/

Finansal Teknoloji Girişimi Griffin Bank, 24 Milyon Dolar Yatırım Aldı!

griffin

Griffin, finansal teknoloji dünyasında çığır açan bir başarı hikayesiyle karşımıza çıkıyor. Eski Silikon Vadisi mühendisleri tarafından kurulan ve Birleşik Krallık merkezli olan bu platform, bir API tabanlı bankacılık hizmeti olarak hizmet veriyor. Yaklaşık bir yıl süren titiz bir başvuru sürecinin ardından bankacılık lisansını alan Griffin, hızla büyüyen bir yatırımcı kitlesi tarafından destekleniyor.

Eski Silikon Vadisi mühendisleri tarafından kurulan İngiltere merkezli Griffin Bank, API tabanlı bankacılık hizmeti veren bir platform olarak, başvuru sürecine başladıktan yaklaşık bir yıl sonra bankacılık lisansı almaya hak kazandı. Birleşik Krallık’ın finansal hizmetler düzenleyicileri olan İhtiyati Düzenleme Kurumu (PRA) ve Finansal Davranış Otoritesi (FCA) tarafından onaylanan bu lisans, şirketin ‘mobilizasyon’ aşamasından çıkıp tam teşekküllü bir banka olarak faaliyet göstermeye başlamasını sağladı.

griffin
Şirket kurucuları Allen Rohner ve David Jarvis

Şirket, başvuru sürecine başladıktan yaklaşık bir yıl sonra lisansını aldı ki bu, üç yıldan fazla bir süre lisans alamayan Birleşik Krallık’ın en değerli finansal teknoloji şirketi Revolut ile kıyaslandığında dikkate şayandır. Griffin şimdi fintech şirketlerine otomatik uyumluluk ve entegre defter tutma yoluyla kapsamlı bir platform sunuyor. Ancak Griffin, doğrudan tüketicilere bankacılık hesapları sunmak yerine, yerleşik finansal çözümler sunmak isteyen diğer işletmelere hizmet vermeyi amaçlıyor.

Yatırımcılar Griffin’e güvenerek yatırım yapmaktalar. Şirket toplam 52 milyon dolar fon elde etti. MassMutual Ventures liderliğindeki Seri A turunda 13,5 milyon dolar yatırım aldıktan sonra, NordicNinja, Breega, Notion Capital ve EQT Ventures gibi önemli yatırımcılarla genişletilmiş Seri A turunda 24 milyon dolar daha topladı. Şirketin kurucuları David Jarvis ve Allen Rohner şirkete önemli bir deneyim ve uzmanlık kazandırdı. Teknoloji odaklı yaklaşımı, geleneksel bankacılık sektöründeki değişime uyum sağlamasına ve “gömülü finans” trendine doğru bir adım atmasına olanak tanıyor.

Bayer G4A Programı’na Sağlık ve Tarım Alanında Yenilikçi Çözümler Sunan 5 Girişim Seçildi!” içeriğimizin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #YatırımHaberleri İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.