/

İgor Yatırım Aldı

İgor Yatırım Aldı

Bankacılık ve ödeme altyapısı hizmetleri sunan, karbon ayak izini hesaplayan ve nötralize etmek için çözümler üretmeyi hedefleyen green fintech girişimi igor 8,5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı.

Sürdürülebilir finans teknolojisi girişimi igor, DOMiNO Ventures başta olmak üzere Aegean Ventures ve Fikir Evi Araştırma Geliştirme ve Danışmanlık A.Ş. gibi önemli kurumsal ve bireysel yatırımcılardan yatırım aldı. Yenilikçi ve entegre finansal hizmetleri tek bir platformda sunmaya odaklanan igor, geliştirdiği çözümlerle katma değerli sanal ve fiziki ödeme hizmetleri altyapısı ile birlikte kullanıcılarına, açık bankacılık özellikleriyle 7/24 ödemelerini gerçekleştirebilecekleri ve tüm banka hesaplarına tek bir ekran üzerinden erişebilecekleri bir platform oluşturmayı amaçlamaktadır. Ayrıca, girişim, kullanıcılarına karbon ayak izini hesaplamak ve nötralize etmek için çözümler sunarak, sürdürülebilirlik alanında hizmet vermeyi hedeflemektedir.

igor, iklim değişikliği konusunda farkındalığı arttırmak, yeşil finansal servislere olan erişimi karşılamak ve  yenilikçi çözümler sunmak üzere yola çıkıyor. Yeni teknolojilerin geliştirilmesi ve yapay zeka gibi güncel teknolojilerin kullanılmasıyla, çevresel etkiyi izlemek, işlemleri otomatikleştirmek ve daha verimli pazarlar oluşturmayı hedeflemektedir. Ayrıca, green ekonominin büyümesini bir fırsat olarak değerlendirerek, green fintech için yeni olanaklar yaratmaktadır. Girişimin faaliyet gösterdiği finansal pazarlarda, green fintech alanındaki hizmetleri teşvik etmek amacıyla düzenlemelerin yaygınlaşması ön görülmektedir. Bu düzenlemeler, igor’un sürdürülebilir finansal çözümlerini sunmasını destekleyen bir çerçeve oluşturmaktadır. igor, green fintech alanındaki bu olumlu eğilimleri değerlendirerek, kullanıcılarına sürdürülebilir finansal çözümler sunma konusunda liderliğini pekiştirmeyi amaçlıyor. igor, sadece bir finans teknolojisi sağlayıcısı olmanın ötesinde, sürdürülebilirlik tarafında da güçlü bir ekip dinamiğine sahip bulunuyor. Ekip; finans, risk yönetimi ve sürdürülebilirlik gibi kendi alanlarında uzun sektör geçmiş deneyimleriyle, şirketin başarısına önemli katkılar sağlamaktadır. Kullanıcılarına green fintech’in önemini vurgulayarak, sürdürülebilir finansal çözümler sunma misyonunu ile hizmetlerini genişletmek isteyen girişim, 2024 yılının ikinci çeyreği içerisinde küresel pazara ulaşabilmeyi hedeflemektedir.

“Fintech dünyasına yeşil bir soluk getirmeyi hedefliyoruz”

Oracle EMEA’nın eski Grup Başkan Yardımcısı ve igor’un Kurucu Ortağı Kamil Güçlü, şirketin gelecek vizyonunu paylaştı: “igor olarak hedefimiz, finansal süreçleri daha erişilebilir ve sürdürülebilir kılmaktır. Kullanıcılarımızın finansal dünyaya daha aktif bir şekilde katılımını sağlarken, yeşil finans çözümlerimizle çevresel sorumluluk anlayışımızı pekiştiriyoruz. Finans sektörünün sadece kazanç sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda dünyamız için olumlu bir değişim yaratma potansiyeli olduğuna inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

 

igor ile ilgili daha fazla bilgi almak için websitesini buradan takip edebilirsiniz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #YatırımHaberleri İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.