/

Tarımda ‘Veri’msel Sürdürülebilirliğe Odaklanan Agrotics, Yatırım Aldı

Agrotics

Tarım sektörünün üretim yolculuğunda, yükseklikten toprak türüne ve ürün çeşidine kadar birçok parametreyi işleyerek anlamlı hale getirip tarım ekosistemine fayda yaratılması üzerine sunan yerli tarımsal teknoloji girişimi Agrotics, erken aşamada bulunan girişimlere odaklı yatırımlarıyla bilinen uluslararası girişim sermayesi fonu Simya VC‘den 350 bin $ yatırım aldı. 

Kuveyt Türk Tarım Odaklı Girişimlerle Buluştu

 

Tarımsal üretimde iklim değişikliğine yönelik adaptasyon süreçlerinde yaşanan zorluklardan yola çıkarak,  Güven Akçoban ve Mehmet Çoka tarafından 2019 yılında kurulan tarım teknolojileri girişimi Agrotics, erken aşama girişimlere yatırım yapan Simya VC‘den 350 bin $ yatırım aldı. Girişimin yatırımı değerlendireceği esas alanlar, pazar ağına ekosistemden yeni müşteriler eklemekle birlikte ürün geliştirme süreçlerinde yapılan AR-GE çalışmalarının hızlandırılması olacak.

Agrotics’in sunmuş olduğu çözüm, tarımsal üretim alanlarında yer alan iklimsel koşullardan toprak türüne, zararlı canlı kontrolünden sulama koşullarına kadar birçok parametrenin tek bir yapay zeka platformu üzerinden işlenerek üretimin uçtan uca yer alan tüm aşamalarında verimliliğin artırılmasına dayanıyor. Veriler sayesinde bulut tabanlı bir veri altyapısı kullanılarak, tüm geçmiş verilerin işlenmesiyle olası senaryolar hakkında farkındalığın geliştirilmesini ve artırılmasını sağlıyor.

Agrotics’in sunmuş olduğu veri altyapısıyla, yerel çiftliklerin tamamıyla bağlantı sağlanması mümkün hale geliyor ve uzun kapsama alanı sayesinde, sunulan içgörülerin doğruluk oranı artırılmış oluyor.

Bölgeye özel kişiselleştirilmiş hava tahminlerinden toprak koşullarına, hastalık risklerinden en doğru ekim zamanlaması tahmini gibi kritik içgörü tahminlerini sunan Agrotics’in sunmuş olduğu katma değerin global vizyona dönüştürülmesi yolculuğuna destek olmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Simya VC Kurucu Ortağı Selma Bahçıvanoğlu, artan küresel nüfusa karşılık gıda kalitesinin artırılması noktasında tarımsal üretimin kritik öneminin arttığını belirtti.

Agrotics’in sunmuş olduğu kişiselleştirilmiş içgörü sayesinde tarımsal ekosistemin üretim aşamalarında farklı bir deneyim yaşattıklarını söyleyen Agrotics Kurucusu ve CEO’su Mehmet Coka ise, aldıkları yatırımı tarım teknolojilerini daha çok ileriye taşımak için çalışmalarını hızlandırma maksadıyla değerlendireceklerini sözlerine ekledi.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #YatırımHaberleri İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.