/

Kripto Varlıklarda Yeni Dönemin Ayak Sesleri: Yıllık Programda Yeni Düzenlemeler Yer Aldı

Dijital Varlıklara Vergi

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile birlikte, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığının ortaklaşa yaptığı çalışma sonucu hazırlanan 2024 Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’nda yer alan; büyümeden yeşil dönüşüme, finansal istikrardan sosyal alanlara yönelik uygulamaya alınacak çalışmalara kadar birçok alanın yer aldığı programda, kripto varlıklara yönelik düzenlemelerin olabileceği sinyalini veren çalışma sonuçları da yer aldı. Gelecek sene, kripto varlıkların vergilendirilmesinden, dijital varlık borsalarına yönelik regülasyonlara kadar birçok düzenleme önümüzdeki sene yürürlüğe girebilir.

Türkiye ekonomisine yönelik gerçekleşme ve hedefler ile birlikte, 2024 yılına ait projeksiyona yönelik çeşitli regülasyon ve düzenlemeleri içeren 2024 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’nda yer alan kripto ve dijital sanal varlıklara yönelik ortaya konulan çalışmaların görülmesiyle birlikte, sektöre yönelik regülasyon ve hukuki düzenleme beklentileri yeniden gündeme geldi.

Öngörülen düzenlemelere göre, 2024 Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’nda yer alan “Politika ve Tedbirler” alanının altında Tedbir 400.5 sayılı tedbirde açıklanan düzenlemeye göre, kripto ve dijital varlık sektörlerinin de artık, diğer finansal araçlar nezdinde, hukuki düzenleme ve mali regülasyonlara tabi olabileceğini söyleyebiliriz.  Planlanan düzenlemelerin 2024 yılının sonuna dek nihayete erdirilmesi planlanıyor.

 

Sektöre yönelik yer alan bir diğer düzenleme ise kripto para borsalarına yönelik. 383.1 sayılı tedbirde açıklanan düzenlemeye göre, kripto varlık hizmet sağlayıcılarına yönelik, TCMB ile Hazine ve Maliye Bakanlığının ortak çalışmalarıyla yeni düzenlemelerin gelmesi bekleniyor.

Kripto ve Dijital Varlık ekosistemine yönelik ortaya konulan düzenlemelerle birlikte, ülkemizde finansal istikrarın pekişmesi ve sermaye piyasalarının derinleştirilmesi anlamında başarılı ve faydalı çalışmalar olmasını temenni ediyoruz.

*Fongogo’nun Kitle Fonlama ekosistemine yeni soluk getirecek Girişim Sermayesi Yatırım Fonu “Fongogo Ventures” için hazırladığımız haber bültenimize buradan erişebilirsiniz. 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #YatırımHaberleri İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.