CLUBHOUSE’UN ANDROID ALTERNATİFİ TWITTER SPACE

Son günlerin sansasyonlar yaratan uygulaması Clubhouse’u tanımlarken sesli ve yazısız twitter demiştik. Bu örneği boşuna vermiş sayılmayız çünkü, Twitter’ın Clubhouse yazılımına sahip uygulaması olan Twitter Spaces artık Android’te.

Twitter, Spaces uygulamasını sadece IOS kullanıcılarına açmışken, şu an da Android üzerinden Spaces uygulamasına girebileceksiniz. Hala beta aşamasında olan Space özelliği, sohbet odalarında belirli sayıda kullanıcı sayısına sahip olmasıyla ön plana çıkıyor. Beta aşamasında olduğunu söylemiştik çünkü, Android kullanıcıları kendi odalarını oluşturamıyor. Bu hakka sadece IOS kullanıcıları sahip. Ancak Twitter, attığı son tweet’inde “Android millet, beta sürümümüz büyüyor! bugünden itibaren herhangi bir odaya katılabilecek ve konuşabileceksiniz. YAKINDA kendin odanızı yaratabileceksiniz, ancak hala bazı şeyler üzerinde çalışıyoruz. ‘’ duyurusunda bulundu.

Clubhouse ile sesli konuşma özelliğine sahip uygulamaların popüleritesinin artması ile, Twitter Spaces ile Clubhouse arasında ciddi bir rekabet başladı. Spaces, Clubhouse ile rekabet etmek amacıyla tasarlansa da, Twitter diğer ses merkezli işlevler üzerinde çalışarak daha geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyor. Ayrıca Tweet’lere ses klipleri eklemelerinin bir yolunu test etmeye başladılar. Özelliğin erişilebilirlik eksikliği üzerine gelen yoğun eleştirilerin ardından Twitter, 2021’in başlarında video ve ses için otomatik transkriptler eklemeyi planladıklarını duyurarak, eleştirilerin önüne geçmeyi planladı.

Hiçbir şeyden eksik kalmayan ve trendleri kendinde toplayan Instagram’ın sesli sohbet uygulamaları üzerinde neler yapabilecek onu ayrıca bekliyoruz.

 

 

Son Yazılarımızı Okumak İsterseniz,

Fotoğraflara ve İpuçlarına Bakarak Antik Kentleri Tahmin Edebilecek Misin?

Nobel Ödüllü Bilim İnsanımız Aziz Sancar’ı Ne Kadar İyi Tanıyorsun?

2021 Yılında Yapılabilecek E-Ticaret Fikirleri

Amazon Prime Mart Ayı Boyunca Ücretsiz Oyun Dağıtıyor

Instagram’dan Canlı Odalar ve Para Kazanma Özelliği

5 Adımda Etkili Konuşma Yapın!

 

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.