Google’un Starline Projesiyle Video Konferans Görüşmeleri 3 Boyutlu Olacak!

Google Starline Projesi

Bilimkurgu filmlerini andıracak bir özellik, Google’un Starline projesiyle hayata geçiyor! Sevdiklerinizle özlediğiniz insanlarla, uzaktaki ailenizle veya iş arkadaşlarınızla 3 boyutlu olarak görüntülü görüşmenize etmenize olanak sağlayacak olan Starline ile gerçekçi bir görüntülü sohbete hazır olun!

Özellikle COVID-19 sonrası evlere kapandığımız bugünlerde, sevdiğimiz insanlarla iletişim kurmanın en kolay yollarından biri görüntülü sohbet etmek oldu. Video konferans yaparak iş arkadaşlarımızla, ailemizle, sevdiklerimizle veya arkadaşlarımızla kolayca iletişim kurabiliyoruz. Bu görünlü konuşmalarla, seyahat etmemize gerek kalmadan evimizden rahatça görüntülü online sohbetler yapabiliyoruz. Peki, tüm online görüşmelere rağmen yine de özleminizi gideremiyor musunuz? Tam bu noktada, Google’un Starline projesi sizin için bir çözüm yolu olabilir!

Starline olarak adlandırılan proje, görüntülü sohbet eden iki kişinin birbirlerini gerçek boyutlarıyla görmelerine olanak sağlayacak. Starline sayesinde görüntülü olarak görüştüğünüz kişinin sesini, gerçekten karşınızdaymış gibi algılayabilecek ve dahası, görüntüsünü üç boyutlu olarak görebileceksiniz. Peki, bilimkurgu filmlerini andıran bu özellik, gerçekte nasıl çalışacak?

Gerçekçi bir görüntülü sohbet kalitesi sunacak bu proje, stant benzeri bölmeler sayesinde gerçekleşecek. Bu bölmelerde, sizi algılayacak ve karşı tarafa yansıtacak olan sensörler ve kameralar bulunuyor. Sizin ve karşı taraftaki kişinin görüntüsü, bu sensörler ve kameralar sayesinde farklı bir yere aktarılıyor. Daha sonra bir dizi işlemden sonra sohbet ettiğiniz kişiyi, sanki karşınızdaymış gibi görünmesine olanak sağlanıyor. Google’un, tanıtımını da gerçekleştirdiği bu projenin detaylarına, “Project Starline: Feel like you’re there, together” başlığıyla ulaşabilirsiniz.

Şirketin yayınladığı bu video’dan da anlaşılacağı üzere Starline projesi gerçekçi bir görüntülü sohbet deneyimi yaşatacak. Proje, karşınızdaki kişinin sesini ve görüntüsünü sanki yanınızdaymış gibi hissetmenizi sağlamak için profesyonel aydınlatmaya ve bir dizi özel ekipmana ihtiyaç duyuyor.

Teknolojinin sürekli geliştiği bu zamanlarda, Starline projesi de dikkatleri üzerine çekmiş durumda. Bizler için bu projenin ne zaman yaygınlaşacağını bilemesek de Google, bu projeyi belirli ofislerinde test ediyor. 3 boyutlu görüşme yapabilmeniz için özel ekipmanlara da sahip olmanızı gerektirdiği bu proje, tüm kullanıcılara sunulursa maliyetinin ne olacağı hakkında da bir bilgi bulunmuyor.

 

Diğer yazılarımız için:

Koronavirüs aşısında etkin rol oynayacak Vaccizone, Keiretsu Forum Türkiye’den yatırım aldı!

Amazon Metro Goldwyn Mayer’ı 8.45 Milyar Dolara Satın Alacak!

Instagram ve Facebook Kullanıcıları Artık Beğeni Sayıları Gizleyebilecek!

Elon Musk Yine ve Yine Dogecoin Hakkında Tweet Attı

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.