/

MASABİR: YEMEK ŞEYSİ!

Masabir-yemek şeysi
Masabir-yemek şeysi

 Masabir ne amaca hizmet ediyor?

Restoran ve müşterisi arasındaki doğal bağı güçlendirerek komisyon maliyetlerini düşürmeyi hedefliyor.

Masabir-yemek şeysi
Masabir-yemek şeysi

Masabir, rakiplerinden farklı şekilde, müşteri memnuniyetini asıl fayda temelinde önceleyen bir yaklaşımla konuyu ele alıyor ve müşterisinin memnuniyetini artıran restoranın komisyon maliyetini düşürebileceği bir altyapı sunuyor. Komisyon maliyetlerini düşürmek isteyen bir restoranın tek yapmasını gereken; kendi müşterisini memnun etmek! Komisyon oranı restorandan sipariş vermiş müşterilerden gelen oylarla otomatik belirlenecek bir sisteme sahip.

Masabir’de mutluluğun formülü çok açık!
Daha iyi hizmet, daha düşük komisyon!
Mutlu Müşteri = Mutlu Restoran

  Masabir’in hassas yaklaşımı: Kullanıcının Özel Verileri

“Müşteri sadece bir sipariş için niçin özel bilgilerini paylaşmak zorunda olsun?” bakış açısıyla  yola çıkan Masabir AES & SHA256 gibi gelişmiş güvenlik ve şifreleme teknolojileri kullanıyor. Sağladığı tüm bu üstün güvenlik standartlarına rağmen eşleştirilerek kötüye kullanılabilecek soyadı, doğum tarihi, kimlik-kart bilgileri gibi hassas verileri hiç sormuyor. Toplamadığı bu hassas verilerin kasten yahut sehven sızdırılma ihtimalini tümden ortadan kaldırıyor. Kullanıcı doğrulama ve kontrol işlemlerini hassas verilerin eşleştirilmesine dayanmayan anonim CRM yaklaşımı ile gerçekleştiriyor.

Masabir-yemek şeysi
Masabir-yemek şeysi

 Masabir ‘le tanışma süreci nasıl ilerliyor?

Masabir —nâm-ı diğer; yemek şeysi, eşsiz barkodlu davetiye altyapısı sayesinde kullanıcıların hassas verilerini toplamadan sınırlı sayıda üye kabul eden, sızdırmaz güvenlik sağlayabilen ilk yemek sipariş uygulamasıdır.

Platformda yer alması uygun görülen restoranlara sözleşme başlangıcı ile 100 adet VIP doğrulama kartından oluşan ilk davetiye seti ücretsiz teslim edilir.

Her davetiye şifrelenmiş tek kullanımlık QR Code ve davetçi restoranın adından oluşan mini bir broşürdür. Davetiyeler aynı zamanda sektör dışı markalar için seçkin bir reklam-sponsorluk mecrası olarak değerlendirilme potansiyeline sahiptir. VIP Davet kartları sayesinde kullanıcı tümden yeni bir kültür ile tanışmakta olduğunu daha ilk  buluşmada deneyimleyecektir. Restoran işbu davet kartlarını hangi müşterilerine vereceğini belirleme hakkına sahiptir ancak para ile satamaz. Restorana verilecek davetiyeler sınırlı adette ve performans gibi şartlara bağlıdır. Davetiye tasarımları, toplam adedi ve şartlar değişiklik gösterebilir.

 Masabir’de üyeliği doğrulanan kullanıcılar ne gibi avantajları elde eder?

  • Kullanıcılar soyadı, doğum tarihi, kimlik/kart bilgileri gibi eşleştirildiğinde kötüye kullanılabilecek hassas bilgilerini vermeden sipariş verebilir.
  • Tek üyelikle tüm restoranlardan ayrı ayrı ilk sipariş indirimi imkanına erişir. (Merkeziyetsizlik)
  • Restoranların kendi yönettikleri sipariş temelli ödül programlarına katılma imkanı (İkram Yıldızları)
  • Restoranların kendilerinin belirleyebileceği platformdan bağımsız HAPPYHOUR indirimleri
  • Restoranın davet ettiği ancak henüz sipariş vermemiş kullanıcıya sunabildiği davete özel İkram Yıldızları
Masabir-yemek şeysi
Masabir-yMasabir-yemek şeysi

  Masabir sayesinde restoranların edindiği kolaylıklar nelerdir?

