Instagram, Alışveriş Sekmesine Reklamları Getiriyor!

Geçtiğimiz yılın yaz aylarında Türkiye’ye gelen Instagram Shopping yani alışveriş kısmına Instagram bu sefer reklamları getirmek için hazırlanıyor.

Instagram akışta ve keşfette karşımıza çıkan reklamları artık alışveriş kısmında da görmeye başlayacağız. Şuan için bu model ABD’de küçük bir kullanıcı grubu üzerinde test ediliyor fakat Instagram alışveriş kısmındaki reklamların ne zaman tüm pazarlara geleceğini henüz açıklamadı. Önümüzdeki aylarda göreceğiz.

Küçük işletmelere çok yarar sağlayan alışveriş özelliğine reklamların gelmesini de büyük bir beklenti ve ilgi karşılayacağa benziyor. Instagram bu yeni modeli test etmek için Instagram bazı ünlü markalarla işbirliği içerisinde. Bu markalardan bazıları alışveriş kısmında en çok tercih edilen isimler; Away, Donny Davy, Boo Oh, Clare paint, JNJ Gifts, DEUX ve Fenty Beauty.

reklam

 

Instagram Alışveriş Nedir?

Instagram Alışveriş, neredeyse 1 sene önce 1 milyara yakın kullanıcısına büyük ve küçük işletmelerden ‘shop’  butonu ile hızlı ve pratik bir şekilde alışveriş yapması için hayata geçirilmişti. Dileyen markalar Instagram üzerinden veyahut kendi sitelerine yönlendirecek şekilde Instagram Alışveriş özelliğini kullanabiliyor.

reklam

 

2 ay kadar önce mağaza sekmesine yeni bir özellik eklenmişti. Kullanıcılar artık yeni ürünlerin lansmanına ve sınırlı sayıdaki koleksiyonlarına erişim sağlayabilecekti. Kullanımı oldukça basit ve pratik olan özellikte,markalar ürünlerin ilk gösterim tarihi giriyor ve kullanıcılar da dilediği markanın lansmanın hatırlatıcı butonu üzerinden o günü kendilerine hatırlatabiliyorlar.

reklam

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

5 Startups That Prioritize Sustainability

Hero Concept, 3 Milyon Dolar Değerleme İle WePlay Ventures’dan Yatırım Aldı

Bulut Teknolojilerinde DİA Yazılımı Tercih Eden İşletme Sayısında %132 Artış Yaşandı!

Liste Değişiyor! Jeff Bezos Artık Dünyanın En Zengin İnsanı Değil!

 

Girişim Haberleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler

 

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

 

Sosyal Medya Hesaplarımız 

LinkedIn 

Twitter 

Instagram 

 

 

 

Ayça Doğan

Gezmeyi, hayal kurmayı, yeni kültürleri ve dilleri öğrenmeyi seven bir üniversite öğrencisiyim. Okumak ve devamlı araştırarak kendime bir şeyler katmak ve bunları insanlarla paylaşmak beni ben yapan temel yapı taşlarından.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.