Instagram, Markalar ve Yaratıcıları Bir Araya Getiren Pazar Yeri Çalışmalarını 8 Yeni Ülkede Başlattı!

Instagram

Instagram, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamayla, markaları reklam ortaklıkları veya reklamlar için ödeme yapacak yaratıcılarla bir araya getirmek amacıyla geliştirdiği pazar yeri aracını sekiz yeni ülkede daha kullanıma sunduğunu duyurdu. Bu yeni pazarlara Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda, Birleşik Krallık, Japonya, Hindistan ve Brezilya dahil olacak.

Instagram, bu platformu ilk olarak 2022’de ABD’de test etmeye başlamıştı. Şirket, test aşamasındaki platforma “binlerce” yaratıcı ve markayı platforma dahil ettiğini açıkladı. Geçtiğimiz sene yaratıcılarla iletişim kurma ve brief yapılandırma için API özellikleri ekleyen Instagram, ajansları platformu kullanmaya davet etti.

Meta, bu sekiz ülkede markalara platformu sunmanın yanı sıra, Çinli ihracat markalarını da Çin dışındaki yaratıcılarla bağlantı kurmaya davet edeceğini ekledi.Şirket, önümüzdeki haftalar içinde her iki tarafı da bu sekiz yeni bölgede pazar yerine katılmaya davet edeceğini söyledi. Pazarlamacılar, yaratıcılarla ödüllü bir ortaklık veya ortaklık reklamı için iş birliği yapabilecekler. Bu da reklam verenlerin organik içeriği reklam olarak teşvik etmelerine olanak tanıyacak.

Instagram

Yaratıcılar, Instagram uygulamasındaki profesyonel kontrol paneli aracılığıyla platforma katıldıklarında, içeriklerini öne çıkarabilecek, kendileri için uygun olan markaları ve ilgi alanlarını listeleyebilecekler. Genişletilen pazar bölgesinde, Meta, belirli bir pazarlama kampanyası için markaları ilgili yaratıcılarla eşleştirmek için makine öğrenimi algoritmasını kullanacağını belirtti.

Instagram’ın rakipleri olan Snap, YouTube ve TikTok gibi platformlar da yaratıcı pazar yeri işlevselliği sunuyor. Bunun yanında, bazı girişimler markaları yaratıcılarla bağlama sorununu çözmeye çalışıyor. Accel destekli Catch+Release, markaların lisanslanabilir içeriği daha iyi keşfetmelerine yardımcı oluyor.

Craft Ventures ve AlleyCorp tarafından ortaklaşa yönetilen 4,25 milyon dolarlık tohum yatırım fonu toplayan Agentio, YouTuber’ların reklam slotlarını satma sürecini organize eden bir platform inşa etti. Marc Benioff, a16z/TxO, TikTok’un eski CEO’su Kevin Mayer ve RGA Ventures’ın yatırımcı olduğu Breaker, kayıt şirketleri ve sanatçıları tanıtım kampanyaları yürütmek için influencer’larla bağlantı kurmaya başladı.

Teknoloji Şirketlerinin Piyasa Şartlarını Etkileyen Yükselişine Karşın Uyarı Geldi” haberimizin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.