///

İnsan Kaynağı Yönetimi Girişimi Kenjo, 8.8 Milyon € Yatırım Aldı

Kenjo

Berlin merkezli insan kaynağı teknolojisi girişimi Kenjo, girişim sermayesi fonu Hi Inov liderliğinde gerçekleştirilen A serisi yatırım turunda, 8.8 milyon € yatırım aldı.

Hı Inov liderliğinde gerçekleştirilen yatırım turunda, girişim sermayesi yatırım fonlarından; Lightbird, Innovation Nest, Redalpine ve The Delta katılım sağladı. Yatırım turu bitiminde, Hi Inov kurucu ortağı Wolfgang Krause, şirketin yönetim kuruluna dahil oldu.

2017 yılında David Padilla tarafından kurulan girişimin kurmuş olduğu teknolojik çözüm, yazılım çözümleriyle, KOBİ’lerin (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler) iş gücünde en ön safta yer alan, doğrudan işlerin yönetilip uygulamaya konulduğu alanlarda çalışan insan kaynağının ihtiyaçlarına cevap vermeye odaklanıyor. Uygulamaya konulan çözüm sayesinde, iş gücünün çalışılan ortama bağlılığı artırılıyor ve iş gücü yönetiminin daha kolay ve rahat gerçekleştirilmesini sağlıyor. Veri analizi ve raporlama araçları yoluyla, iş gücünün herhangi bir problemine yönelik öngörülebilir iç görüler sağlanması ve zamanında doğru müdahale çözümleriyle işyerlerinde herhangi bir aksamanın önüne geçilmiş oluyor.

IdeaSoft İnsan Kaynakları Direktörü Gökhan Günay: E-ticaret sektörü büyümeye devam ederken yetkin insan kaynağında açık var!

Aynı zamanda iş gücünün eğitilmesinden, işe alım süreçlerine kadar birçok süreç daha optimize ve yönetilebilir seviyeye getirilmiş oluyor. Çalışan verimliliğinin artırılması da, şirketlerin önemli bir rekabet avantajını ellerinde bulundurmasını sağlıyor.

Girişimin çalışmalarının ana odağında yer alan sektörler; genel anlamda imalat, sağlık, lojistik ve perakende sektörlerine yönelik.

Girişimin, aldığı yatırım ile birlikte önümüzdeki dönem uzun vadeli hedefi, Avrupa pazarında daha fazla yayınım sağlayarak genişleyerek rekabet avantajını derinleştirmek.

Şirketin kurucu ortağı ve CEO’SU David Padilla’nın yatırım sürecine yönelik değerlendirmesi şu şekilde oldu;

 “Bu yatırım turu, ürün inovasyonumuzda ilerleme kaydetmeye devam etmemize ve aynı zamanda İK yöneticilerini destekleme kararlılığımızı sağlamlaştırmamıza olanak tanıyacak. İK ekiplerinin büyümede ve organizasyonları yönlendirmede oynadığı temel rol genellikle göz ardı ediliyor. Daha verimli olabilmek için ihtiyaç duydukları teknolojiye ve kaynaklara sahip olmalarının, dolayısıyla şirket kültürünü ve çalışanların gelişimini iyileştirmelerinin önemli olduğuna inanıyoruz.”

Hi Inov kurucu ortağı Wolfgang Krause ise yatırım sürecini şu sözlerle değerlendirdi;

“Bu ekiple çalışmaktan heyecan duyuyoruz, şimdiye kadar elde edilen başarılarından etkilendik ve bu yaz kapattığımız yeni fonumuz Hi Inov 3’ün ilk yatırımı olarak Kenjo’yu seçmekten mutluluk duyuyoruz. Bu yatırım; Almanya, Fransa ve Benelüks’teki gelecek vaat eden takımları destekleme konusundaki kararlılığımızı gösteriyor.”

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #YatırımHaberleri İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.