Biyobozunur Karton Şişe Üretimi Avrupa’da Yarışacak

Genç Başarı Eğitim Vakfı’nın düzenlediği GençBizz Lise  Girişimcilik Programı Türkiye Finali gerçekleşti.

 

İlkokuldan liseye kadar bütün öğrencileri girişimci zihin yapısıyla yetiştirmeyi hedefine alan Genç Başarı Eğitim Vakfı’nın düzenlediği GençBizz’ Lise Girişimcilik Programı ödülleri sahiplerini buldu ve Biyobozunur Türkiye Birincisi oldu.

Genç Başarı Eğitim Vakfı’nın 1999’dan bugüne her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği ve bu yıl 22’ncisi düzenlenen GençBizz Lise Girişimcilik Programına 54 ilden 250’den fazla girişim katıldı. Biyobozunur – Doğada üç ay içinde çözünen ve içine yerleştirilen tohumlar ile yeniden yeşillenen karton şişe üretimi ile Türkiye Birincisi oldu.

 

 

İlkokuldan liseye kadar bütün öğrencileri girişimci zihin yapısıyla yetiştirmeyi hedefine alan Genç Başarı Eğitim Vakfı, bu amaçla her yıl liseler arasında GençBizz Lise Girişimcilik Programını düzenleniyor. Buna göre yılın girişimcisi olmak isteyen öğrencilerin kurdukları ekipler önce iş fikri geliştiriyor, ardından kurdukları girişimlerle ürünlerini pazarlamaya başlıyor. Gençler bu süreç boyunca iş dünyası profesyonellerinin ve girişimcilerin de için de yer aldığı Genç Başarı Gönüllüleri’nden mentorluk desteği de alıyor. Öğrenciler girişimlerini kurarak bir eğitim-öğretim dönemi boyunca faaliyetlerini yürütüyor.  %95’i devlet okulu olmak üzere 54 ilde lise öğrencileri kendi iş fikrini hayata geçirerek 250 girişim katıldı. Bu yıl ki final canlı yayın ile gerçekleştirilirken 20 girişim GençBizz Türkiye Finali’ne kaldı. İş dünyasının önde gelen isimlerinden oluşan jüri ekibi öğrencilerin sunumlarını izleyerek öğrencilerden girişimleri ile ilgili bilgi aldı ve ardından öğrencilerle birebir mülakat gerçekleştirdi. Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen final canlı yayınında ‘Getir’in Kurucu ortağı Tuncay Tütek ve ETİ Gıda Yönetim Kurulu Başkan Vekili Emir Turan gençlerle kariyer yolculuklarını ve deneyimlerini paylaştı.

 

 

 

Biyobozunur Karton Şişe Üretimi Avrupa’da Yarışacak

Biyobozunur Nedir ?

Biyobozunur Nasıl Çalışır ?

Biyobozunur hangi maddeleri üretiyor?

 

İzmir Suphi Koyuncu Anadolu Lisesi’nden katılan, Biyobozunur – Doğada üç ay içinde çözünen ve içine yerleştirilen tohumlar ile yeniden yeşillenen karton şişe üretimi ile Türkiye Birincisi oldu.

 

Avrupa’ya bağlı 40 ülkede gerçekleştirilen programların finali, bu yıl Temmuz’da düzenlenecek, Avrupa çapında 350 bin genç girişimcinin yer alacağı ‘Gen-E 2021 Entrepreneurship Festival’ kapsamında yapılacak. Avrupa finalinde Türkiye’yi, Lise grubunda GençBizz Programı kapsamında Lorax GençBizz Şirketi temsil edecek.

 

GençBizz Lise Girişimcilik Programı kapsamında finalistlere, program destekçileri tarafından 26 farklı başlıkta ödüller sunuldu. Program paydaşları T.C. Milli Eğitim Bakanlığı, T.C. Sanayi Bakanlığı, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı, Bursa Bilecik Eskişehir Kalkınma Ajansı, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Citi Vakfı, olarak gençlerin girişimci zihin yapısında gelişmeleri desteklemek için bölgesel ve ulusal katkılar sağladı. Ata Holding, Manpower, Destek Patent, Zemin İstanbul ise deneyim odaklı özel ödüllerle programa destek verdiler.

 

 

Ayrıca Girişim Haberleri  Genç Başarı Eğitim Vakfı – Junior Achievement Türkiye çatısı altında düzenlenen JA Startup 2021 Yarışmasının finalinde İzmir Bilimpark özel ödülüne layık görüldü.

 

 

genç başarı eğitim vakfı

Genç Başarı Eğitim Vakfı: 1999 yılında kurulan Genç Başarı Eğitim Vakfı, kar amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşudur. Genç Başarı Eğitim Vakfı, gençlerin girişimci zihin yapısına sahip olması ve iş yaşamına aktif katılımlarını sağlamak amacıyla, iş dünyası ile eğitim arasında köprü kurmaktadır. Vakıf, ilköğretimden üniversite son sınıfa kadar farklı yaş gruplarına yönelik, yaparak öğrenme temelli eğitim programları tasarlamakta ve uygulamaktadır. İş Dünyası, Genç Başarı Eğitim Vakfı tarafından geliştirilen ve uygulanan programlar içerisinde yer almakta, yapılandırılmış çalışmalar doğrultusunda öğrencilerle tecrübelerini, bilgilerini paylaşmakta ve öğrencilere mentorluk yapmaktadır.

 

 

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

Loggle: Yeni Nesil BT Envanter Varlık Yönetimi Aracı

Elon Musk Sonunda Sessizliğini Bozdu

Efilli: Kişisel Verilerin Korunmasında Yerli Çözüm

TİİBÖT Tarafından 3-4 Temmuz Tarihleri Arasında Düzenlenen Bilişim ve Teknoloji Zirvesine Davetlisiniz!

DOGECOIN EN KÖTÜ ZAMANLARINI YAŞARKEN ELON MUSK’TAN CEVAP YOK

Girişim Haberleri Ailesini Büyütüyor!

Girişimcilik Ekosistemi 1 Temmuz’da İBB ile Harekete Geçiyor!

Güneş Gözlüğü, Okyanusta Bulunan Plastik Atıklarından Tasarlandı!

 

 

Girişim Haberleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler 

 

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz. 

 

 

Sosyal Medya Hesaplarımız 

LinkedIn 

Twitter 

Instagram 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.