//

500 Emerging Europe’tan 2 Yılda 20 Milyon € Yatırım

2016 yılnın Temmuz ayında 500 İstanbul ismiyle  10.5 milyon $’lık fon ile kurulan, yatırım ekosisteminde yerel teknolojileri ihraç eden şirketlere yatırım amacıyla kurulan İstanbul merkezli VC (Venture Capital) 500 Emerging Europe, yayımladığı infografikle birlikte, 2 yıl içinde 20 milyon € yatırım yaptıklarını duyurdu.

Odağında Türkiye başta olmak üzere, Doğu Avrupa pazarında faaliyet gösteren girişimlere odaklanan VC, portföyünde 3 adet unicorn ve 2 tanesi 100 milyon $ değerlemeyi aşan başarılı girişimleri barındırıyor.

Girişimlerin geliştirdikleri teknolojilerin ve inovatif iş modellerinin globalde kendisine yer bulmasında ve Avrupa’nın ekosistemde potansiyel güç merkezi olmasını hedefe koyan VC, portföyünde yer alan 40 girişimin 1.3 milyar $’dan fazla yatırım alma hikayesine ortak oldu. Ayrıca 10.5 milyon $’lık ilk fon olan Fund I kapsamındaki 8 girişim de exıt yolculuğunu başarıyla tamamlamış durumda.

Geçtiğimiz günlerde, 500 İstanbul olan ismini 500 Emerging Europe olarak değiştirdiğini ve yeni yatırımlarını gerçekleştirmeye devam ettiği 70 milyon €’luk fonu Fund II kapsamında, 25 ay içinde 25 yatırım gerçekleştirdi.  25 yatırımın yanında 9 yatırımın süreçleri devam ediyor.

VC, yılın geri kalanında ve 2024 yılında, ortalamada her ay 1 yatırım gerçekleştirmeyi planlıyor. Fund II’de gerçekleştirilen yatırımlara, Y Combinator’den Play Ventures ve Blockchain Founders Fund’a kadar sektörün önemli yatırım ve risk sermayesi şirketleri de katıldı.

Girişim başına 1 milyon € yatırım yapan 500 Emerging Europe, bazı girişimlerde 2 milyon €’ya varan yatırımlarda bulunabiliyor.

Önümüzdeki 3 senelik projeksiyonda Fund II fonu ile 40 milyon euroluk yatırım yapmayı hedefleyen VC, yeni unicornlar yaratmayı,bölgesel güç merkezlerine dönüşen teknoloji şirketleri yaratmayı ve hikayelerine ortak olarak başarılarına destek olmaya devam etmeyi planlıyor. Biz de sizlerle, yeni unicorn yolculuklarını ve yatırım haberlerini paylaşmaya devam edeceğiz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Ekosistem Raporları Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.