//

GençBizz Lise Girişimcilik Programı Başladı!

5 yaşından 30 yaşına kadar çocukların ve gençlerin girişimci zihin yapısında ve 21 yy. becerilerine sahip bireyler olarak yetişmesi için deneyim odaklı programlar geliştiren ve uygulayan Genç Başarı Eğitim Vakfı’nın GençBizz Lise Girişimcilik Programı başvuruları başladı.

 Vakıf, programları ile son 5 yıl içerisinde 60 ilde, 190 binden fazla öğrenciye, 9200’den fazla öğretmene ulaşıldı, 3700’den fazla liseli girişim kuruldu.

Lise öğrencilerinin, global, toplumsal ya da bireysel bir sorunu tespit ederek çözüm geliştirmesi ile başlayan programda, gençler iş dünyası gönüllüleri mentorluğu ve öğretmenlerinin rehberliğinde odaklandıkları sorunu çözmek için kendi girişimlerini kuruyorlar. Program kapsamında  görev dağılımından, sermaye oluşturmaya, pazar araştırmasından bir ürünü ya da hizmeti  gerçekten üreterek satmaya ve  program sonunda ise girişimlerin tasfiye edilmesine kadar bir işletmenin her aşamasının deneyimlendiği  GençBizz Lise Girişimcilik Programı’na öğretmenler ve öğrenciler için başvurular başladı.

24 yıldır Türkiye’de Genç Başarı Eğitim Vakfı tarafından yürütülmekte olan ve 123’ten fazla ülkede uygulanan GençBizz Lise Girişimcilik Programı, ülkemiz genelinden tüm öğretmenlerin ve öğrencilerin katılımına açık olarak yürütülüyor.

GençBizz Lise Girişimcilik ProgramıGenç Başarı Eğitim Vakfı Genel Müdürü Seçil Yıldırım Çelebi programa dair şu sözleri sarf etti:

“GençBizz Lise Girişimcilik Programı’nın 2022 -2023 eğitim öğretim dönemi içinde ülkemiz genelinde 60 ilde 1238 liseye ulaştık. GençBizz, liseli öğrenciler için iş yaşamına açılan bir kapı olmakla beraber, iş deneyimini simülasyon ya da yalnızca tasarım aşamasında olan bir proje üzerinde değil, bir işletmenin tüm aşamalarında görevler üstlenerek bilfiil deneyimlemelerini sağlayan bir programdır. Programa katılan gençlerin %82’si bu programın ardından kariyer yollarını şekillendirmektedir.”

“Gençler, program kapsamında yürüttükleri tüm aşamalar, aldıkları eğitimler ve mentorluk ile iş yaşamına hazır, 21 yy. becerileri ile donanmış ve finansal yeterlilikleri gelişmiş olarak programdan mezun oluyorlar. GençBizzliler program sonunda almaya hak kazandıkları ESP – Enrepreneurial Skills Pass (Girişimcilik Becerileri) Sertifikası ile ulusal ve uluslararası staj, eğitim ve istihdam imkanlarına erişim fırsatı yakalıyor, yurtdışı üniversiteleri için kritik bir referans kaynağına erişmiş oluyorlar. ”

GençBizz Lise Girişimcilik Programı kapsamında 2022-2023 eğitim öğretim dönemi içerisinde programı yürüten öğretmenlere özel uyguladıkları Öğretmen Gelişim Programı ile öğretmen gelişimini sürekli desteklediklerini sözlerine ekleyen Çelebi:

“GençBizz Lise Girişimcilik Programı’nı okullarında yürüten öğretmenlerimizin %100’ü programın öğrencilere özgüven ve yapabilme duygusunun aşılandığını,belirtiyor. Bizler de yakın gelecekte sosyal-ekonomik hayata yön verecek olan gençleri iş dünyasıi le tanıştırdığımız GençBizz’e öğretmenlerimizi davet ediyoruz.”

Çelebi, program başvurularının başladığını da vurgulayarak şu sözleri ekledi:

“Öğrenciler eğitim, kariyer yolcuklarını şekillendirecek becerileri ulusal ve uluslararası bir çok programın kapılarını açan GençBizz ile kazanırken, öğretmenlerimiz de Öğretmen Gelişim Programı ile bireysel yeterliliklerini arttırırken, Avrupa Çapında  ‘JA The Entrepreneurial School – En Girişimci Okul’ akreditasyonunu alarak ülkemizi temsil etme fırsatı yakalayabilecekler. “

Programa başvuru ve kayıt için tıklayınız.

*Bültenden düzenlemiştir.*

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.