//

Bionaut Labs 43,2 Milyon Dolar Yatırım Aldı!

Bionaut Labs

Robotik ilaç dağıtım teknolojisi geliştiricisi Bionaut Labs, 43,2 milyon dolar yatırım aldı.

Bionut Labs ne yapıyor?

Bionaut Labs

Los Angeles merkezli Bionaut Labs, sinir sistemi (CNS) hastalıklarını ve bozukluklarını tedavi etmek için ilaç dağıtmak üzere mikro ölçekli robotlar kullanıyor. Bionaut, insan klinik denemelerini 2024 yılında başlatmayı hedefliyor. Seri B turunda alınan yatırım, Bionaut’un öncü programlarının klinik gelişimini ilerletmek için kullanılacak. Bu programlar arasında nadir görülen bir pediatrik nörolojik bozukluk tedavileri yer alıyor. Şirket yatırımı, tescilli Bionaut tedavi platformunun daha da geliştirilmesini desteklemek için kullanmayı planlıyor.

Yatırım detayları

Bionaut Labs

Finansmana Khosla Ventures liderlik ederek Bionaut’un bugüne kadar topladığı fonları 63,2 milyon dolara çıkardı. Yeni yatırımcılar Deep Insight, OurCrowd, PSPRS, Sixty Degree Capital, Dolby Family Ventures, GISEV Family Ventures, What if Ventures, Tintah Grace ve Gaingels katıldı. Mevcut yatırımcılar Upfront Ventures, BOLD Capital Partners, Revolution VC ve Compound da turda yer aldı.

Bionaut Labs kurucu ortağı ve CEO’su Michael Shpigelmacher; “Geçmişteki başarısızlıkların en iyi araştırmacıların bile cesaretini kırması nedeniyle, büyük acılara neden olan hastalıkların tedavisine yönelik inovasyon eksikliği söz konusu. Bionaut Labs, bir atılım için çok gecikmiş olan bu yıkıcı hastalıkları tedavi etmek için yeni yollar bulmaya kararlı.” açıklamalarını yaptı.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.