. Ama neler yapabileceği hakkında çarpıcı noktalara yer verildi. Videoda; Project Cambria ile sanal bir evcil hayvanla oynamanın, sanal bir bilgisayar ile gezinmenin ve de sanal bir fitness eğitmeni ile çalışmanın mümkün olabildiği yer alıyor.

Meta'nın Üst Seviye Karma Gerçeklik Gözlüğü!

Yeni model Project Cambria, Meta Quest 2 modelinden farklı olarak dış dünyayı görüntülemek için renkli kameralara sahip. Quest gözlüklerinde sadece gri tonlarında geçiş içeriği görüntülenebiliyorken Project Cambria’da gerçek dünyanın daha iyi görünmesini sağlamak, sanal nesnelerle etkileşime girebilmek için çok daha yüksek çözünürlüklü sensörler yer alacak. Ve de tam renk geçiş renk özelliği bulunmakta.

Mark Zuckerberg videoda “The World Beyond” isimli bir deneyimi kullanıyor. Üst seviye yeni modelin The World Beyond’ da elleri algılama konusunda da oldukça başarılı olduğunu görüyoruz. Ayrıca Zuckerberg, yaptığı paylaşımda ‘The World Beyond’ ismi verilen bu demonun yakında App Lab’e geleceğini ifade etti.

Meta'nın Üst Seviye Karma Gerçeklik Gözlüğü!

Henüz cihaz ile ilgili pek fazla detay bilinmemekte. Zuckerberg, cihazın bu sene içinde çıkacağını ifade ediyor. Tüm bunlara ek olarak yeni nesil gözlüğün bağımsız çalışabileceği, gerçek zamanlı yüz ve göz takip özelliklerine sahip olacağı aktarılıyor.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

 

 

 

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.