İşte Meta CEO’su Mark Zuckerberg’in Apple Vision Pro hakkında söyledikleri!

Mark Zuckerberg

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, Apple’ın sıradan bir rakip olmadığını ve bu gerçeği bir Instagram videosunda cesurca ifade etti. Zuckerberg’in Vision Pro ile ilgili yorumları, teknoloji dünyasında yeni bir rekabet dalgasının habercisi gibi duruyor.

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, Apple‘ın yeni karma gerçeklik başlığı Vision Pro hakkındaki görüşlerini Instagram’da yayınladığı bir videoda paylaştı ve Meta’nın Quest 3 başlığını “daha iyi maliyet” ve “daha iyi ürün” olarak nitelendirdi.

Mark Zuckerberg’in kendi şirketinin ürününü tanıtacağı aşikâr olsa bile, Quest 3 ve Vision Pro arasındaki farklar hakkında bir video yayınlama kararı Apple ve Meta arasındaki artan rekabeti gösteriyor. Her iki şirket de kullanıcılara, dijital içeriği gerçek dünyanın üzerine aktaran ya da sürükleyici sanal gerçeklik deneyimleri sunan karma gerçeklik gözlüklerinin avantajlarını tanıtmaya çabalıyor. Meta daha düşük maliyetli bir yaklaşım benimserken, Apple daha keskin ekranlara, daha güçlü işlemcilere ve daha üst düzey malzemelere odaklanıyor.

Mark Zuckerberg

Salı günü paylaştığı videoda Zuckerberg, Quest kulaklığın Vision Pro’ya kıyasla “çok daha rahat” olduğunu, sürükleyici içerik kütüphanesinin daha kapsamlı olduğunu, görüş alanının daha geniş olduğunu, el takibinin daha hassas olduğunu ve ekranının daha parlak olduğunu düşündüğünü söyledi. Bununla birlikte, Apple’ın ekranının daha yüksek çözünürlüğe sahip olduğunu ve göz takibinin “gerçekten başarılı” olduğunu belirtti.

Zuckerberg, “Apple olduğu ve 3.000 dolar daha pahalı olduğu için Vision Pro’nun daha kaliteli olacağını varsayan pek çok insan var gibi görünüyor, ancak dürüst olmak gerekirse, Quest’in bu fiyat farkıyla insanların bu gözlükleri kullandıkları birçok alanda çok daha iyi olmasına oldukça şaşırdım” dedi.

Mark Zuckerberg

Apple, Vision Pro’yu 2 Şubat’ta ABD’de resmen piyasaya sürmüştü. 3.500 dolarlık gözlük, şirketin 2015’teki Apple Watch’tan bu yana piyasaya sürdüğü ilk yeni ürün kategorisini oluşturuyor. Apple CEO’su Tim Cook, New York’taki lansmanı kutlamak üzere düzenlenen bir etkinlikte CNBC’den Jim Cramer’a yaptığı açıklamada kulaklığın “yarının teknolojisi” olduğunu söyledi.

Meta, Quest 3 kulaklığını Eylül ayında tanıttı ve cihazlar bir sonraki ay teslim edilmeye başlandı. Meta’nın yeni gözlüğünün belirleyici özelliği, gözlüğün dışındaki dünyayı hızlı bir şekilde görebilmeyi sağlayan “passthrough” modu. Apple’ın gözlüğü de benzer bir işlevsellik sunmakta.

Mark Zuckerberg

Videoda Zuckerberg, Apple’ın yeni bir kategoride üstünlük sağlayıp sağlamayacağı sorgulandığında bazı “fanboyların” üzüldüğünü bildiğini, ancak Meta’nın gözlükleri için lider olacağını düşündüğünü söyledi. Ek olarak “Gelecek henüz yazılı değil” dedi.

Türkiye’nin ilk Sexual Wellness Uygulaması Biyaku, 80.000 dolar daha yatırım aldı” içeriğimizin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #TeknolojiHaberleri İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.