Türk Kurucular Tarafından Yönetilen DraftWise’a 20 Milyon Dolar Yatırım!

Avukatlar için yapay zekâ destekli bir sözleşme aracı sunan hukuk teknolojisi girişimi DraftWise, risk sermayesi şirketi Index Ventures liderliğinde 20 milyon dolarlık Seri A turunu tamamladığını duyurdu. Mevcut destekçiler Y Combinator ve Earlybird Digital East Ventures da DraftWise’ın avukatların işlerini hızlandırmalarına yardımcı olmak için yapay zekâ kullanan şirketlere yönelik sürekli yatırımcı ilgisinin ortasında gelen son sermaye artışına katıldı.

New York merkezli DraftWise’ın ürünü, hukuk teknolojisi geliştiricilerinin uzun zamandır odaklandığı ve giderek daha fazla yapay zekâ içeren sözleşmelerin hazırlanmasında ve müzakere edilmesinde avukatlara yardımcı oluyor.
DraftWise, eski Palantir mühendisleri James Ding ve Emre Ozen ile küresel hukuk firması Clifford Chance‘de avukatlık yapan Ozan Yaltı tarafından kuruldu. Şirket, 2020 yazında Silikon Vadisi startup kuluçka merkezi Y Combinator‘ın bir parçası olarak işe başladı ve daha sonra Birleşik Krallık hukuk firmaları Mishcon de Reya ve Allen & Overy de dahil olmak üzere hukuk firması kuluçka programlarına katıldı.

DraftWise

Ding, şirketin hukuk firmalarının sözleşmelerini daha iyi uyarlamalarına yardımcı olmak için geçmiş müşteri işlerinin kayıtlarını ve diğer benzersiz verileri kullanarak kendini farklılaştırdığını söyledi. Ding, yaklaşık 30 çalışanı olan şirketin, faaliyete geçtiği günden bu yana yapay zekâyı diğer teknolojilerle birlikte kullandığını belirtti. Şirket, geçen yıl büyük dil modelleri ya da LLM’ler kullanarak üretken yapay zekâ teknolojisini bünyesine kattı.

Index Ventures‘ın ortaklarından Martin Mignot, yeni nesil hukuk teknolojisi araçlarının avukatların en büyük varlıkları olan kendi bilgi ve zekalarından daha iyi yararlanabildiğini söyledi. Şirket, DraftWise’ı kullanmanın maliyetinin firmanın büyüklüğüne ve ihtiyacına göre değiştiğini belirtti. DraftWise, mevcut hukuk firması müşterileri arasında Orrick Herrington & Sutcliffe, Gunderson Dettmer, Katten Muchin Rosenman, Womble Bond Dickinson ve Mishcon de Reya’nın bulunduğunu açıkladı.

DraftWise

Orrick, DraftWise’ın Haziran 2023’teki 5 milyon dolarlık tohum turunun yatırımcılarından biriydi. Orrick’in baş inovasyon sorumlusu Wendy Curtis, bir e-postada, hukuk firmasının kurumsal, finans ve enerji ve altyapı ekiplerinin çalışmalarının bazı bölümleri için ürünün kullanıldığını söyledi. Yapay zeka araçlarını pazarlayan ve yakın zamanda fon alan hukuk teknolojisi şirketleri arasında Spellbook ve Robin AI gibi diğer sözleşme odaklı girişimler de yer alıyor.

California merkezli veri entegrasyonu firması Peaka, Product Hunt lansmanını 14 Mart’ta gerçekleştirecek” içeriğimizin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #YatırımHaberleri İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.