Apple Nisan 2021 Ürün Tanıtımı

Apple Nisan 2021 Ürün Tanıtımı

Apple, 2021’deki ilk etkinliğini 20 Nisan Salı günü Türkiye saati ile 20.00’da düzenlemeyi planlıyor ve iPad merkezli bir etkinlik olacak gibi görünüyor. İPad Pro, iPad mini ve düşük maliyetli iPad için geleceği söylenen birkaç iPad yenilemesi var.

AirTag’lerin lansmanını da görebiliriz ve ufukta Nisan ayında tanıtılabilecek yeni Mac’ler var. Aşağıda, Nisan etkinliğinde görebileceğimiz her şeyi bir araya getirdik böylece etkinliği izlerken bizleri nelerin beklediğine hazır olabilirsiniz.

iPad Pro

 

iPad Pro

Yenilenen “iPad Pro” modellerinin Apple’ın Nisan etkinliğinde ana etkinlik olması bekleniyor. Apple, 11 ve 12.9 inç iPad Pro modellerini elden geçirecek, ancak büyük harici değişiklikler aramayın – yeniliklerin çoğu dahili olacak.

Her iki model de Mac mini, MacBook Air ve MacBook Pro’daki M1 çipi kadar güçlü olan güncellenmiş bir A14X çipi içerecek.

Hoparlör deliklerinin sayısında ve konumlarında bazı ince ayarlar olabilir ve kamera lensleri, tabletlerin arkasındaki kamera çıkıntısından daha az çıkıntı yapabilir. Yeni iPad Pro modelleri Thunderbolt’u destekleyerek daha hızlı veri senkronizasyon hızları eklemenin yanı sıra onları ek harici monitörler, sabit sürücüler ve çevre birimleriyle uyumlu hale getirebilir.

A14X dışında en dikkat çekici yeni özellik, mini LED ekrana sahip olması beklenen 12,9 inç iPad Pro ile sınırlı olacak. Mini-LED teknolojisi, etkileyici geniş renk gamı ​​performansı, yüksek kontrast ve HDR ile yerel karartma sunar; bu, ekranın siyah alanlarının arkasındaki arka ışığı karartırken, parlak kısımları daha koyu siyahlar ve daha iyi kontrast için yanık tutar.

Mini-LED ekranlar pahalıdır ve üretimi zordur, bu nedenle şimdilik teknoloji Apple’ın en yüksek modeli iPad Pro ile sınırlıdır. Apple’ın üretim ortakları mini LED ekranlarla ilgili zorluklar yaşıyor, bu nedenle mini LED 12.9 inç iPad Pro piyasaya çıktığında sınırlı miktarlarda satışa sunulabilir.

Apple Pencil 3

Çalışmalarda üçüncü nesil bir Apple Pencil ile ilgili birkaç söylenti var ve sonraki iPad Pro modellerine yenilenmiş bir Apple Pencil eşlik edecek.

Üçüncü nesil Apple Pencil, ikinci nesil versiyona benziyor ancak parlak bir yüzeye sahip. Apple’ın Apple Pencil‘ı yenilemesi durumunda hangi yeni özelliklerin dahil edileceği belli değil, ancak olası bir siyah model hakkında söylentiler var.

Yeni bir Apple Pencil hakkında özellikle güvenilir söylentiler duymadık, bu yüzden Nisan etkinliğinde bir tane görecek miyiz gerçekten net değil.

iPad mini

Çalışmalarda bir iPad mini 6 var, ancak büyük değişiklikler beklemeyin. Yakın zamanda sızdırılan sahte modeller, iPad mini 6’nın kalın çerçeveler ve bir Touch ID Giriş düğmesi ile selefine oldukça benzer görüneceğini öne sürüyor.

İPad mini‘nin 8,5 ila 9 inçlik daha büyük bir ekrana sahip olacağını ve bu 7,9 inçlik ekrandan bir yükseltme olacağını ve muhtemelen bir azaltma yoluyla uygulanacağını öne süren birkaç söylenti olduğu

için bu modellerin tam olarak doğru olmaması mümkündür. çerçeve boyutu.

Modeller genellikle kasa üreticileri için tasarlanmıştır ve bazen cihazın ön tarafının neye benzediği önemli değildir, bu nedenle genel boyutlandırma, belki daha küçük çerçevelere sahip olabilecek ekran dışında doğru olabilir. Gelecekteki çalışmalarda iPad mini için daha önemli bir güncelleme olması da mümkündür, ancak bu daha küçük yenilemeden sonra bir noktada gelecek.

Apple analisti Ming-Chi Kuo, Apple’ın mini-LED ekranlı bir iPad mini üzerinde çalıştığını söyledi, ancak şu anda yalnızca 12.9 için söylentiler olduğu için bu yenilemeye dahil edilecek bir özellik gibi görünmüyor. inç iPad Pro.

