//

Apple’dan USB-C Hamlesi: Dönüşüm 2025’te Tamamlanıyor!

Apple

Avrupa Birliği regülasyonlarıyla Avrupa pazarına girmeyi hedefleyen Apple, yeni USB-C şarj kablolarıyla uyumlu iPhone 15 telefonlarını piyasaya sürdü.

Merakla beklenen değişim artık gerçekleşti ve iPhone 15 modellerinde şarj kablosu arama problemi artık kalktı. USB-C bağlantı noktası artık iPhone 15 modellerinde de var.  Aslında bu değişim, Apple için ilk olmamakla birlikte, iPhone 15 haricinde birçok ürününde USB-C bağlantı kablosu bulunuyor.

İlk olarak Mac ve iPad modelleriyle birlikte USB-C bağlantı noktasına entegrasyonunu başlatan Apple, yeni hamlesiyle iPhone 15 serisi ile birlikte Lightning bağlantı noktasına son vermiş oldu. Önümüzdeki süreçte de USB-C bağlantı noktasının diğer ürünlerde de görülmesi bekleniyor.

Apple ürünleriyle ilgili öngörü ve gelecek tahminleriyle öne çıkan Bloomberg Teknoloji Editörü Mark Gurman’ın aktardıklarına göre, önümüzdeki dönemde Apple tarafından Airpods Max, Airpods, Magic Mouse, Magic Keyboard ve Magic Trackpad ürünlerine de USB-C bağlantı noktası eklenecek.

Gurman’ın aktardığı bilgilere göre ilk USB-C destekli Airpods ürününün 2024 yılında karşımıza çıkması bekleniyor. Diğer ürünler ise ( Magic Mouse, Magic Keyboard, Magic Trackpad), iMac modeli ile karşımıza çıkacak. Airpods Max ürünü için ise, USB-C bağlantı noktasının ne zaman ekleneceğine ilişkin bir bilgi bulunmuyor.

Apple’ın tüm ürünlerinin USB-C bağlantı noktası entegrasyonu çalışmalarının ise 2025 yılı sonuna dek tamamlamış olması öngörülüyor. Bu demek oluyor ki, 2025 yılını takip eden hiçbir süreçte Lightning bağlantı noktasını konuşmuyor olacağız.

Biz de ilerleyen süreçte, Apple’ın USB-C bağlantı noktasında gelmiş olduğu  tüm haber ve gelişmeleri sizlerle paylaşmayı sürdüreceğiz.

*Apple ve üretmiş olduğu teknolojilerle alakalı gündem belirleyen haberleri bir arada derlediğimiz “Teknoloji Analiz” içeriğimize buradan erişebilirsiniz. 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #GündemHaberleri İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.