/

California merkezli veri entegrasyonu firması Peaka, Product Hunt lansmanını 14 Mart’ta gerçekleştirecek

Peaka

Palo Alto (California) merkezli veri entegrasyonu firması Peaka, Product Hunt lansmanını 14 Mart Perşembe günü gerçekleştirecek.

Peaka, kurucusu ve CEO’su Mustafa Sakalsız liderliğinde bir ekibin yaklaşık iki yıllık çalışmasının  bir sonucu. Daha önce kodsuz (no-code) uygulama geliştirme platformu Code2’yi de yaratan ekip, kullanıcıların veri birleştirme konusunda yaşadıkları sıkıntıya birinci elden tanıklık ederek bu sorunu çözmek için Peaka’yı geliştirdi.

Peaka 300’den fazla farklı veri kaynağını (ilişkisel ve NoSQL veritabanları, SaaS araçları ve API’ler) kolayca birleştirerek bunların sanki tek bir kaynakmış gibi sorgulanabilmesini sağlıyor. Normalde çok sayıda mühendisin çalıştığı büyük teknik ekiplerle ve haftalar sürecek bir çalışmayla yapılabilen bu işlem, Peaka’nın “zero-ETL” yaklaşımı sayesinde artık dakikalar içinde gerçekleştirilebiliyor. Veri entegrasyonu gibi karmaşık bir işlemin herkes tarafından yapılabilmesini mümkün kılan Peaka, pazarlama, finans ya da satış gibi alanlardaki çalışanların IT ekiplerine bağımlılığını azaltmış oluyor.

Peaka

Peaka, teknik becerisi kısıtlı kullanıcıların da doğru ve gerçek zamanlı veriye erişimini kolaylaştırarak veri analizi önündeki büyük bir engeli ortadan kaldırıyor. Verinin kaynağında işlenip sorgulanması sayesinde sorgu süreleri kısalırken kullancılar gerçek zamanlı veriye erişim şansına kavuşuyorlar. Kullanıcıların ürettiği gerçek zamanlı raporlar, karar alıcıların daha isabetli kararlar almasını sağlıyor.

Product Hunt lansmanı için haftalardır çalışmakta olan Peaka ekibi platformu daha geniş kitlelere ulaştırabilecekleri için heyecanlı. Peaka’nın gerçek sorunları çözmek için kurulmuş bir girişim olduğunun altını çizen Peaka CEO’su Mustafa Sakalsız şunları söylüyor:

“Amerika pazarındaki kullanıcılarla görüşmelerimizde büyük veri ekipleri istihdam edebilecek kaynaklardan yoksun çok sayıda startup ve KOBİ olduğunu görüyoruz. Peaka’nın bu firmalarla buluşabilmesi için Product Hunt lansmanımız önemli bir eşik. Teknoloji meraklılarının lansmanımıza desteği bu erken aşamada Peaka için itici güç olacak.” 

Product Hunt linkine buradan ulaşabilirsiniz.

Elektrikli Araçlar İçin Platform Hizmeti: Charging Hub” haberimizin detayları için tıklayınız.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #GündemYazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.