KOBİ’lerin Likiditeye Hızlı Ulaşmasının Anahtarı: Octet Portal

octet

Bugün Al-Sonra Öde, Bugün Sat-Yarın Tahsil Et

Pandemi süreciyle ekonomide başlayan dalgalanma, üreticilerin girdi maliyetlerinde ciddi artışlar meydana getirdi.  Octet Türkiye Genel Müdürü Derya Ekemen Fidan, Türkiye’de pandemi döneminde KOBİ’lerin yüzde 23’ünün yeni ürünler ve hizmetler geliştirdiğini belirterek, ticaretini Octet Portal üzerinden yapan KOBİ’nin satıcı ise, parasını ertesi gün alıp hemen likiditeye kavuşacağını, alıcı ise alış maliyetini sabitleyerek kendisine uygun koşullarla taksitlendirebileceğini belirtti.

octet

Pandemi döneminde KOBİ’lerin yüzde 23′ünün yeni ürün ve hizmetler geliştirdiğini belirten Octet Türkiye Genel Müdürü Derya Ekemen Fidan, “Kaspersky tarafından yapılan araştırmaya göre salgın Mart 2020’de yeni başladığında, Türkiye’de KOBİ’lerin yüzde 23’ü bu zorlu duruma yanıt vermek için yeni ürün ve hizmetler geliştirdi. Bu noktada devreye giren Octet Portal, fiyatın ve vadenin kolay belirlenemediği ortamlarda, alanın da satanın da memnun olduğu, her iki tarafın da menfaatlerini gözeten bir yol sundu ve sunmaya da devam ediyor. Ticaretini Octet Portal üzerinden yapan KOBİ satıcı ise; parasını ertesi gün alıp hemen likiditeye kavuşabilirken, alıcı ise; alış maliyetini sabitleyerek kendisini uygun koşullarla taksitlendirebiliyor. Bu şekilde fiyat ve vade belirsizliklerini ortadan kaldırarak kendisini güvenceye alabiliyor ve likitte kalabiliyor” dedi.

 

Girdi Maliyetlerinde Ciddi Artışlar Meydana Geldi

2021 TÜİK rakamlarını da değerlendiren Ekemen Fidan, “TÜİK rakamlarına göre dayanıklı tüketim malında %12,04, enerjide %20,38, sermaye malında %15,53, tüketim malında %16,50 artışlar yaşandı. Bu rakamlara göre üreticilerin girdi maliyetlerinde ciddi artışlar meydana geldi. Üretici bu ay satın aldığı bir girdiye bir sonraki ay çok daha yüksek bir bedel ödemek zorunda kalacak. Ama satın alan da aynı davranışı sergileyecek. O da bu belirsizlik ortamında kendini güvenceye alabilmek için, ya üreticiden aldığı malı çok yüksek bir bedelle satacak ya da mümkün olabildiğince ödemesinin vadesini uzatmaya çalışacak, bugün aldığının bedelini geç ödemenin yolunu arayacaktır.” dedi.

octet

BDDK’nın Kasım 2021 tarihli verilerine göre Türkiye’de kredilerin dağılımı

 

Toplam Kredilerin Dağılımı (milyon TL)

 

Toplam Krediler

 

3.731.351,35

 

%100

 

Mikro İşletmelere Kullandırılan Krediler

                               383.042,44  

%10

 

Küçük İşletmelere Kullandırılan Krediler

                                448.472,72  

%12

 

Orta Büyüklükteki İşletmelere Kullandırılan Krediler

                                581.421,21  

%16

Mikro, Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin Toplam Kredilerden Aldığı Pay  

%38

 

 

KOBİ’lere Kolay ve Hemen Finansman

KOBİ’lerin her ekonominin can damarı olmasına rağmen, uygun koşullarda finansmana erişimlerinin söz konusu olmadığının da altını çizen Ekemen Fidan, “KOBİ’ler;  OECD ülkelerinde kayıtlı işletmelerin %95’ini, OECD üyesi olmayan yüksek gelirli ülkelerde %93’ünü, gelişmiş ülkelerde %55’ini, gelişmekte olan ülkelerde %35’ini, gelişmekte olan ülkelerde istihdamın %67’sini, OECD ülkelerinde %63’ünü, gelişmiş ülkelerde ihracatın %34’ünü, gelişmekte olan ülkelerdeki yeni iş olanaklarının %95’ini oluşturuyor. Fakat ekonomiye olan tüm katkılarına rağmen bankalardan yeterli desteği göremeyen KOBİ’ler’in imdadına  hızla yaygınlaşan dijital çözümler yetişiyor” şeklinde görüşlerini belirtti.

 

Bankaya gitmeden banka olanaklarından uygun koşullarda yararlanın

Octet Portal üzerinden ticaretini yapan KOBİ’ler ticari alacaklarına hemen kavuşurken, yine ticari ödemelerini kendilerine göre uygun bir taksit planı içinde yapabiliyorlar. Çoğu Octet ürünlerinde herhangi bir bankaya gitmeden banka olanaklarından uygun koşullarda yararlanabiliyorlar.

 

octet

 

OCTET Türkiye

Avustralyalı Ticari Finansman Şirketi Octet’in MENA (Orta Doğu ve Kuzey Afrika) iştiraki olarak faaliyet gösteriyor. Firmalar arası çevrimiçi bir tedarik zinciri ödeme portalı sunan şirket, 6493 sayılı Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanun ile BDDK’nın 26.01.2017/7222 no’lu kararı kapsamında aldığı lisansla ödeme kuruluşu olarak faaliyet gösteriyor. Octet Türkiye ek olarak TCMB mevzuatına ve PCI-DSS standartlarına uyum sağlamaktadır ve bağımsız olarak denetlenmektedir.

Bugün Octet, Türkiye’de şirketlere çoklu banka platformunda güvenli işletme sermayesi yönetimi ve tedarik zinciri finansmanına ulaşım hizmeti veriyor. Çözümleriyle KOBİ’ler, büyük işletmeler ve bayi ağına sahip firmaların işlerini kolaylaştıran Octet Türkiye, satıcı için nakit döngüsünü kısaltırken alıcı için de bu süreci uzatıyor. Octet platformunun ticaret yapan tarafları arasında yanlış anlamalara ve sahtekârlığa olanak tanımayan güvenli altyapısı, kredi sağlayan bankalar için de şeffaflık sağlıyor. Octet üyeleri de çok sayıda banka ve tahsilat aracına güvenli ve kolay şekilde erişmenin farkını yaşıyor.

www.octet.com.tr

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

 

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.