Instagram Çocuklara Yasaklanıyor Mu? Gündemde Olan Instagram Kids Nedir?

Instagram, çocukların güvenliğini sağlamak için birtakım yenilikler getirmeye hazırlanıyor. Facebook’un gençleri güvende tutmak amacıyla önlemler almasından sonra gözler Instagram’a çevrildi.

Bazı eleştirmenler, çocukların sosyal medyada var olmamalarını gerektiğini savunuyor ancak, şirketlerde bünyesine, çocukların ve gençlerin güvenliğini iyileştirmek amacıyla bir dizi yenilikler ekliyor. Bu fikir ayrılıkları uzun süredir devam ederken Instagram’ın, çocuklara özel bir app geliştireceği gündemde hızla yerini aldı.

Açıklanan detaylara göre bu özelliklerin bir benzeri, Messenger Kids adı altında Messenger’da denenmişti. Yine çocukların güvenliğini arttırmak amacıyla ortaya çıkan Messenger Kids, 6-12 yaş arasında kullanıcıların hesaplarını, ebeveynleri tarafından kontrol edilmesine olanak sağlıyordu.

Instagram Kids Nedir?

Instagram’ın çocuk tacizlerini önlem almak amacıyla geliştireceği Instagram Kids, çocukların platformdaki güvenliğini sağlamaya çalışıyor. Instagram Kids ile bir kullanıcı, 18 yaşının altında olan bir kullanıcıya eğer kendisini takip etmiyorsa doğrudan mesaj (DM) atamayacak. Ayrıca, bir kullanıcı seri olarak çocuk kullanıcılara takip isteğinde bulunuyorsa, hesabı işaretlenecek ve bazı kısıtlamalar uygulanacak.

Ek olarak işaretlenen şüpheli hesaplar, 18 yaşının altındaki kullanıcılara önerilmeyecek ve bu hesaplar, çocuk kullanıcıların Reels veya Keşfet’e düşen paylaşımlarını görüntüleyemeyecek.

Kullanıcıların takibi ve yaş tespiti yapay zeka ve makine öğrenimi sayesinde tespit edilecek. Projenin başında ise Youtube Kids platformunun yöneticiliğinde sıklıkla adını duyduğumuz Pavni Diwanji yer alacak.

Projenin, bu yılın ilk yarısında kullanıcılara sunulması planlanıyor.

 

Diğer yazılarımız için:

Elon Musk Çin Gerginliği Hız Kesmeden Devam Ediyor

BitTorrent Coin Piyasanın Yıldızı Olma Yolunda İlerliyor

Caizcoin Nedir? Caizcoin Gerçekten Caiz Midir?

0 Comments

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.