Masabir restoranların kendi müşteri sadakat-ödül programlarını yönetebilecekleri bir altyapıyı merkeziyetsizlik prensibiyle sağladığından, her restoran kendi uygun gördüğü şartlarda ikram yıldızı/kupon programı düzenleyebilir.(Örneğin; her 20 TL siparişe 2 yıldız veya her 30 TL siparişe 4 yıldız gibi…)

  • Sadakat altyapısı restorana özel çalıştığı için platform tabanlı havuz sistemler gibi nakdi maliyet oluşmaz.
  • Restoran sipariş esaslı ödüllerin yanısıra davetini kabul edecek kullanıcılara teşekkür yıldızı tanımlayabilir.
  • Her yıldız yalnız o ödülü veren restoranda geçerlidir ve biriktiren kullanıcı bir yıldız = bir lira değerinde olacak şekilde ikram sipariş verebilir.

 Basılı VIP davet kartlarının kullanıcıya yaşattığı deneyim ve sağladığı faydalardan biraz bahsettik! Peki ya restoranlar?

  • Restoran davet ettiği kullanıcının siparişleri için, restoran puanından bağımsız şekilde, sadece yüzde bir komisyon öder!
  • Restoran davet ettiği kullanıcının ana sayfasında birinci sırada listelenir. Kendi uygulamasıymış gibi!
  • Restoran yeni müşteri kazanmak için kendisinden ilk kez sipariş verecek kullanıcılara ilk sipariş indirimi tanımlayabilir!
  • Düzenli müşterisiyle ilişkisini korumak isteyen restoran kendi belirleyeceği şartlarda müşteri sadakat programı düzenleyebilir.
  • Müşterilerinin memnuniyetini önemseyen tüm restoranlar, çok düşük komisyon ödeme imkanına erişir.
Masabir-yemek şeysi
Masabir-yemek şeysi

 Masabir’in restoran sahipleri için chefs kiss özellikleri:

  • Restoran davet kartı ile doğruladığı kullanıcının açılış sayfasında, tüm kriterlerden bağımsız şekilde, sanki kendi uygulamasıymış gibi birinci sırada listelenir. Dileyen restoranlar davete özel ödül yıldızı özelliğini kullanarak davetini kabul eden kullanıcıya ikram yıldızı dağıtabilir.
  • Masabir’in menü yaratma araçları neredeyse bir no-code platform kadar gelişmiş özelliklere sahiptir. Herhangi restoran, biraz zaman ayırarak hayalindeki kusursuz menüye sahip olabilir, marka vizyonunu eksiksiz yansıtabilir.
  • Restoranların en büyük problemlerinden biri; web tarayıcıdan çalışan rakip sipariş yönetim panellerinin tarayıcının minimize edilmesi halinde yeni siparişler için tepki vermiyor olmasıdır. Masabir Restoran Paneli için tam kapsamlı bir Windows ve MacOS yazılımı hazırladık. Bu sayede uygulama görev çubuğuna küçültülse bile yeni siparişleri takip etmeye devam eder ve sipariş zilini hemen çalıştırır.

 

Masabir-yemek şeysi
Masabir-yemek şeysi

Masabir’e ulaşabileceğiniz kanallar: 1, 2, 3, 4…

Masabir’in restoranlar için olan kitapçığına buradan ulaşabilirsiniz.

 

 Peki Masabir restoranlara neler sunuyor.

Masabir öncelikle restoranlara yüzde 1 komisyon oranı koyuyor. Peki bu komisyon oranına nasıl ulaşılıyor:

Masabir, müşteri memnuniyetini asıl fayda temelinde önceleyen bir yaklaşıma sahiptir. Komisyon maliyetlerini düşürmek isteyen bir restoranın tek yapmasını gereken; kendi müşterisini memnun etmek! Bu amaçla kendi müşterisini memnun eden her restoranın çok düşük komisyon ödeyeceği bir altyapı hazırlanmış durumda.

  Restoran puanı uygulaması ile verilen siparişlerin puan ortalaması alınarak komisyon ödeniyor. Yani puanı 7 olan bir restoran yalnızca %4 komisyon öder. Müşteri memnuniyetini artırarak puan ortalamasını 8’e yükseltmesi halinde komisyon oranı %3’e düşer. Masabir’de mutluluğun formülü çok açık! Mutlu müşteri = Mutlu Restoran!

VIP davet kartı ile doğruladığınız kullanıcılardan gelen siparişlerde, restoran puanınız kaç olursa olsun komisyon oranı ise yalnız %1’dir.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Girişimler ile ilgili  Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Sena Yıldırım

22, öğrenci hemşire’3, girişimcilik dünyasıyla büyülenmekle meşgul. Dijital pazarlama, girişimcilik ve yaratıcı marka kurma hikayeleriyle ilgileniyor. Özgün, tutkulu, meraklı bir dünya anlayışına sahip.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.