Japon sitesi Mac Otakara, iPad mini 6’nın daha ince çerçeveli 8,4 inç ekrana ve iPad Air 3’e benzer bir tasarıma sahip olacağını söyledi ve bu belki de duyduğumuz en ikna edici söylenti çünkü aynı tasarım bir sonraki için de söylentiler. düşük maliyetli iPad ve şu anda iPad mini 5 ve sekizinci nesil iPad oldukça benzer.

Apple’ın 8,7 inçlik tam ekran ve daha geniş ve daha kısa kasaya sahip iPad mini‘nin “Pro” sürümünü tanıtacağına dair pek inandırıcı olmayan söylentiler vardı, ancak bu söylenti pek mantıklı gelmiyor, özellikle de Bu, beklediğimiz ilkbahar lansmanı yerine 2021’in ikinci yarısında bir lansman yapılacağını gösteriyor.

Düşük Maliyetli iPad

Düşük maliyetli sekizinci nesil iPad yenilenmesi gerekiyor ve yeni bir model hakkında pek bir şey duymamış olsak da, Nisan etkinliğinde diğer iPad modelleriyle birlikte güncellenmesi mantıklı olacaktır.

Dokuzuncu nesil iPad‘in aynı düşük fiyattan satışa sunulmaya devam etmesi bekleniyor, ancak üçüncü nesil iPad Air’e benzeyen bir tasarımla güncellenebilir. ve daha hafif gövde.

Lightning bağlantı noktası ve “Parmak izi okuyuculu” Ana Sayfa düğmesi içermeye devam edecek, ancak bir A13 yongasına yükseltilecek ve ayrıca 4 GB RAM sunabilir.

AirTags

Yıllardır Apple’ın AirTags’ini bekliyorduk, ancak Apple’ın Ağ Aksesuarı Bul Programı üçüncü taraf ürün üreticileri için artık mevcut olduğundan, Apple sonunda AirTags‘i piyasaya sürmeye hazır olabilir. Apple, herhangi bir tekel suçlamasına karşı mücadele etmek için üçüncü taraf ürünlerinin Find My uygulamasına şu anda gerçekleşmiş olan AirTags ile aynı erişime sahip olduğundan emin olmak istemiş olabilir.

AirTags’e aşina olmayanlar için, bunlar Bluetooth ile donatılmış ve cüzdanlar, kameralar ve anahtarlar gibi önemli ancak kolayca kaybolan öğelere takılmak üzere tasarlanmış küçük izleyicilerdir. AirTags (ve bağlı oldukları öğeler) iPhone’lar, iPad’ler ve Mac’lerin yanı sıra Find My uygulamasının içinde izlenebilir, böylece tüm önemli eşyalarınızı tek bir yerden takip edebilirsiniz.

“AirTags” ayrıntıları iOS 13’ün piyasaya sürülmesinden bu yana sızdırılıyor, ancak “AirTags” in nasıl görüneceğinden hâlâ emin değiliz. İOS’ta bulunan bazı basit görüntülere dayanarak, yerleşik Bluetooth ve ultra geniş bant desteğine sahip küçük, dairesel etiketler olabilirler. İlk olarak iPhone 11 serisinde tanıtılan bir özellik olan ultra geniş bant, anahtar niteliğindedir çünkü U1 çipine sahip iPhone’lar tek başına Bluetooth’tan çok daha fazla doğrulukla AirTag’leri takip edebilir.

Örneğin, anahtarlarınız koltuk yastığına düşerse veya cüzdanınız yatağın altına düşerse, iPhone odanın tam olarak bulunduğu bölümü bulabilir. Bu tür bir işlevsellik, “AirTag” ni piyasadaki diğer Bluetooth izleyicilerinden daha doğru ve daha kullanışlı hale getirecektir.

“AirTag” halkalı veya yapışkanlı öğelere takılabilir ve şişe kapağı büyüklüğündeki izleyicilerin, bağlantı yöntemlerinden biri olabilecek üzerinde deri bir kese olan bir anahtarlık ile geldiği söyleniyor.

Şarj yöntemleriyle ilgili karışık söylentiler var. Bir söylenti, Apple Watch tarzı bir şarj diskiyle çalışan dahili bir şarj edilebilir pile işaret ederken, bir diğeri “AirTags” in değiştirilebilir bir CR2032 pil ile çalışacağını öne sürüyor. Her iki durumda da, değiştirilemeyen bir pilden ziyade iyi bir süre dayanacak gibi görünüyor.

