//

Toplamda 6.5 Milyon Dolarlık Yatırımlarıyla: Paribu Ventures

Paribu Ventures

Paribu’nun blokzincir ekosistemi başta olmak üzere internet girişimlerine   yatırım yapmak amacıyla kurduğu Paribu Ventures, ilk yılında 19 girişime toplam 6.5 milyon doların üstünde yatırım gerçekleştirdi.

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto varlık işlem platformu Paribu’nun blokzincir tabanlı ağırlıklı olmak üzere, internet girişimlerine yatırım yapmak için kurduğu Paribu Ventures, ilk yılında 19 yatırım turunda toplam 6.5 milyon doların üzerinde yatırım gerçekleştirdi.

Türkiye’nin en aktif, dünyanın ise web3 alanındaki aktif yatırım fonları arasında bulunan Paribu Ventures’ın fon büyüklüğü 30 milyon dolar büyüklüğündeydi. Portfolyosunun yarısını da blokzincir tabanlı oyun stüdyoları ve oyun alanında altyapı geliştiren şirketler oluşturuyor. En çok yatırım yaptığı alanlar arasında; web3 oyunları, merkeziyetsiz finans (DeFi), geleneksel iş modellerini web3’e taşıyan ürünler ve yaratıcı ekonomisi yer alıyor.

Paribu Ventures, global bir portfolyo oluşturdu.

Paribu V

Global bir girişim sermayesi (Venture Capital) fonu olarak konumlanan Paribu Ventures’ın ortalama işlem büyüklüğü 350 bin dolar civarında. Erken aşama girişimlere yatırım yapan Paribu Ventures’ın portfolyosundaki 7 şirket, tamamen Türkiye dışındaki kurucu ortakların girişimlerinden oluşuyor. Token, hisse ve bu iki yapının birlikte kurgulandığı yatırım turlarına dahil olan Paribu Ventures, bugüne kadar ağırlıklı olarak geleneksel şekilde hisse dağıtımı yapılan turlara yatırım yaptı.

Paribu Ventures Direktörü Utku Dördüncü, kuruldukları günden bu yana yaptıkları yatırımlarla ilgili şu ifadelerde bulundu:

“İlk yılımızda oldukça güçlü bir portfolyo oluşturduk. Web3 dünyasında çok sayıda teknolojik yenilik yaşansa da son kullanıcının gerçek problemini çözen ve ölçeklenmiş çözümler bulmak hala güç. En başından beri geliştirici odaklı, yatırımlarına uzun vadeli bakan ve Paribu’nun sahip olduğu teknolojik gücü portfolyo şirketlerine aktarma hedefinde bir yapı kurguladık. Bir yandan da blokzincir teknolojisinin adaptasyonunda hâlâ yolun başında olduğumuzun farkında olarak yatırımlarımızı yapıyoruz.” 

“Web3 bakış açımızı genişlettik”

Dördüncü, bu yıl itibarıyla web3’le yakından ilgili olan fintech gibi, web2’deki iş modellerini taşıyan, yenilikçi ve adaptasyonu hızlandıran alanlara da bakmaya başladıklarını belirtti. Ayrıca şunları ekledi:

“Pazar değişimiyle beraber biz de web3 bakışımızı genişlettik. Oyunlar dışında merkeziyetsiz finans, adaptasyon projeleri, fintech ve yaratıcı ekonomisi gibi alanlar da odaklarımız arasında yer alıyor.” 

Paribu Ventures

Paribu Ventures hakkında:

2022’de kurulan Paribu Ventures, Paribu’nun sahibi olduğu girişim sermayesi fonudur. Yarısından fazlası küresel ölçekli 19 yatırımın altında imzası bulunan Paribu Ventures 30 milyon dolarlık fon büyüklüğüne sahiptir. Paribu Ventures, web3 şemsiyesi altında yer alan tüm girişimlerle, özellikle blokzincir tabanlı oyunlar, yaratıcı ekonomisi, merkeziyetsiz finans ve blokzincir altyapısı alanlarındaki girişimlerle ilgilenmektedir. Paribu’nun teknoloji alanındaki gücünü portföyünde bulunan şirketlere aktararak gelişimlerine katkı sağlayan Paribu Ventures hakkında daha fazla bilgi için https://ventures.paribu.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Paribu hakkında:

2017 yılında kurulan Paribu, alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu olarak faaliyetlerini sürdürüyor. 7/24 hizmet veren Müşteri Deneyimi İş Birimi ile 6 milyonun üzerinde kullanıcısına hızlı, kolay ve güvenli kripto para işlem hizmeti sunuyor. Türkiye’nin ilk bağımsız blokzincir projesini geliştiren Paribu, ekosistemdeki farklı projeleri de finansal ve teknolojik yatırımlarla destekliyor. Blokzincir bilinirliğini artırmak adına çalışmalar yürütürken; kültür sanat, spor ve eğitim alanlarında sorumluluk alarak yarının dünyasına katkı sağlıyor. Doğru bilginin kaynağı ParibuLog’da sektöre dair içerikler yayınlıyor

*Bültenden Düzenlenmiştir.*

26 Ağustos-2 Eylül 2023 Yatırım Alan Girişimler” raporumuzun detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

REM People, Online Pazarlama Araştırma Şirketi Adgager’a Yatırım Yaptı” haberimizin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #YatırımHaberleri İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.