Clubhouse’da Para Kazanma Dönemi Yakında Başlıyor! Platformdan Nasıl Para Kazanılacak? Kullanıcılar Nasıl Para Gönderebilecek?

Son zamanların en çok konuşulan sosyal medya platformlarımdan Clubhouse’da yeni bir döneme giriliyor. Artık uygulama üzerinden para kazanmak ve göndermek mümkün hale gelecek. Konu hakkında blog yazısı yazan uygulama, detayları kullanıcılara aktardı. Peki, özellik ne zaman yayına giriyor? Platform üzerinden nasıl para kazanılacak? Kullanıcılar nasıl para gönderebilecek?

Dönemin yıldızlaşan uygulamalarından olan sesli sohbet uygulaması Clubhouse’un çok yakın zamanda Clubhouse Creater First Programını başlatacağından “Clubhouse’tan Para Kazanmak Artık Mümkün” adlı yazımızda sizlere aktarmıştık. Çoğu kullanıcının merakla beklediği özelliğin, platformun bir parçası olma yolunda adımları atılmış oldu. Bu haberimizin üzerinden çok geçmedi ki uygulama, Pazartesi gününden itibaren kullanıcılarına, doğrudan ödeme imkanı sağlayacak.

Uygulamaya entegre edilmiş doğrudan ödeme özelliği sayesinde içerik üreticilerine kolayca para gönderebilirsiniz.  Ayrıca, Clubhouse ödemelerden herhangi bir ücret kesimi talep etmeyecek ve bu özellik sayesinde, içerik üreticileri herhangi bir komisyon ücreti ödemeden ve gönderilen paralar kesintiye uğramadan kendilerine ulaşıyor olacak.

Özellik Yakın Zamanda Yayına Giriyor!

Çoğu kullanıcının heyecanla beklediği özelliğin detayları belli oldu. Para kazanma özelliği, şimdilik her içerik üreticisi için aktif olmayacak olup belirli test grupları ile denenecektir. Ancak, yakın zamanda tüm kullanıcılar, para gönderme özelliğini kullanabilir hale gelecek.

İçerik üreticilerine doğrudan ödeme sistemi üzerinde çalışan Clubhouse, bu sistem için San Francisco merkezli fintech Stripe ile anlaşmaya girmişti. Bu anlaşma sayesinde kullanıcılar, platform üzerinden ödeme gerçekleştirebilecek ve içerik üreticileri, uygulama üzerinden para kazanabilecek.

Clubhouse’da Ödeme Özelliğini Nasıl Kullanacağım?

Platform üzerinde bir yayıncıya para göndermek istiyorsanız yapmanız gerekenler oldukça basit.

-Para gönderebilmek için profilinizde bulunan “Para Gönder” ibaresine tıklamanız ve göndereceğiniz miktarı doğru bir şekilde belirtmeniz gerekmektedir.

-Eğer ilk kez ödeme yapacaksınız uygulama, sizden banka veya kredi kartı bilgilerinizi girmenizi isteyecektir.

Para gönderme işlemi bu kadar basit olup dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Örneğin, para gönderme işlemi yaparken belirli bir kart işlem ücreti ödemeniz gerekmektedir.

Platform, konu ile ilgili bir blog yazısı yazdı ve detayları kullanıcılara açıkladı. Blog yazısına erişmek için buraya tıklayabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız:

Forbes 2021 Yılının En Zenginlerini Açıkladı

5 Digital Skills for Making Money at Home in the Pandemic

Communication, Communication Barrier? Explained in 3 Minutes

İstanbul’un İlk Yaratıcı Girişimcilik Yarışması Creative Business Cup İstanbul Başlıyor!

Amazon Prime Nisan Ayı Ücretsiz Oyunları

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.