Amazon’un Kurucusu ve Eski CEO’su Jeff Bezos Bugün Uzaya Çıkıyor!

Amazon’un eski CEO’su ve kurucusu Jeff Bezos, bugün Blue Origin roketi ile uzaya seyahat edecek!

Amazon’un kurucusu milyarder iş insanı Jeff Bezos, kurucusu olduğu ABD merkezli uzay şirketi Blue Origin roketi ile uzaya çıkıyor! Bu yolculukta, Jeff Bezos’un kardeşi Mark Bezos, eski pilot Mary Wallace Funk ve genç fizik öğrencisi Oliver Daemen da yer alıyor.

Blue Origin roketiyle seyahat edecek 4 isim, daha önce belirlenmiş hedefe ulaşmayı ve uzaya ulaştıktan bir süre sonra inişin başlaması planlanıyor. Konuyla ilgili düşüncelerini dile getiren Jeff Bezos, “Heyecanlıyım. İnsanlar bana gergin olup olmadığımı soruyor. Gergin değilim ama merak ediyorum. Neler öğreneceğimizi merak ediyorum” dedi.

Amazon’un kurucusu Bezos, “4 dakika boyunca sıfır yer çekiminde olacağız. Kemerlerimizi çözerek uçacağız ve Dünya’nın ince atmosferine bakacağız. Bu noktaya çıkanlar, astronotlar, bu manzara karşısında Dünya’nın nasıl kırılgan olduğunu anladıklarını söylüyorlar.” diyerek bu seyahate dair ipuçları edinmemizi sağladı.

Jeff Bezos Uzaya Çıkacaklarını Sosyal Medya Hesabından Duyurmuştu!

Jeff Bezos, kardeşiyle birlikte bu uzay seyahatine çıkacağını daha önce sosyal medya hesabından duyurmuştu. Blue Origin’in ilk insanlı uçuşunda yer alacak Bezos, uzaya ulaşan milyarder arasında yer almaya hazırlanıyor!

https://www.instagram.com/p/CP0MSOqnYEo/?utm_source=ig_web_copy_link

Instagram’da 20 Temmuz’da uzaya çıkmayı planlayan Bezos, paylaştığı gönderinin altına şu cümleleri not düştü: “Ever since I was five years old, I’ve dreamed of traveling to space. On July 20th, I will take that journey with my brother. The greatest adventure, with my best friend.” (ÇEVİRİ: “Beş yaşımdan beri hayalim uzaya seyahat etmekti. 20 Temmuz’da kardeşimle o yolculuğa çıkacağım. En iyi arkadaşımla en büyük macera.”)

Yaklaşık 21 saat önce de paylaşım yapan Bezos, bugün planlandığı gibi uzaya çıkacak gibi duruyor.

https://www.instagram.com/p/CRgaxboHIIQ/?utm_source=ig_web_copy_link

Uçuşu İzlemek Mümkün mü?

Bu uçuşu merak eden ve izlemek isteyen takipçilerimiz, Blue Origin’in sitesinden veya YouTube kanalından izleme şansı bulabilirler. Yayın saati ise 14.30.

Diğer yazılarımız için:

WhatsApp’ın Yeni Grup Konuşma Özelliği

Keiretsu Forum Türkiye’den Dijital Güzellik Asistanı Melo App’e 5 Milyon TL Değerleme Üzerinden Yatırım Aldı!

TikTok Kullanıcıları 3 Ay Ücretsiz Spotify Premium Aboneliğine Sahip Oluyor!

Microsoft Türkiye’de Casus Yazılımı Durdurdu

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.