9 Nisan Pazar Neler Oldu? 📢

18 Kasım Cumartesi Neler Oldu? 📢

9 Nisan Pazar Neler Oldu? 📢

👩‍⚖ App Store’a Dava Açılıyor

Apple’a Çin’in en büyük şirketlerinden biri olan Baidu dava açtı. Bildiğiniz üzere Baidu, geçtiğimiz günlerde ‘’Eenie Bot’’ isimli ChatGpr rakibi yapay zekasını duyurumuştu. Ancak bunun uygulaması daha erişime açılmamıştı. Açılmamasına rağmen App Store’da sahte yazılımların olduğu belirlendi. Bunun üstüne Baidu hem bu sahte geliştiricilere hem de Apple’a tazminat davası açıldı. Çinli arama motoru devinin Ernie bot uygulaması, yapay zeka tarafından destekleniyor. Ayrıca Çin’in, “ChatGPT’ye en büyük cevabı” olarak nitelendiriliyor. Ancak Pekin’de görülen yeni bir dava, sahte Ernie bot uygulamalarının App Store’dan kaldırılmasını talep ediyor.

 

📱 WhatsApp’tan Instagram’a Benzer Özellik

9 Mart Pazar Neler Oldu? 📢

WhatsApp’tan, kanallar özelliği ile birlikte bu yolla iletişimi genişletmek istiyor. Halihazırda Telegram’da bulunan “Channels” (Kanallar) sekmesi nihayet WhatsApp’a da geliyor. Bu özellik kullanıcıların, belirli konularda içerik oluşturuculardan mesaj almasına olanak tanıyacak. Buna benzer bir özellik Instagram’a gelmişti. Bu özellik sayesinde artık fenomenler ve markalar kendi takipçilerine özel topluluk oluşturmak ve takipçilerini genişletmek ayrıca anlık bilgilendirme almasını sağlamak için kullanabilecek.

 

🔋 Yeni Batarya Teknolojisi Batarya Ömrünü Uzatıyor

9 Mart Pazar Neler Oldu? 📢

Viyana Teknik Üniversitesi, batarya üzerine teknolojiler geliştirmeye devam ediyor. Yeni oksijen-iyon piller geliştirmeye başardılar. Lityum-iyon bataryalar, elektrikli otomobillerden akıllı telefonlara kadar hemen her yerde kullanılıyor. Oldukça geniş bir kullanım alanı olmasına rağmen bu bataryaların da belli başlı sorunları bulunuyor. Bu sorunların önüne geçebilmek adına ise yeni batarya teknolojileri için çalışmalar devam ediyor. Lityum-iyon bataryalar gibi yüksek enerji yoğunluklara sahip olmasalar da bu piller yenilenebilir özellikleri ile depolama kapasitesini zamanla geri kazanabiliyor. Ayrıca daha uzun bir hizmet ömrüne sahipler.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.