imece impact’e Katılmaya Hak Kazanan 7 Girişim

imece impact’e girmeye hak kazanan 7 girişim belli oldu. Keyifli okumalar!
imece

imece Nedir?

imece dünyada ve ülkemizde karşılaştığımız birçok soruna yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler geliştirebilmek amacıyla; 2016 yılında Zorlu Holding, ATÖLYE ve S360 birlikteliğiyle kurulan, bir sosyal inovasyon platformudur.

İmece Çatısı Altında Yürütülen Ana Programlar

 

İmece İmpact

Çözümü hazır, alt yapısı olan hatta ilk satışlarını gerçekleştirmiş, yatırım ve global hedefi olan yeni girişimleri bünyesine katma amacıyla geliştirilmiş bir programdır. Bu programa kabul edilen girişimlerin yatırım alma işlemlerini ve bu yolda desteklenerek sağlam bir şekilde yürümelerine katkı sağlıyor.
imece impact; Zorlu Holding ana partnerliğinde, UNDP’nin desteklediği Business Call To Action’un bilgi danışmanlığı, İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD Türkiye) stratejik partnerliği ve Startup Wise Guys’un yatırım partnerliği ile ortak olarak çalışmalarını devam ettiriyor.

imeceLAB

Sosyal, kültürel ve çevresel sorunları Küresel Amaçlar altında inceleyip; bu işi özveriyle yapacak, çözüm geliştirecek gençlerle beraber çalışmayı amaçlamışlardır. Sosyal inovasyon, sosyal etki ve insan odaklı tasarım metodolojisini temel alan programlar ile liseli ve üniversiteli gençlerin kapasitelerini geliştirmeye odaklı bir program olmayı hedefleri olarak görüyorlar.

imece Dialogues

Sorunları, başarıları, başarısızlıkları, ilham alınacak olayları, yaratıcı ve bilgilendirici konuları yani aklımıza gelebilecek insanı geliştirmeye yarayan her şeyi çeşitli webinarlarla da destekleyerek imece Dialogues adı altında konuşup paylaştıkları bir programdır.

imece impact Başvuruları

imece impact programına paylaşılan bilgilere göre  28 girişim fikri döngüsel ekonomiyle doğrudan ilgiliyken, 27 tane girişim fikri nitelikli eğitim amacını benimsemiş, 16 tanesi sanayi ve yenilikçilik, altyapı ile ilgili, 11’i toplumsal cinayet eşitliği ile ilgili, 8’i sağlık ve kaliteli yaşam amacına odaklanan 90 tane başvuru alındı. Başvuruların geldiği şehirler Ankara, Aydın, Bursa, Çanakkale, Edirne, Elazığ, İstanbul, İzmir, İznik, Konya, Muğla, Samsun ve Trabzon.

imece impact Programına Katılmaya Hak Kazanan 7 Girişim

  •  AnadOlive

Döngüsel ekonomi amacını benimseyen bu girişim sıfır atık felsefesiyle hareket ediyor. Zeytin sektörünün en büyük problemlerinden olan proses atıklarına çözüm getiriyor. Yağı alındıktan sonra kurutulan, yapısı ve doğallığı bozulmadan konsantre hale getirilen zeytini, ‘‘Toz Zeytin’’ formunda, baharat olarak sunuyor.
Girişimin websitesini ziyaret etmek isterseniz, buradan ulaşabilirsiniz. AnadOlive
  • BPREG Natural Fiber Composites

Döngüsel ekonomi amacı altında hareket eden bu girişim cam, karbon gibi sentetik malzemelerden üretilen kompozitlere alternatif sunuyor. Bu amaçla keten, kenevir gibi lif bitkilerinden hafif, yüksek mekanik performansa sahip, çevreye etkisi düşük ileri kompozit malzemeler geliştiriyor.
Girişimin websitesini ziyaret etmek isterseniz, buradan ulaşabilirsiniz. BPREG Natural Fiber Composites
,
  • Kodris

Nİtelikli eğitim amacını benimseyen bu girişim 7–16 yaş arasındaki çocuklara kodlama öğretmeyi amaçlıyor. Bir yandan bu yaş grubunda eleştirel düşünme, algoritma kurma becerileri ve yaratıcılığı artırırken diğer yandan kodlamaya yeni başlayanlar için en çok tercih edilen programlama dili Python’u öğretiyor.
Girişimin websitesini ziyaret etmek isterseniz, buradan ulaşabilirsiniz. Kodris
  • Laska

 Çevre dostu üretim ve döngüsel ekonomi politikalarıyla iş modelini kuran Laska, patentli teknolojisi ile atık lastiklerin ileri dönüşümünü yapıyor. Atık lastiklerden biyoyakıt ve karbon siyahı gibi katma değeri yüksek ve temiz ürünler elde ediyor.
Girişimin websitesini ziyaret etmek isterseniz, buradan ulaşabilirsiniz. Laska
  • Manibux

Nitelikli eğitim amacı altında hareket eden, finansal okuryazarlık becerisi kazandıran Manibux; 8–18 yaş arasındaki çocuklara ve ailelerine harçlık yönetimi için ön-ödemeli kart ve bunun takibi için uygulama sunuyor. Harçlık verme ve harçlığını güvenli harcama ya da biriktirebilme ile ilgili sorunlara çözüm sağlıyor.
Girişimin websitesini ziyaret etmek isterseniz, buradan ulaşabilirsiniz. Manibux
  • The Academys

Nitelikli eğitim amacını benimseyen, e-spor eğitimleri veren The Academys; oyun sektörüne yön verecek ve değer katacak kalifiye insanlar yetiştirmeyi hedefliyor. Spikerlik eğitimi, içerik üreticileri yetiştirilmesi, marka değerleri oluşturulması ve yükseltilmesi, prodüksiyon ve reji üzerine çalışmalar yürütüyor.
Girişimin websitesini ziyaret etmek isterseniz, buradan ulaşabilirsiniz. The Academys
  • Tospaa

Nitelikli eğitimi amacı altında hareket eden kodlama eğitiminin yaygınlaşmasına odaklanan Tospaa, kodlama mantığının kavranmasına yönelik somut materyal eksikliğini gideriyor. Başta bilgisayar sınıfı olmayan okullar olmak üzere öğrenciler, öğretmenler ve ailelerin kullanımı için kutu oyunu gibi araçlar tasarlıyor.
Girişimin websitesini ziyaret etmek isterseniz, buradan ulaşabilirsiniz. Tospaa

Dikkatinizi Çekebilecek Diğer Yazılarım

Steve Jobs’ın Evinin Garajında Başlayan Başarı Hikayesi

Elon Musk, 12 Yaşında İlk Parasını Kazanan Büyük Girişimci

UNDP Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları, 17 Tane Hedef!

Zorlu Holding, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Doğrultusunda 2019 Sürdürülebilir Raporunu Yayımladı!

Jeff Bezos, 113 Milyar Dolarlık Servetiyle Dünyanın En Zengin Adamı

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.