Getir’in İlk Fiziksel Süpermarketi Hollanda’da Açıldı

Getir 2500 Kişiyi İşten Çıkarıyor

Londra’nın ardından 2021 Mayıs’ta Amsterdam’da faaliyete geçen Türkiye merkezli Getir firması, ilk fiziksel marketini Hollanda’da açtı. Getir’in ilk süpermarketi, Hollanda Pijp’te müşterilerle buluştu.

GETİR Süpermarketi

Yerli girişimin yeni süpermarketi sayesinde müşteriler, seçtikleri ürünlerin ödemlerini kasada tamamladıktan sonra Getir kuryeleri tarafından ürünler kapılarına kadar gelecek. Bu sayede müşteriyi poşet taşıma zahmetinden kurtarmayı planlayan Getir, Hollanda Pjip’te böyle bir yeniliğe imza attı.

Depolar, Gelen Tepkiler Üzerine Sanat Galerisine Dönüşmüştü

Daha öncesinde Amsterdam halkından Getir’in eski ve karanlık görünümlü depolarına şehrin estetiğini bozduğuna dair tepkiler gelmişti. Bu tepkiler üzerine Amsterdam şehir yönetimi tarafından Getir’e depo yasağı getirilmişti.

 

Mahallelerdeki depoları için önemli yeniliklere giden firma, eski görünümlü depoları adeta sanat galerisi haline getirmeye başladı. Şirket, sokağa estetik bir görünüm katmak adına Rotterdam’daki deposunu sanat mağazasına çevirdi. Ancak bu karar, mahalle sakinlerinin tepkisi üzerine gerçekleşti. Yapılan açıklamaya göre mahalle sakinleri Getir deposunun görünümünden memnun değildi. Getir ise bu duruma kayıtsız kalmayarak insanlara adeta bir sanata galerisi sundu. Getir ekibi, yayınladığı duyuruda:

“Tüm paydaşlarımızı ve topluluklarımızı dinlediğimizi ve bunlara uyum sağladığımızı kanıtladık. Bu şirketi uzun vadeli inşaa ediyoruz. Kalmak için buradayız.”

İfadelerine yer verdi.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.