Kaybettiğiniz herhangi bir şey, ilişkili bir adresle birlikte “Find My” haritasında görünecek ve “iPhone” kayıp bir öğeye yaklaştığında, eksik öğeyi bulmayı kolaylaştıran belirli bir konumlandırmaya sahip artırılmış bir gerçeklik haritası görebilirsiniz. AirTags ayrıca Find My uygulamasında tetiklendiğinde bir ses çalabilecektir.

Apple, iOS 13 ile, Apple ürünlerinin çevrimdışıyken birbirleriyle iletişim kurmasını sağlamak için tasarlanmış bir özellik sunarak, bir başka kişinin “iPhone” una “iPhone” un kaybolmasına izin vererek hücresel veya WiFi bağlantısı olmadan bile bağlantı kurmasını sağladı. Bu işlev, “AirTags” e de gelecek ve dünyanın her yerindeki milyonlarca iPhone ve Apple cihazının kayıp öğeleri izlemesine izin verecek.

iMacs

Apple’ın daha ince çerçevelere ve çok daha küçük çeneye sahip yeniden tasarlanmış modelleri piyasaya sürmesiyle iMac’in 2021’de tamamen bir tasarım elden geçirilmesi bekleniyor. Yeni iMac’lerden birinin yaklaşık 23 ila 24 inç boyutunda olması ve 21,5 inçlik iMac’in yerini alması beklenirken, diğerinin mevcut 27 inçlik modelden daha büyük olması bekleniyor.

Söylentiler, yeni iMac modellerinin Apple’ın 2019’da piyasaya sürdüğü Pro Display XDR monitöre benzer görüneceğini ve bu ekranın iMac benzeri bir tasarıma sahip olduğunu, ancak alt alanı ve daha dar yan çerçevelere sahip olduğunu öne sürüyor. Apple’ın yenilenen iMac‘i dördüncü nesil iPad Air‘in renkleri olan gümüş, uzay grisi, yeşil, gök mavisi ve pembe altın gibi bir dizi renkte sunma ihtimali var.

Yeni tasarımın yanı sıra Apple, 32 adede kadar yüksek performanslı çekirdek ve 16 ve 32 çekirdekli GPU grafik seçenekleriyle güncellenmiş ve çok daha hızlı Apple silikon yongaları sunacak.

Yeni iMac’lerin ne zaman çıkacağını bilmiyoruz, bu yüzden Nisan etkinliği bir olasılık, ancak aynı derecede büyük olasılıkla bu yeni makineleri yaza veya sonbahara kadar görmeyeceğiz.

Yeni Sezon IPhone Kılıfları ve Apple Watch Kordonları

Ürün lansmanları genellikle yeni renklerde iPhone kılıfları ve Apple Watch kayışlarını içerir ve bahar etkinliği de bir istisna olmayacak. Kavun, Ametist, Antep Fıstığı ve Kapri Mavisi gibi renklerde sızdırılmış iPhone kılıfları gördük, bu yüzden bu renkleri minimumda bekliyoruz, ayrıca gök mavisi, hardal sarısı ve kırmızı kılıflar içeren görüntüler de gördük. .

Apple genellikle “iPhone” kasa renklerini Apple Watch kayışlarıyla eşleştirir, bu nedenle aynı renk tonlarında silikon kayış seçenekleri görmeyi bekleyin.

MagSafe Battery Pack

Apple, iPhone 12 için MagSafe uyumlu bir pil paketi tasarlıyor ve kesinlikle garanti edilmese ve hatta söylentilere rağmen Nisan etkinliğinde duyurulabilir veya önizlenebilir.

Bir pil paketinin ipuçları ilk olarak iOS 14.5 beta sürümünde bulundu, ancak Bloomberg hala geliştirme aşamasında olduğunu ve Apple’ın çözmesi gereken ısı sorunları olduğunu söylüyor, bu yüzden kullanıma hazır olmayabilir.

Test edilen bazı prototipler beyaz bir kauçuk dış cepheye sahipti, ancak bunun ötesinde, MagSafe pil paketinin neye benzeyeceğini bilmiyoruz. Belki de Apple’ın önceki Akıllı Pil Kılıflarına, sadece kasa kısmı olmadan benzer olabilir.

IOS 14.5 Yayınlama Tarihi

iOS 14.5, Şubat ayından beri test ediliyor ve iOS 14 işletim sisteminde bugüne kadarki en büyük güncelleme. Apple henüz iOS 14.5 için bir çıkış tarihi açıklamadı, ancak beta 8’deyiz ve test sürecinin sonuna yaklaşıyoruz.

