//

Haptx, 23 Milyon Dolar Yatırım Aldı!

Haptx

Sanal gerçeklik ve robotikte kullanılmak üzere haptik eldiven üreten HaptX, 23 milyon dolar yatırım aldı.

Yatırım Detayları

Haptx

Yatırım, ürünün ticarileştirilmesini finanse etmek ve HaptX’in 2012’den beri üzerinde çalıştığı teknolojiyi geliştirmek için kullanılacak.

Şirketin geri bildirim noktasına sahip eldivenleri mikro akışkan geri bildirim teknolojisi kullanılarak üretiliyor.

Joe Michaels GeekWire’a yaptığı açıklamada, girişimin, sektörün en sıcak trendlerinden biri haline gelen internetin sürükleyici bir yinelemesi olan metaverse etrafındaki yükselmenin rüzgarını arkasına aldığını söyledi.

Michaels, “Tıpkı 20 yıl önce her kuruluşun bir internet stratejisi ve on yıl önce de mobil stratejisi oluşturması gerektiği gibi, metaverse’in önemi ve potansiyeline ilişkin farkındalıkta büyük bir değişim görüyoruz” dedi.

Şirket Satışlarında Artış

Haptx

Şirket son zamanlarda satışlarında artış görmekle birlikte Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya’da müşteri kazandı. Eldivenler Fortune 500 şirketleri ve devlet kuruluşları tarafından eğitim ve simülasyon, endüstriyel tasarım ve robotik uygulamaları için kullanılıyor.

Metaverse’i ileriye dönük önemli bir odak noktası haline getiren Facebook’un ana şirketi Meta da geçen yıl kendi VR eldiven prototipini duyurdu. CEO Jake Rubin o dönemde teknoloji devinin eldivenlerinin “HaptX’in patentli teknolojisiyle büyük ölçüde aynı olduğunu” söylemişti.

HaptX Meta ile bir anlaşma yapma konusuyla ilgili herhangi bir gelişme hakkında yorum yapmadı.

Son finansman turu AIS Global ve Crescent Cove Advisors tarafından yönetildi ve Verizon Ventures, Mason Avenue Investments ve Taylor Frigon Capital Partners’ın katılımıyla gerçekleşti.

HaptX’in toplam finansmanı 58 milyon dolardan fazla. Girişim yaklaşık 50 kişiyi istihdam ediyor ve 2023’ün sonlarına kadar bu sayıyı ikiye katlamayı planlıyor.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.