/

Stratejik Sektörler, Stratejik Girişimler!: Asya Ventures’la Ekosistemin Kritik Yatırımları Gerçekleşecek

Asya Ventures

Ekosisteme yönelik, Gelecek Vadeden Girişimler adında yarışmasıyla ekosistemin tüm paydaşlarını bir araya getiren in4startups‘un kurucuları Şerafettin Özsoy ve Ahmet Sefa Bir, stratejik teknoloji girişimlerine yönelik, Asya Ventures Girişim  Sermayesi Fonunu hayata geçirdi. Başlangıç aşaması olarak 45 milyon $ olan fonun, düzenli yatırımcı katılımı ve akışıyla yatırım kapasitesinin artırılması planlanıyor. Yatırım yapılacak girişimler, ürünleşmiş bir teknolojiye yönelik olacak ve girişim başına 1.5-3 milyon $ yatırım yapılacak.

Gelecek vadeden girişimlere yapılacak yatırımların stratejik ve hedefe yönelik olması için çalışmalarını sürdüren in4startups’un kurucuları Şerafettin Özsoy ve Ahmet Sefa Bir, bilişim teknolojilerinden kimya, makineden gıda sektörlerine kadar kritik ve stratejik sektörlere yönelik yatırımların kurumsallaşması ve şirketleşmiş girişimlerin hızlanmasını ve verimliliğini sağlayacak Asya Ventures Girişim Sermayesi Fonu‘nu hayata geçirdi.

45 Milyon TL ile operasyonlarını başlatan fon, yoluna yatırımcı ölçeklendirmesiyle devam edecek. Zamanla geniş bir yatırımcı ve girişimci portföyünü yakalayacak fonun girişim başına yatırım tutarının, girişime ve yatırım yapılan sektöre göre değişmekle birlikte, 1.5 ila 3 milyon arasında gerçekleşmesi öngörülüyor.

Danışma Kurulu’nda Alanında Başarılı İsimler Yer Alıyor

Alternatif fon ve yatırım modellere yönelik fark yaratarak yurtiçinden ve yurtdışından fonları bünyesine katarak büyümek için kollarını sıvayan Asya Ventures, Danışma Kurulu’nu finans, yatırım ve girişimcilik dünyasının seçkin isimlerinden oluşturdu. Danışma Kurulu’nda; Pasha Yatırım Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Doç.Dr.Furkan Evranos, Yorglass Uluslararası Satış ve Pazarlama Lideri Serap Duman, Nurol Portföy Yönetimi CEO’su Dr.Tayfun Özkan ve ASKON Ar-Ge ve Teknopark İlişkileri Başkanı Emre Tonkuş yer alıyor.

Asya Ventures, Farklılıklarıyla Fark Yaratıyor!

Bilişim Teknolojileri

Asya Ventures’ın yatırım ekosistemine direkt temas ve iletişim kurularak ekosistem arasındaki döngüsel iletişimi başarılı kılacak birçok fark yaratan özelliği bulunuyor.

Farklılık yaratan ve avantaj sağlayan özellikleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Startup ekosisteminde yer alan Demo Day’lere katılım hakkı
  • Startup yatırımcı akademisi eğitmlerine katılım hakkı
  • Yatırımcı ekosistemiyle gerçekleştirilen networking toplantılarına katılım hakkı
  • Asya Ventures’ın da katılacağı yatırım turlarına çok uygun şartlarla eş yatırımcı/Co Investor olarak dahil olma hakkı

Bu yatırımcı ekosistemine dahil olabilmek için ise şu  şartların sağlanması gerekiyor:

  • Şirketleşerek ürün geliştirme aşamasını belli bir seviyede aşmış ve en az 1 fatura kesmiş olmak
  • Alanına yönelik güçlü bir teknolojik inovasyon sağlamış ve geliştirmiş  olan
  • Sahip olduğu teknolojinin patent vb. fikri mülkiyet haklarına korumaya almış olmak
  • Yurtdışı pazarlarına genişleyebilme potansiyeli olan
  • Yatırımcı kulübünde yer alan yatırımcıların şirketleriyle partnerlik, işbirliği v.b.  potansiyeli bulunmak
  • Tercihen Bilişim Teknolojileri, Kimya, Makine, Gıda sektörlerinde çalışıyor olmak

Asya Ventures’ın vizyonu ve kurulma amacına yönelik açıklamalarda bulunan Şerafettin Özsoy ve Ahmet Sefa Bir, sürece ve uzun vadede yapılacak çalışmalara yönelik şu ifadeleri kullandı:

Uzun zamandır girişimcilik ekosisteminde birçok girişimciye hızlandırma programları düzenleyerek ve kuluçka merkezleri yöneterek eğitim, mentorluk ve iş geliştirme açılarından yaklaşarak dokunma fırsatı bulduk. Mevcut işimiz olan in4startups çatısı altında bu girişimlerle yatırımcıları buluşturup yatırım süreçlerine destek olduk fakat birçok yatırım fonu yatırımlarını farklı fonlarla ve yatırımcılarla co-invest/ortak yatırım modeliyle birlikte yatırım turuna girerek yapmak istiyordu. Bu süreçlerde elini taşın altına sokabilecek ilk yatırım fonunu bulmak zaman alabiliyordu ve dolayısıyla da yatırım süreçlerini yavaşlatabiliyordu. İşte biz de bu noktadan yola çıkarak hızlandırma programlarımızda keşfettiğimiz, gelecek vadeden girişimler yarışması ve startup yatırım zirvesi gibi etkinliklerimizde tanıdığımız başarılı girişimcilerin yatırım süreçlerinde ilk yatırımcı olma veya ortak yatırımlarda ilk commitment’ı (yatırım taahhüdünü) veren taraf olma misyonunu üstlenerek yatırım turlarında diğer fonları cesaretlendirici bir rol oynamayı istiyoruz.”

Yapacakları ilk yatırım için ön çalışmaları yürütmeye devam eden fonun, Kasım ayı içerisinde ilk yatırım turunu gerçekleştirmesi öngörülüyor.

*25-31 Ekim tarihleri arasında yer alan, küresel teknoloji ekosistemine yönelik gelişmeleri derlediğimiz “Global Gündem” bültenimize buradan erişebilirsiniz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #YatırımHaberleri İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.