Muhtemelen iOS 14.5, Apple’ın etkinlik gününde piyasaya sürülecek, ancak henüz bir sürüm adayımız olmadığından, iOS 14.5’in ne zaman piyasaya çıkacağıyla ilgili bir güncellemeyle birlikte muhtemelen bu nihai sürümü alacağız.

iOS 14.5, maske takarken Apple Watch ile iPhone‘un kilidini açma seçeneğinden çift SIM 5G desteğine, yeni emoji karakterlerine ve Haritalar’da kitle kaynaklı kaza bilgilerine kadar uzun bir yeni özellik listesi içerir.

Diğer Muhtemel Olasılıklar

Apple TV

Apple, Apple TV 4K’nın yeni bir sürümü üzerinde çalışıyor ve Apple, 2017’den beri Apple TV’yi güncellemediği için yenileme bekleniyor.

Söylentiler, yeni bir Apple TV faster’nin daha hızlı bir işlemci, daha fazla depolama alanı ve Find My uygulamasıyla entegre olan yeni bir uzaktan kumanda içereceğini öne sürüyor. Apple’ın konsol düzeyindeki oyunları destekleyecek oyun odaklı bir Apple TV sürümü geliştirdiğine dair bazı söylentiler var, ancak bunun doğru olup olmadığı veya bunun 2021 yenilemesi için planlanıp planlanmadığı net değil.

Apple TV21’nin 2021’in başlarında çıkacağına veya Nisan etkinliğinde piyasaya çıkacağına dair hiçbir işaret yok, bu nedenle bu yılın ilerleyen zamanlarına kadar görmeyeceğimiz bir ürün olması muhtemel. Bununla birlikte, lansman zaman çizelgesi hakkında bilgimiz olmadığı için bu bir olasılıktır.

MacBook Pro

Apple, yeni bir tasarıma ve 14 ve 16 inç boyut seçeneklerine sahip yenilenmiş MacBook Pro modelleri üzerinde çalışıyor. Bu yeni MacBook Pro modelleri, daha ince çerçevelere ve daha güçlü Apple silikon yongaların yanı sıra daha fazla bağlantı noktasına sahip bir tasarıma sahip olacak.

Yeni MacBook Pro modellerini en erken 2021’in ikinci yarısına kadar beklemiyoruz, bu yüzden onları Nisan ayında görmeyi beklemeyin. 

AirPods 3

 

Bu yılın başlarında, AirPods 3’ün piyasaya sürülmeye yakın olduğuna ve bir bahar etkinliğine gelebileceğine dair söylentiler vardı, ancak bu söylentiler yanlıştı. Apple analisti Ming-Chi Kuo‘nun 2021’in üçüncü çeyreğinde AirPods 3’te seri üretimin başlayacağını söylemesinin ardından, 2021’in başlarında piyasaya sürüldüğüne dair söylentiler, yılın çok daha ilerisinde bir lansmana işaret etti.

“AirPods” 3 bu nedenle Nisan etkinliğinde beklenmiyor, ancak söylentiler, kulaklıkların “AirPods” Pro benzeri bir tasarıma sahip olacağını, ancak Aktif Gürültü Önleme özelliği bulunmayacağını öne sürüyor.

Apple ayrıca daha kısa gövdeli AirPods Pro 2 üzerinde çalışıyor, ancak AirPods Pro 2’nin de yılın ilerleyen aylarında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Etkinlik Detayları

Apple, 20 Nisan Türkiye saati ile 20.00’da etkinliğini Apple Events web sitesinde, YouTube’da ve Apple TV ve diğer platformlarda Apple TV uygulamasında canlı olarak yayınlayacak.

 

Canlı yayına buraya tıklayarak katılabilirsiniz.

 

Sosyal Medya Hesaplarımız

Instagram Hesabımız

Twitter Hesabımız

 

Diğer Yazılarımıza Göz Atmak İsterseniz;

Çin Merkez Bankası Bitcoin İçin Büyük Düşünüyor
Dünya’nın En Kapsamlı 5 Dijital Kütüphanesi
Coinbase’in 100 Milyar Dolar Değerlemeye Uzanan Başarı Hikayesi
Kripto Para 30 Nisan’dan İtibaren Türkiye’de Yasaklandı Mı?
Cruelty Cutter: Markaların Hayvanlar Üzerinde Deney Yapıp Yapmadığını Tespit Edebilen Uygulama

 

Hüseyin Atılgan

Araştırmayı, her konuda bilgiler edinmeyi, her insanın farklı bir bakış açısı olduğu için yeni insanlar tanımayı seven, her boşluk bulduğunda zamanını müziğe ayıran bir üniversite öğrencisiyim. Ailemizin düşünmekten, araştırmaktan ve üretmekten bıkmayanıyım.

0 Comments

  1. ürün açıklamaları dolu dolu müthiş olmuş, yayına hazırlıklı giriyoruz sayenizde teşekkürler

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.