Cruelty Cutter: Markaların Hayvanlar Üzerinde Deney Yapıp Yapmadığını Tespit Edebilen Uygulama

Cruelty Cutter isimli bir uygulama ile markaların, hayvanlar üzerinde test yapıp yapmadığını anlamak oldukça basit! Birçok tüketici, ürünlerini kullanmadan veya satın almadan önce hangi markaların hayvanlar üzerinde deney yaptığını bilmek istiyor. Peki, bunu anında anlamak mümkün mü? “Cruelty Cutter” ismindeki bir uygulama bunu artık mümkün kılıyor.

Geçtiğimiz günlerde, sosyal medya platformları üzerindeki bir video şok etkisi yarattı. “Save Ralph” olarak adlandırılan kısa film, Ralph isimli bir tavşanın bir gününü anlatması ile başlıyor. Videonun ilerleyen kısımlarında Ralph’in, laboratuarda denek olarak çalışan bir tavşan olduğunu ve videoda onun üzerinde yapılan deneyleri de görüyoruz. Film sonlanırken ise , “Güzellik uğruna hiçbir hayvan acı çekmemeli ve ölmemeli” cümlesi ile sonlanıyor ve biz tüketicileri, bu problem üzerinde düşünmeye teşvik ediyor. Peki, hayvanlar üzerinde deney yapan markaların tespit edilmesinin bir yolu var mı?

Videoyu hala izlememiş takipçilerimiz için “Save Ralp” isimli kısa filmin, The Humane Society of the United States tarafından yüklenen videosu:

Bir markanın, hayvanlar üzerinde deney yapıp yapmadığını anlamanın en bilinen yöntemlerinden biri de “Not Tested On Animals” ibaresinin olup olmadığıdır. Eğer ürün üzerinde böyle bir ifade bulunuyorsa marka, hayvanlar üzerinde test yapmayan markalar arasındadır. Diğer bir seçenek olarak ise Cruelty Cutter ismindeki bir uygulama markaların, hayvanlar üzerinde test yapıp yapmadığını belirleyebiliyor.

Cruelty Cutter, Markaların Hayvanlar Üzerinde Deney Yapıp Yapmadığını Tespit Edebilen App

Bir ürün alırken veya kullanırken o markanın hayvanlar üzerinde deney yapıp yapmadığından emin olamayabilirsiniz. Aslında bu sorunun cevabını bulmak, artık hem kolay hem de çok hızlı! Cruelty Cutter ismindeki uygulama, ürününüzün barkodunu okutarak size, o markanın hayvanlar üzerinde test yapıp yapmadığını söyleyebiliyor.

Nasıl Kullanılır?

Cruelty Cutter uygulaması, hem iOS hem de Android kullanıcılarına için ücretsiz bir uygulamadır. Uygulamayı cihazınıza indirdikten sonra istediğiniz ürünün, barkodunu okutmanız yeterli olacaktır. Eğer ekranda “This product is Cruelty-Free” yazısını görüyorsanız, o marka hayvanlar üzerinde test yapmıyordur. Hayvanlar üzerinde test yapan bir markanın ürününü okuttuğunuzda ise ekranda, “This product is NOT Cruelty-Free” ifadesini göreceksiniz. Üçüncü bir seçenek olarak ekranda, “Brand is not available” ifadesi ile karşılaşıyorsanız uygulama, o markayı tanıyamamıştır.

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız:

Resmi Gazetede “30 Nisan’da Yürürlüğe girecek Yönetmeliğe Göre, Kripto Varlıklar, Ödemelerde Doğrudan veya Dolaylı Şekilde Kullanılamayacak”. Kararı Yayınlandı

Kullanırken Keyif Alacağınız 20 Faydalı Website

Google’a 296 Milyon TL Para Cezası Verildi!

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.