15 Mart Cuma Neler Oldu? 📢

15 Mart Cuma Neler Oldu? 📢

15 Mart Cuma Neler Oldu? 📢

🤖 Alman Devleri İnsansı Robot Projelerine Yatırım Yapıyor

bmw

Almanya merkezli dev otomobil üreticileri BMW ve Mercedes-Benz, insansı robot testlerine başladı. BMW, Figure adlı yeni bir insansı robotun geliştirilmesi ve ticari kullanımı üzerinde çalışıyor; robot, BMW’nin Güney Carolina’daki tesislerine götürülecek ve fabrika işçilerinin yerini almak gibi bir amacı bulunmuyor. Mercedes-Benz ise ABD merkezli Apptronik şirketiyle ortaklık yaparak insansı robot kullanımını test ediyor; bu ortaklık, Mercedes-Benz’in geleceğin üretim hatlarını test etme fırsatı sunacak ve insansı robotların otomobil üretimindeki potansiyelini araştıracak. Bu gelişmeler, insansı robotların otomotiv endüstrisindeki rolünü belirlemeye yönelik önemli adımları temsil ediyor.

 

📉 TikTok Kapatılması Çok Kötü Sonuçlara Yol Açabilir

15 Mart Cuma Neler Oldu? 📢

TikTok’un Amerika’daki kapatılma davası, geniş çaplı sansür tartışmalarını tetikliyor. Eğer Senato onaylarsa ve platform başka bir şirkete satılmazsa, TikTok Amerika’daki operasyonlarına son verebilir, bu da düşünce özgürlüğüne yönelik eleştirilere yol açıyor. İnternet uzmanı Eric Goldman, TikTok’un Çin bağlantısının onu hedef haline getirdiğini ve kapatılma kararının diğer sosyal medya platformları için bir baskı unsuru olabileceğini vurguluyor. Goldman’a göre, bu durum hukuki açıdan tehlikeli bir örnek oluşturabilir ve düşünce özgürlüğünü olumsuz etkileyebilir. Facebook ve Instagram gibi platformların da benzer suçlamalarla karşı karşıya kalabileceği öne sürülüyor. Goldman, TikTok’un kapatılma davasının belirsiz yargılara dayandığını ve yaklaşan seçimlerin bir korku unsuruna dönüştürüldüğünü belirtiyor. Ayrıca, TikTok’un başka bir şirket tarafından satın alınsa bile, Çin hükümeti tarafından hala yönetilebileceği endişesi dile getiriliyor. Bazıları, Amerikan Başkanı Biden’ın milyonlarca kullanıcıya sahip bir uygulamayı kapatmasının anti demokratik olabileceğini düşünüyor. Sonuç olarak, gelecek gelişmelerin kullanıcıların lehine olmasını umuyoruz.

 

📱 Instagram Geçmişe Dönük Post Paylaşma

15 Mart Cuma Neler Oldu? 📢

Instagram, geçmişe dönük paylaşım yapma özelliği üzerinde çalışıyor. Bu özellik, kişilere geçmiş bir tarihte paylaşılmış gibi yeni gönderiler atmalarını sağlayacak. Özellikle kişisel profilleri yeniden organize etme veya düzenleme sürecinde fayda sağlayabilir. Ayrıca, Instagram’ın bir “Shot” formatı üzerinde çalıştığı da belirtiliyor. Bu format, tahminen kısa içeriklere odaklanacak. Ayrıca, platformun “Pop-Mode” adında bir kamera aracı üzerinde çalıştığı ve yakında direkt mesajlar üzerinden dosya gönderimi sunacağı ifade ediliyor. Son güncellemeler arasında, direkt mesajların düzenlenmesine izin verilmesi ve kişilerin üç farklı mesajı sabitleyebilmesi gibi özellikler bulunuyor.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #YatırımHaberleri İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.