Getir Deposunu Sanat Galerisine Çevirdi

Getir Deposunu Sanat Galerisine Çevirdi.

Amsterdam’da Getir‘e karanlık dükkan yasağı

Getir, geçen yılın ortalarında faaliyet alanına eklediği şehirlerden olan amsterdam’da karanlık dükkan yasağıyla karşılaştı. Amsterdam hükümeti bu yılın başlarında Getir‘in de içinde bulunduğu ürün dağıtım şirketlerin 1 yıllık süreyle yasaklama kararı almıştı. Bu karara ise kent sakinlerinin yol güvenliği, ses kirliliği be trafiği işgal eden kaldırımlar ile ilgi verilen dilekçeler neden olarak gösterildi. Pencerelerini siyah posetlerle kaplı olmasından dolayı karanlık dükkan adi verilen bu ürün dağıtım şirketleri çok kısa bir sürede kullanıcı sayısını 3 katına çıkardı.

Politikacı Van Doorninck, bu kararla şehir hükümetinin “karanlık dükkanların” yükselişi kontrolden çıkmadan önce bir ödeme gücü için baskı yaptığını kaydetti. Van Doorninck, kamu yayıncısı NOS‘a verdiği demeçte, “Çok fazla trafik oluşturuyorlar, ancak akış yok. Benzer bir süpermarket sıkıntısı var, ancak aynı izinlere sahip değiller.”

Getir Deposunu Sanat Galerisine Çevirdi.

Getir, Gelen Tepkiler Üzerine Deposunu Sanat Galerisine Çevirdi.

Getir amsterdam da yaşadığı tepkilerin bir benzerini ise yine Hollanda’daki bir şehir olan rotherdamda yaşadı Getirin bu olaya çözümü ise deponun diş kısmını sanat galerisine çevirmek oldu.Rotherdam halkının görüntü kirliliği yarattığı gerekçesiyle şikayetçi olduğu Getirin deposunun dişi adeta sanat galerisine dönüştürüldü. Bu yapılan uygulamanın diğer depolar adına bir pilot uygulama olarak eski bir depoya uygulandı. Pilot olarak gerçekleşen bu uygulamadan olumlu dönüş alınması halinde diğer şehirlere de genişleyeceği öğrenildi

Getir Deposunu Sanat Galerisine Çevirdi.

 

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

 

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.