//

3-10 Mart 2024 Yatırım Alan Girişimler

3-10 Mart 2024 Yatırım Alan Girişimler

Girişim Haberlerinin haftalık Türkiye Girişimcilik Ekosistemi Yatırım raporuna hoş geldiniz. Her hafta ekosistemde yapılan yatırımları ve birleşmeleri sizlere bu rapor altında aktarıyoruz. Kaçırdıysanız geçen haftanın raporuna buradan ulaşabilirsiniz. Gelin yatırım alan girişimlere şöyle bir bakalım? Yatırım alan bütün girişimleri tebrik ediyoruz.

 

1) Shippn

Shippn, 8 milyon dolar değerleme üzerinden 547 bin dolar yatırım aldı. Yatırım turu Kuveyt Türk Portföy liderliğinde APY Ventures, Mindvest GSYF, Lima Next Ventures, Kültepe Yatırım, Faik Ulutaş ve Cem Bahar’ın katılımıyla gerçekleşti. 

3-10 Mart 2024 Yatırım Alan Girişimler

Shippn Nedir?

Shippn, kullanıcıların dünyanın farklı noktalarından alışveriş yapabilme imkanı sunan bir platform. Shippn en son 2022 yılının Aralık ayında yatırım almıştı. Aldığı o yatırımdan bu yana girişim kendi cirosunu 3’e katlamış durumda. Shippn Seyfettin Ersen Erol, Levent İlhaner, Enes Güren ve Duhan İçöz tarafından yönetiliyor. Shippn şu anda kullanıcılarına 35 ülkeden alışveriş yapabilme imkanı sağlıyor. Müşteriler belirli adresleri kullanarak sipariş veriyor ve siparişler 1-5 iş günü içerisinde ellerine ulaşıyor.

 

2) Efsun Games

Efsun Games, Vialand Tema Park’tan yatırım aldı. Alınan yatırımın finansal detayları ise paylaşılmadı. Efsun Games, Vialand Tema Park İçin Kaptan Gaga mobil oyununu geliştirecek.

Efsun Games Nedir?

Efsun Games, Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri tarafından kurulan bir oyun girişimi. Bu iş birliği sayesinde deneyim kazanmanın ve kariyerlerine değerli bir katkıda bulunmanın mutluluğu yaşanıyor. Proje sürecinde aktif olarak yer alan yetenekli oyun geliştiricileri arasında Ahmet Bayır, Mehmet Fatih Yıldız, Halid Güngör, Kenan Yektaş, Muhammed Şamil Kurt ve Ahmet Kipici bulunuyor.

 

3) Gamer Arena

Gamer Arena, 6 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı. Yatırım DOMiNO Ventures tarafından yapıldı. Alınan yatırım, şirketin yapay zeka tabanlı yeni ürünler geliştirmesi ve GAU Token’ın kullanım alanlarını genişletmesi için kullanılacak.

3-10 Mart 2024 Yatırım Alan Girişimler

Gamer Arena Nedir?

Gamer Arena, kullanıcılarına e-spor turnuvaları, rekabetçi mobil oyunlar ve yapay zeka ürünleri sunan bir platform. Platform, dünyanın ne popüler olan oyunlarından FIFA, Clash Royale ve PUBG gibi 30’dan fazla oyun için turnuvalar düzenliyor ve kendi geliştirdiği oyunlar aracılığıyla kullanıcılara birebir rekabet imkanı sunuyor. Platform hem web hem de mobil de hizmet veriyor. 500 binden fazla üyeye sahip olan Gamer Arena’nın 700’den fazla turnuvasının olduğunu da ayrıca ekleyelim.

 

4) Yenir

Yenir, 5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı. Yatırımın finansal detayları ise paylaşılmadı. Yatırım Founder One’dan geldi. 

3-10 Mart 2024 Yatırım Alan Girişimler

Yenir Nedir?

Yenir, 2020 yılında Servet Akdoğan ve Dolunay Kaplan tarafından kurulan bir girişim. Yenir’in amacı işletmelerin istenilen zamanda satamadığı ürünlerini liste fiyatlarına oranla yüzde 50 veya daha fazla indirimle tüketicilerle buluşturarak israfın önüne geçmek. Bununla beraber Yenir, işletmeler için ek gelir yaratırken, tüketicilerin daha hesaplı alışveriş yapmasına imkan tanıyor. Yenir’in sunduğu ürünler gıda, temizlik, kozmetik ve elektronik kategorilerini kapsıyor.

 

5) Ubicloud

Ubicloud, 16 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım Y Combinator ve 500 Emerging Europe’un yanı sıra bir dizi melek yatırımcının katılımıyla gerçekleşti. Alınan yatırım Ubicloud’un özellik setini daha da genişletmesini sağlayacak.

3-10 Mart 2024 Yatırım Alan Girişimler

Ubicloud Nedir?

Ubicloud, Özgün Erdoğan, Umur Çubukçu ve Daniel Farina tarafından kuruldu. Ubicloud’un bulut platformu sanal makineler, blok depolama ve ağ kapasitesi gibi temel altyapı kaynaklarına erişim sağlıyor. Yerleşik siber güvenlik özellikleri, müşterilerin bilgilerini şifrelemelerine ve kimin hangi verilere nasıl erişebileceğini düzenlemek için erişim kuralları oluşturmalarına sağlıyor.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #YatırımHaberleri İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.