13 Mart Pazartesi Neler Oldu? 📢

18 Kasım Cumartesi Neler Oldu? 📢

Disney’in Yeni Robotu, ABD’de Banka İflası, Binance Kripto Paralara 1 milyar dolar bağlıyor.. Bugüne dair önemli 3 haberi sizler sunuyoruz. Keyifli okumalar.

🤖 Disney Paten Kullanabilen Robotunu Tanıttı

Disney’in alt grubu olan Disney Resarch çok sayıda teknolojik alanda çalışmalar yürütüyor. Bu çalışmaları Disney Parklar için yapan Disney South By Southwest (SXSW) kapsamında görücüye çıkıyor. Robot patenleriyle bağımsız olarak hareket edebiliyor. Ufak engelleri aşabilen model düşerse kendini kaldırabiliyor. Ayrıca takla da atabiliyor. Tam kesin olmamakla birlikte bu sene Şanghay’da açılacak olan Zootopia’da sunulma ihtimali bulunuyor. Disney’in tabi ki ilk robotu bu değil insansı robotu göz teması ve basit mimikte kullanabiliyordu.

📉 ABD’de Bankalar Kapanıyor

ABD’nin en büyük 16. bankası olan ve çatısında 6 binden fazla çalışanı olan Silicon Valley Bank (SVB) geçtiğimiz günlerde iflas bayrağını çekmişti. Şimdi ise kripto paralarla ortaklığı olan Signature Bank’ta iflasını verdi. 32 Aralık 2022 itibariyle bankanın toplam varlığı 110.4 milyar dolar mevduatı ise 88.6 milyar doları aşıyordu. Yatırımcılar bu konuda oldukça endişeli hatta Elon Musk’a Silicon Valley Bank’ı almasını ve dijital bir hale getirmesini önerdi. Ancak Elon Musk tarafından bir bilgi gelmedi.

13 Mart Pazartesi Neler Oldu? 📢

💰 Binance 1 Milyar Dolarlık BTC, ETH ve BNB Alacak

Üstteki haberde de okuduğunuz gibi ABD’de iki banka iflas bayrağını çekmiş durumda. Bunlardan Signature Bank ise kripto para piyasasıyla oldukça beraber hareket eden bir bankaydı. Ayrıca Tether stable coin’in 0,88 e düşmesi de parasının Silicon Valley Bank’ta bulunmasıydı. Binance’ın CEO’sundan ise bu olaylardan sonra bir duyuru geldi. 1 milyar dolarlık BUSD acil yardım fonunu devreye soktuklarını ve bu parayı dolara endeksli bir stable coin yerine BTC, ETH ve BNB şeklinde tutacağını açıkladı. Ayrıca şeffaflık amacıyla cüzdan bilgileri de paylaşıldı.

13 Mart Pazartesi Neler Oldu? 📢

“Stablecoin’ler ve bankalardaki değişiklikler göz önüne alındığında Binance, kalan 1 milyar dolarlık Industry Recovery Initiative fonunu BUSD’tan BTC, BNB ve ETH dahil yerel kriptoya dönüştürecek; zincir üzerinde bazı fon hareketleri gerçekleşecektir.”

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.