BMW’nin Güvenlik Açığı: Türk Siber Güvenlik Mühendisi Sayesinde Çözüldü!

15 Mart Cuma Neler Oldu? 📢

BMW’nin bulut depolama güvenliği krizi, Türk siber güvenlik mühendisi Can Yoleri’nin yaptığı keşifle gün ışığına çıktı. Bu olay doğru yapılandırmanın önemini bir kez daha vurgularken, müşteri verilerinin zarar görmemiş olması sevindirici bir haberdi.

BMW, bulut depolama alanının yanlış yapılandırılması nedeniyle bir güvenlik ihlali yaşadı. Bu olay, doğru yapılandırmanın önemini vurguladı. Güvenlik araştırmacısı Can Yoleri, BMW’nin Microsoft Azure üzerinde barındırılan sunucusunda hassas bilgilerin açığa çıktığını keşfetti. Müşteri verilerinin zarar görmemiş olması iyi bir haber olmakla birlikte, bu olay kuruluşların bulut güvenliğine öncelik vermeleri gerektiğini bir kez daha vurguladı.

bmw

Sürekli gelişen bulut güvenliği ortamında, BMW kısa bir süre önce doğru yapılandırma ve dikkatin önemi konusunda sancılı bir deneyim yaşadı. 14 Şubat 2024 tarihinde, BMW’ye ait yanlış yapılandırılmış bir bulut depolama sunucusunun hassas şirket verilerini yanlışlıkla açığa çıkardığı anlaşıldı. SOCRadar’dan güvenlik araştırmacısı Can Yoleri, BMW’nin geliştirme ortamında korumasız bir Microsoft Azure barındırılan sunucu bulduğunda tehlikeyi tespit etti. Sunucu, yanlış ellerde ciddi sonuçlar doğurabilecek dahili verileri barındıran komut dosyaları ve gizli anahtarlarla doluydu. Açığa çıkan bilgiler arasında Azure konteyner erişim detayları, özel kova adresleri için gizli anahtarlar ve diğer bulut hizmetleri hakkında detaylar yer alıyordu. Ne kadar bilginin ve ne kadar süreyle ifşa edildiği belirsiz olsa da, potansiyel sonuçlar endişe vericiydi.

Neyse ki BMW hiçbir müşteri veya kişisel verinin ihlal edilmediğini teyit etti. İhlal öğrenilir öğrenilmez şirket hızla harekete geçerek geliştirme ortamını güvence altına aldı ve yanlış yapılandırılmış sunucunun kontrolünü sağladı. Bununla birlikte, hasarın boyutu ve uzun vadeli etkileri konusunda hala belirsizlikler bulunuyor. BMW, ortaklarıyla birlikte durumu yakından takip etmektedir ve sorunun tamamen çözüldüğünden emin olana kadar tetikte olmaya devam edecektir.

212, 15 girişime toplam 10 milyon Euro’ya yakın yatırım yaptı!” içeriğimizin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #TeknolojiHaberleri İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.