Instagram Mavi Tik Nedir? Özellikleri Nelerdir?

Instagram Mavi Tik Nedir? Özellikleri Nelerdir?

Dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından biri olan Instagram geçtiğimiz günlerde Twitter Blue benzeri bir sistemi kendine eklediğini açıkladı.

Meta Verified adlı bu abonelik sistemi Facebook ve Instagram platformları için geçerli olacak. Bu özellik birçok eleştiri almış olsa da hali hazırda artık kabul edilen ve onaylama niteliğinde mavi tik veren Twitter Blue benzeri bir özellik.

Özelliği ilk olarak Mark Zuckerberg Instagram hesabından yayınladı. Bu yayınlanan abonelik sistemi sayesinde kimliğini onaylayan kullanıcılar direkt olarak mavi tik sahibi olabilecek. Buna ek olarak kullanıcılar kendilerini taklit eden hesapların daha hızlı kapatılabilmesi için Instagram destek yetkilileriyle iletişime geçebilecek. Ayrıca Matt Navarra’nın Twitter hesabından yaptığı açıklamada ise bu özelliklerin yanında mavi tikli kullanıcıların yorumlarının en üstte gözükeceği ve aynı zamanda bu kullanıcılara özel çıkartmalar ve özelleştirmelerinde yer alacağı belirtiliyor.

Mark Zuckerberg bu özelliğin bu haftadan itibaren kademeli olarak kullanıma açılacağını belirtti. Başlangıçta bu sistem sadece Avusturalya ve Yeni Zelanda’da kullanılabilir olacak. Ancak Zuckerberg diğer ülkelere de özelliğin yakında geleceğini açıkladı.

 

Tabi bu ücretli abonelik sistemine sahip olmak için ödenmesi gereken ücretler şöyle: Web için 11.99 dolar (yaklaşık 225,41 TL), iOS içinse 14.99 dolar (yaklaşık 281,81 TL) olarak açıklandı. Bu yeni aboneliğin ülkemizdeki fiyatı ya da ülkemizde ne zaman kullanıma sunulacağı ise henüz bilinmiyor.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.