Adidas’tan Kadınlara Özel Reklam Havuzu

“Suya teslim olduğumda nefesim ritmini buluyor, bedenim Dünya üzerinde yüzüyor. Bütün dünya etrafımda sessiz kalıyor. Ve ben tek değilim.” 

  

Yukarıda, sözlü şair ve spor  aktivisti Asma Elbadawi’nin suyla ilişkisini ve tüm kadınlara getirebileceği güveni anlatmak için yazdığı sözler yer almıyor. 

  

Bu sözle birlikte Adidas daha fazla kadının yüzmenin faydalarını deneyimleyerek rahatlamasını ve günlük hayattan kopmamasını sağlamak için daha geniş bir girişimin parçası. 

  

Kadınların sadece %12’si halka açık bir plajda veya yüzme havuzunda mayo giyerken tamamen rahat hissederken, fiziksel utanç ve mahremiyet eksikliği, kadınların mayolarında kendilerini rahatsız hissetmelerinin iki ana nedenidir. Ayrıca Birleşik Arap Emirlikleri’nde 18-42 yaş arası kadınların %59’u medyanın kadın yüzücüler için ulaşılmaz bir beden imajı yarattığına inanıyor. 

  

Adidas, spora katılımın önündeki fiziksel, duygusal ve toplumsal engelleri daha iyi anlamak için daha geniş kapsamlı “Bizi Hareket Ettir” kampanyasının bir parçası olarak bir anket yapmak üzere YouGov’u görevlendirdiğinde öğrendiği şey buydu. 

Bu yılın başlarında piyasaya sürülen Watch Us Move, Adidas’ın ürün tekliflerinde ve hizmetlerinde devrim yaratarak spor tabularını yıkmayı amaçlayan 2021 için bir yol haritası. Adidas, genç kızların sporu endişe verici bir oranda bıraktıklarını fark ettiğinde, bunun ana nedenlerinin peşine düştü. Adidas, çeşitli bu durumu değiştirmek,  ürün sunumunda ve hizmetlerinde devrim yaratmak için performans taytlarını piyasaya sürdü. 

  

Anket, kadınların yüzmeye katılımını engelleyen engelleri bulduğunda, topluluk katılımına ve dünyanın dört bir yanından gelen içgörülere dayalı bir dizi mayo oluşturmaya karar verdi. 

 

 

Havas Middle East’in Yönetici Kreatif Direktörü Joao Medeiros, “Yüzeyin Ötesinde” filminde Birleşik Arap Emirlikleri’nden arka planda gerçek, otantik hikayeleri olan dört kadını seçtik. “Film, hem bölgeden hem de dünyanın her yerinden… hayatın her kesiminden her kadın için kendileri ifade etmek için bir şanstı. Bölgede bu hareketi başlatmak için aynı konuya da giren bir aktivasyona ihtiyacımız vardı.” 

Takımın, kadınlara tam anlamıyla bir özgürlük hissi vermek için yüzen bir reklam panosu fikrini nasıl ortaya çıkardığını da şöyle açıklıyor. 

  

 

 

Havas Ortadoğu Genel Müdürü Fabio Silviera, “Fikri Adidas’a sunduğumuzda, bunun uzun bir yol olduğunu biliyorduk çünkü nasıl uygulayacağımız hakkında hiçbir fikrimiz yoktu,” diye itiraf ediyor. “Sunulan üç fikirden, Adidas’ın hemen satın aldığı yüzen reklam panosuydu. Bizi tam olarak desteklediler, bu da bizi yapabileceğimize inandırdı.” 

 

 

 

Adidas Pazarlama Operasyonları Müdürü Giovanna Altomare, “Yaratıcı fikir konusunda hevesliydik, çünkü amacımız Dubai’deki (ve umarım tüm dünyadaki) kadınlara bir inanç sıçraması yapmaları ve suyu kabul etmeleri için ilham vermekti” diyor. “Gerçek kadınların yüzerek halka açık bir alanda insanların önünde suyun hareketini gösterdiği bu reklam panosu fikri bizim hedefimizdi.” Teoride, harika bir fikir, konsepti gerçekleştirmek için sadece üç haftaları vardı. Altomare, bunun “süper zorlu bir yapı” olduğunu kabul ederek, uygulanacak nihai üretime geçti. 

 

  

“Bunu yapıp yapamayacağımızla ilgili değildi. Bunu gerçekleştirmek için elimizden gelen her şeyi yapmak zorundaydık ”diyor Silveira, üç hafta boyunca gece gündüz  32 kişinin çalışmak zorunda olduğu reklam panosunda. 

  

Yüzme havuzunun beş metre yüksekliğinde ve üç metre derinliğinde reklam panosu, güçlendirilmiş şeffaf akrilikten yapılmış olup, yapısı 11.500 galon su (163 küvet eşdeğeri) içermektedir. Ekip,  görüntüleri şehrin en büyük dijital ekranında canlı olarak yayınlamak için bir kamera yerleştirdi ve aksiyonu daha geniş bir izleyici kitlesine erişilebilir hale getirdi. 

 

 

Silveira, “Tanım gereği herkesin bakabileceği bir yer olan bir reklam panosu ile yüzen, her yerde rahat olduklarını söyleyen kadınlar arasında – sanki dünyayı seyrederken yalnızlarmış gibi” diye açıklıyor. 

 

“Bu kadar popüler olmasının ve dünya çapında bu kadar popüler olmasının nedeni, fikrin basitliğinden kaynaklanıyor” diyor. “Fikrin gücü basitliğinde yatar. Bir reklam gibi çok fazla açıklama yapmanıza gerek yok. Sıraya girip burada yüzebileceğiniz bir reklam panosu olduğunu söyleyebilirsiniz.” 

  

Havas Middle East Büyüme Başkanı Carlos Nadal, “Bu, markanın neyi temsil ettiğini gerçekten temsil ediyor ve Impossible is Nothing kampanyasına uyuyor” diyerek sözlerini sonlandırıyor.  

 

 

İlham Almaya Devam Edin!

Joby Aviation ve Hava Taksileri 150 Millik Uçuş Gücüne Sahip!

SensoRy AI, 14 Yaşındaki Gencin Orman Yangınlarını Önceden Tespit Sistemi

Bırakın Telefonunuz Şarj Durumuna Göre Duvar Kağıdına Kendi Karar Versin!

Vid2Vid Cameo Sayesinde Görüntülü Konferans Görüşmelerinden Kaçabileceksiniz

Shine Türbinleri Rüzgar Enerjisini Her Yerde Kullanılabilir Hale Getirmeyi Hedefliyor

 

 

Girişim Haberleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler 

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz. 

 

Sosyal Medya Hesaplarımız 

LinkedIn 

Twitter 

Instagram 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.