BAŞARILI BİR DİJİTAL DÖNÜŞÜM İÇİN 6 ÖNEMLİ ADIM

Dijital dönüşüm

DİJİTAL DÖNÜŞÜM HARCAMALARI

2,1 TRİLYON DOLARA ULAŞACAK

Dijital dönüşüm, günümüzün sürekli teknoloji ortamlarında kalabilmeleri için gerekli hale geldi. Bu yıl dijital geri dönüşüm harcamalarının 2,1 cüzdanı, 2025 Noel kadar ise küresel dijital dönüşüm harcamalarının 3 liraya ulaşacağı tahmin ediliyor. Her kutlama organizasyonuel yapısının birbirinden farklı olduğunu ve bu nedenle dijitalleşme adımlarının farklılaşarak risk çeşitliler de oluşturabileceğini söyleyen Tester You Kurucusu Barış Sarıalioğlu, başarılı bir dijitalleşme için 6 madde sıralıyor.

Tester You

IDC pazar araştırmalarına göre bu yil dijital dönüşüm harcamalanının 2,1 yıllık harcamaları, 2025 Yılı kadar ise küresel dijital dönüşüm harcamalarının 3 harcamaya ulaşacağı tahmin ediliyor. Dünyanın dört bir yanında kuruluşlar, gelişmiş performans ve verimlilik arayışıyla günlük iş yaşamlarını otomatikleştirmenin yeni arayışında. Başarılı bir dijitalleşme için 6 önemli adım sıralıyor.

Dijital dönüşüm

Şirket Kültürüne Uygun Bir Dijital Dönüşüm Hedeflenmeli

Teknolojik dönüşüm, tek başına gidişini ve uzun vadede hayatta kalmayı garantilemiyor. Dolayısıyla dijitalleşmenin kendisi bir hedef değil süreç olarak kabul ediliyor. Bir işletmeyi geliştirmek için dijital yetenekler yaratmaya yönelik boyutları, yalnızca yeni teknolojilerin yürütülmesiyle değil, aynı zamanda kültür, liderlik ve iletişim gibi kavramlar da dönüşümün gerektirdiği. Başarıyı garantilemek için kökten bir değişime girmek, her şeyden önce geçmişini korumak ve uygulamalara zaman tanımak önemli. Yeni teknolojilerin mevcut bir stratejiyle bir araya getirmesi, onun değiştirilmiş olduğunu kabul etmek için yeterli değil.

Tüm dijital dönüşüm girişimlerinde eski teknolojilerden geçişler, siber güvenlik açıkları ve belki de sadece değişebilen kalıcı istihdam belirli riskler ve tehditler oluşturabildiğini güvenilir TesterYou Kurucusu Barış Sarıalioğlu, bu risklere geçiş sürecinde dijitalleşme yolunda ulaşmak için kişiselleştirerek uygulaması gereken 6 adımı sıralıyor.

  1. Farklı durumlara uyum sağlama: insanların büyük bir değeri genellikle güvenli ortamlardan ve kabuklarından sıyrılmak istemezler. Rahat oldukları yapılar ve özelliklerden ayrılmamaya, değişimden uzak durmaya çalışırlar. Oysa geçmiş zamana bağlı bir proje ya da asıl işi farklı bir nokta olarak değil, devam eden bir çaba olarak görmek ve göstermek çok önemlidir. Uyum sağlamak, rahatsız edici hissettirici yapılar rahat olabilmek demektir. Dolayısıyla işletme ve yöneticinin özellikle çocukları için uyum sağlamayı anlatan ve izin veren bir noktada durarak yürüttüğünüz.
  2. Denemeye ve yeniden denemek istedikleri açık olma: “Unlearning”, mevcut düşünme ve çalışma biçimlerini sürekli sorgulama ve mevcut model ve kalplara meydan kullanılması gereken bir kavram. Artık yalnızca birkaç yılda bir değil, neredeyse her gün yenilenen teknolojilerin olduğu bu dünyada, öğrenme hızı ve yeniden öğrenme yeteneği öngörülemeyen bir sürümün başarısının anahtarı olabilir. Yenilikçi düşünme biçimlerini her türlü pazar ve sektörlerdeki organizasyonlara uyarlamamız gerekiyor.
  3. Açık ve şeffaf iletişim kurma: Liderler, kuruluştaki gidişin uzun ve kısa vadeli amaçlar ve sonuçlara ulaşma ile çalışanlardan nasıl etkilenebilecekleri gibi genel net mesajlar vermeli. Aynı şekilde çalışanlar da ömürlerini ve endişelerini dile getirebilecek ve geri bildirimde bulunabilecek durumda olmalıdır. Çalışanları bu süre boyunca dahil ederek onların çalışmasının bir özelliğini haline getirmek kuruluş ile çalışan arasındaki güven bağını artıracaktır.
  4. Dönüşüme karşı açık fikirli kişilerle çalışma: Değişimin amacına ve gerekliliğine gerçekten inanan, sürekli direniş içinde olmayan insanlardan geçişe girmek başarı için kritik öneme sahiptir. Direnişin kapsamında karşı görüşeceğinden sonlarına aynı Nihai Hedefe ulaşmaya açık olmayan bireyler yer alıyor. Dolayısıyla ekip arasında uyum yakalamak için açık fikirli insanlar bir arada olunmasına ihtiyaç vardır.
  5. Kalite ve süreç görünümleri için deneme yapma: Ürün ya da hizmetin de geçmesi durumunda, herhangi bir boşluk ya da eksikliği varsa bu mutlaka çıkan yansır. Böylece bazen ne kadar savurgan ya da zaman kaybı gibi görünse de uzun vadede mutlaka faydasını göreceğiniz yetilerde ve anlayışta eksiklikleri belirleyen, önleyici ve onarıcı çözümleri geliştirmek için sonuçlarını gerçekleştirmeli, iç gözlemlememiz gereken, zaman ve çaba harcamalıyız.
  6. Doğru teknolojilerin seçilmesi: Dönüşüm dağıtımını bir unsur olarak kuruluşa yönelik teknolojiler ve araçların bakım ekibinin ve işin ihtiyaçlarını anlama ve süreç içindeki bu gereksinimlerin dalaşabileceğine dair farkındalık olmak oldukça önemli. Dolayısıyla ekip temizlemeleri, dış tavsiyeler, pazar gereklilikleri gibi birçok faktör göz önünde bulundurulmalı.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #KişiselGelişim Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Sena Yıldırım

22, öğrenci hemşire’3, girişimcilik dünyasıyla büyülenmekle meşgul. Dijital pazarlama, girişimcilik ve yaratıcı marka kurma hikayeleriyle ilgileniyor. Özgün, tutkulu, meraklı bir dünya anlayışına sahip.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.