Keiretsu Forum Türkiye’den Dijital Güzellik Asistanı Melo App’e 5 Milyon TL Değerleme Üzerinden Yatırım Aldı!

En yetenekli kişisel bakım ve güzellik uzmanlarını bir araya getirerek bu hizmetlere ihtiyacı olan müşterilerin, istediği uzmandan istediği yer ve zamanda kolayca randevu almasını ve güvenli ödeme yapmasını sağlayan için dijital güzellik asistanı Melo App, Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcılarından 5 Milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı.

2019’da iki aylık bir geliştirme sonucunda MVP olarak yayınlanan ve uzman kayıtlarına başlayan Melo App, aynı yılın son baharında ilk satışını gerçekleştirdi. 2020 başında teknolojisini geliştiren ve Melo App olarak play ve App Store’da yerini alan uygulama, yasaklardan dolayı güzellik salonlarının kapalı olduğu 3 ay boyunca teknolojisine ve uzman sayısını artırmaya odaklanarak, müşterilerin ‘evde kişisel bakım’ ihtiyacını karşılamaya başladı.

Melo App’in Türkiye’de kişisel bakım ve güzellik hizmetlerini müşterinin bulunduğu konumda almasını sağlayan ilk teknoloji girişimi olduğunun altını çizen Melo App Kurucusu Melis Bilgili Baki, “Melo App, bir güzellik salonu ya da kuaföre gitmeden, müşterilerin ihtiyacı olan kişisel bakım ve güzellik hizmetlerini evleri, ofisleri veya otellerinde almalarını sağlayan bir dijital güzellik asistanı. Müşterilerin ‘tek tıkla’ sertifikalı ve uzman kuaför, berber ve güzellik uzmanlarını keşfetmesini, ihtiyacı olan hizmeti kendi hijyen ve konfor alanında almasını sağlıyoruz. Sistemine kayıtlı Melo sanatçılarının işlerini dijitale taşıyarak, boş zamanlarını ek gelire çevirmelerini, ister çalıştıkları salonda isterlerse de freelancer olarak yeni müşteriler edinmelerini, kolay ve güvenli bir şekilde online randevu ve ödeme almasını sağlıyoruz. ‘Evde güzellik hizmeti’ sistemini ülkemize ilk getiren ilk teknoloji girişimiyiz. Rakiplerimizden farklı olarak pandemiden önce kurulduk.

Sektörün öncüsü olarak, diğer girişimlere ilham olup ülkemizdeki bu pazarın gelişmesini sağladığımız için mutluyuz. Türkiye’deki rakiplerinden farklı olarak kurucuları güzellik sektörü ve mobil uygulama alanında uzmanlaşmış bir girişimiz. İş modeli olarak ise hem freelancerlar hem de salon çalışanları için kullanılabilen bir sistem sunarak global rakiplerimizden de oldukça ayrılıyoruz. Melo App’de müşteriler hem uzmanların salonunda hem de evlerinde ücretsiz randevu oluşturabiliyorlar. Aynı zamanda uygulama içerisinde sunduğumuz Rich Media ile kullanıcıları içeride uzun süre tutmamız, marka iş birliklerimiz, ürün hediye etmemiz gibi birçok konuda farklılaşıyoruz.” dedi.

 

 

melo app

Şu an ki uygulamada; İstanbul, Ankara dahil 15 şehre ve İran Tahran’da 1000’den fazla sertifikalı kuaför ve güzellik uzmanına, 20 binden fazla kullanıcıya hizmet verdiklerini de sözlerine ekleyen Bilgili Baki, “13 dakika uygulama içi ortalama vakit geçirme süresine ulaşmış bulunuyoruz. Şu ana kadar Miniso, New Essentials, Gulsha gibi glabal 8 marka ile çalıştık. Şimdilik klasik bir pazar yeri gelir modeline sahibiz. Randevu üzerinden komisyon alıyoruz. Aynı zamanda iş birliği yaptığımız kozmetik firmalara sunduğumuz reklam çalışmaları, veri analizleri, deneme ürün dağıtımı gibi hizmetleri üzerinden elde ettiğimiz bir gelir akışımız oluyor. Keiretsu Forum’dan aldığımız 692 bin TL yatırım desteği ile hedefimiz ‘güzellik’ denince ilk akla gelen uygulama olmak. Bu hedefimize adım adım ilerliyoruz. Başta MENA sonrasında ise globalde adımızı bu şekilde duyuracağız.” şeklinde konuştu.

 

 

Bilgili Baki ayrıca; Melo App kullanıcı ve uzmanlarının randevu aldıkça, kozmetik markalardan orijinal veya deneme boy ürünler kazandığını ve bu sistem sayesinde hem işbirliği yaptıkları kozmetik markalarının tanıtımını yaptıklarını hem de hediye ürünler hakkında geri bildirim toplayarak, firmalara önemli data analizleri sunduklarını ifade etti.

 

 

Keiretsu Forum Türkiye: Keiretsu Forum, 4 kıtada 53 şubesi ve 3.500’ün üzerinde lisanslı melek yatırımcı üyesi ile dünyanın en büyük melek yatırımcı ağıdır. Teknoloji, tüketim malları, internet, sağlık, enerji, gayrimenkul vb. yüksek büyüme gösteren çeşitli sektörlerdeki 1500’ü aşkın girişimci şirkete, $950 milyon üzerinde melek yatırım gerçekleştirilmesine aracılık etmiştir. Türkiye’de 100’den fazla melek yatırımcısı ve 66 girişime 90 milyon TL’den fazla gerçekleştirdiği yatırım ile Türkiye’nin en büyük ve en güçlü melek yatırımcı ağı olmayı başarmıştır. Keiretsu Forum, iş dünyasının önde gelen isimlerinden, özel sermaye yatırımcılarından, risk sermayedarlarından ve kolektif/kurumsal yatırımcılardan oluşan dünyanın lider yatırımcı topluluğudur. Keiretsu Forum kaliteli bir girişim yaratmak için gerekli olan sermaye, yetenek, teknoloji ve kaynaklara erişimi kolaylaştırmak için girişim sermayedarları, üniversiteler ve diğer partner kuruluşlar ile iş birliği içerisinde çalışır.

 

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

HOTELFOREX TOURISTICA – DIANA TRAVEL ARASINDA STRATEJİK ORTAKLIK

Hekimlerin İletişim ve Profesyonel Bilgi Paylaşım Platformu Medklik, Teknolojik Altyapısını B4YO Capital’den Aldığı Yatırımla Daha da Büyütüyor

Tesla, Otonom Sürüş İçin 9.Beta Güncellemesini Yayınladı

Loggle: Yeni Nesil BT Envanter Varlık Yönetimi Aracı

GelecektekiSen, Lise 9,10,11 ve 12.sınıf öğrencilerini TalentsForFuture High School 2021 Yaz Okulu’na davet ediyor.

Efilli: Kişisel Verilerin Korunmasında Yerli Çözüm

TİİBÖT Tarafından 3-4 Temmuz Tarihleri Arasında Düzenlenen Bilişim ve Teknoloji Zirvesine Davetlisiniz!

Girişim Haberleri Ailesini Büyütüyor!

Girişimcilik Ekosistemi 1 Temmuz’da İBB ile Harekete Geçiyor!

Güneş Gözlüğü, Okyanusta Bulunan Plastik Atıklarından Tasarlandı!

 

 

Girişim Haberleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler 

 

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz. 

 

 

Sosyal Medya Hesaplarımız 

LinkedIn 

Twitter 

Instagram 

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.